2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版》

V.根据教材原句仿写句子
1.Neither is there pine nor apple in pineapple.(教材P19)
 
[仿]昆明是个美丽的地方,一年四季既不冷也不热。
 Kunming is a beautiful city, where __________ all the year around.
2.While we're doing all this traveling, we can get seasick at sea, airsick in the air...(教材P19)
 
[仿]当我在英国的时候,你的帮助和善良使我的逗留特别且令人愉快。
 ______________________________, your help and kindness made my stay special and enjoyable.
3.And speaking of home, why aren't homework and housework the same thing?(教材P19)
 
[仿]谈到诚实,我知道许多人乘公交车不买票。
 ______________________________, I know a lot of people who don't pay bus fares.
4.You also have to wonder at the unique madness of a language in which a house can burn up as it burns down...(教材P20)
 
[仿]Lucy就读的这所学校很有名。
 The school ______________________________ is very famous.
5.That is why when the stars are out, they are visible,....(教材P20)
 
[仿]早餐对我们来说真的很重要。那就是
我们应该每天按时吃早餐的原因。

Breakfast is really important for us. ________
                we should eat breakfast on time every day.
答案: 1. it's neither too hot nor too cold 2. While I was in England 3. Speaking of honesty 4. in which Lucy is studying 5. That's why
I.阅读理解
English and Chinese have for a long time been the languages most studied around the world, but the line−up of other languages of study is ever−changing.
In 2020, Spanish overtook French as the second most learned language on the popular language learning app Duolingo. This could be explained by a number of factors. The Spanish−speaking community is increasingly influential in the US and Latin America is seen as increasingly influential worldwide. It could be that for many people in the US there's a practical need to speak Spanish domestically (国内地) that has overridden the wish to speak French for travel.

Asian languages are also increasing in popularity. There's recently been great interest in Japanese from China, as well as from some African countries including Chad and Ethiopia. We can mainly relate this growing interest to Japan's cultural output and general attraction to its unique culture. Not to mention the Olympics getting the interest of language learners from around the world.
What's striking is that Chinese is now a more popular choice than Russian for language learners. That's probably because the increasing global influence of China means it is seen as a more useful language to speak compared to Russian. Over 100 million learners are thought to be studying Chinese worldwide with interest from the UK, the US, India and Africa. It's interesting to see a relatively new superpower overtake a more established one−in language terms at least.
It's hard to judge the cultural influence of a country but the number of people spending time learning more about it through its language reflects that it is exerting influence.
1. What can we infer about Latin Americans?
A. They often travel to France.
B. They mostly speak Spanish.
C. They influence the USA most.
D. They learn the most languages.
2. What contributes most to the growing popularity of Japanese?
A. Culture.
B. Tourism.
C. The Olympics.
D. The global influence.
3. What is the author's attitude towards Chinese becoming more popular than Russian?
A. Interested.
B. Shocked.
C. Proud.
D. Anxious.
4. What is the best title for the passage?
A. Languages most studied.
B. The app most downloaded.
C. Changes in language learning.
D. The battle between English and Chinese.
答案: 1. B [提示: 推理判断题。根据第二段的 “In 2020, Spanish overtook French as the second most learned language on the popular language learning app Duolingo. This could be explained by a number of factors. The Spanish - speaking community is increasingly influential in the US and Latin America is seen as increasingly influential worldwide.” 可知,因为拉丁美洲的影响力的增加,越来越多的外国人重视并学习他们的语言。由此可以推断,拉丁美洲人主要说西班牙语,故选B。]
2. A [提示: 细节理解题。根据第三段的 “We can mainly relate this growing interest to Japan’s cultural output and general attraction to its unique culture.” 可知,日本的文化输出是日语学习者增多的主要原因,第一句中 “mainly” 与题干中的 “most” 相一致,故选A。]
3. A [提示: 推理判断题。根据第四段第一句可知,striking意为 “引人注意的,惹人注目的”。再根据第四段最后一句可知,作者认为学习中文的人数超过学习俄语的人数很有意思,作者在这个问题上很感兴趣,故选A。]
4. C [提示: 主旨大意题。根据第一段 “English and Chinese have for a long time been the languages most studied around the world, but the line - up of other languages of study is ever - changing.” 可知,文章主要谈及各种语言学习者数量的变化,接着细说了西班牙语、日语和汉语。再根据最后一段 “It's hard to judge the cultural influence of a country but the number of people spending time learning more about it through its language reflects that it is exerting influence.” 可知,学习某国语言的人数的变化可映射出该国在世界上的影响力在变化,故选C。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭