2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版》

Too many people want others to be their friends forever,but they don't give friendship back.That is why some friendships don't last long.To have a friend,you must learn to be one.
  You must learn to treat your friend in the way you want your friend to treat you.Learning to be a good friend means learning three rules:be honest,be generous,be understanding.
    Honesty is where a good friendship starts.
  Friends must be able to trust one another.If you do not telll the truth,people usually find out.If a friend finds out that you haven't been honest,you may lose the friend's trust.Good friends always count on one another to speak and actt honestly.
    Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow.You do not have to give your lunch money or your clothes to your friends.
  Naturally you will want to share your ideas and feelings.These can be very valuable to friends.
  They telll your friends what is important to you.By sharing them,you help your friends know you better.
    Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem.
  Something may go wrong at school.Tallking about the problem can make it easier to solve.Turning to a friend can be the first step in solving the problem.So to be a friend you must listen and understand.You must try to put yourself in your friend's place so that you can understand the problem better.
    No two friendships are ever exactly alike.
  
But all true friendships have three things in 44  common.If you want a good friendship,three qualities you must practise are ho0nesty,
名校好题培优练
      generosity and understanding.
      1.Some friendships don't last very long because ________.
       
A.some people receive friendship but do not give friendship back
       
B.there are too many people who want to make friends
       
C.those who give others friendship receive friendship from others
       
D.they don't know friendship is something serious
      2.Which of the folllowing is not mentioned in thee passage?
       
A.Always tell your friends the truth.
       
B.Sharing your mind with your friends is of great value.
       
C.Discussing your problem with your friends often helps to solve the problem.
       
D.A friend who gives you his lunch money is a true friend.
      3.What's the best title of the passage?
       
A.Honesty is the best policy.
       
B.A friend in need is a friend indeed.
       
C.How to be good friends.
       
D.Three important points in life.
      4.What is the meaning of the underlined words “count on"in the second paragraph?
       
A.指望,依赖     B.认为
       
C.重视       D.数,点(数)
答案: 1. A [提示:细节理解题。根据第一段的“Too many people want others to be their friends forever, but they don't give friendship back. That is why some friendships don't last long.”可知,因为有些人接受友情,但却不会回报友情,所以有些友谊不会持续很久,故选A。]2. D [提示:细节理解题。根据第三段前两句可知,对朋友要慷慨,但并不意味着要给朋友你的午餐钱或衣服,浏览选项,D项意为“给你他的午餐钱的朋友是真正的朋友。”,其内容与文章内容不符,故选D。]3. C [提示:标题归纳题。通读全文并结合第一段的“Learning to be a good friend means learning three rules: be honest, be generous, be understanding.”可知,文章主要介绍的是如何做一个好朋友,即要学会三条规则:诚实、慷慨和理解,故选C。]4. A [提示:语义猜测题。根据画线短语所在段落主旨句“Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another.”可知,本段介绍的是朋友之间必须诚实,能够相互信任。由此可知,画线短语所在句指的是好朋友总是依赖彼此诚实地说话和做事。由此可知,count on意为“指望,依赖”,故选A。]
(2023.吉林长春十一高高一上第一学程考试)为了帮助中学生健康成长,某中学英文报开辟了“HEART−TO−HEART"专栏。假定你是该栏目编辑Jamie,收到一封署名为Worried 的求助信。信中该同学向你诉说了自己的困扰:在新的学校没有好朋友,且遭到同学的误解,没有可以谈心的伙伴。请给该同学写一封回信。内容要点如下:
1.表示理解并给予安慰;
  2.提出建议并说明理由。
  注意:1.词数80左右;
    2.信的开头和结尾已为你拟好,不计入总词数。

Dear Worried,
I'm sorry to know that you are having such a bad time at the moment.________________________I hope that my suggestions would be off great benefit if you stick to them.
Yours,
Jamie
答案: [范文]Dear Worried,I'm sorry to know that you are having such a bad time at the moment. The truth is that everyone will have one of those periods when things seem to be going wrong, so there's no need to worry too much. What matters most is to learn to control your temper so that you may not do or say anything that you'll regret. Here are three useful tips.First of all, talk to someone you trust about how you feel, which is a good way of letting your anger out without hurting others or yourself. Besides, it also helps to go outdoors and play team games with your friends as physical exercise is an effective way to get rid of anger. Last but not least, remain optimistic about your future. Such a positive attitude toward life can be helpful in lifting your spirits.I hope that my suggestions would be of great benefit if you stick to them.Yours,Jamie

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭