2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
A
(2023.黑龙江哈尔滨师范大学附属中学高一上期中)Growing up,I remember my father as a silent,serious man−not the sort of person around whom one could laugh.As a teenager arriving in America,knowing notthing,I wantted a father who could explain the human journey.In college,when friends called home for advice,I would sink into deep depression for what I did not have.
Today,at twenty−seven,I have come to rediscover them in ways that my teenage mind would not allow−as adults and as friends with their own faults and weaknesses.
One night after my move back home,I overheard my father on the telephone.There was some trouble.Later,Dad shared the problem with me.Apparently my legal training had earned me some privileges(特权)in his eyes.I talked through the problem with Dad,analyzing the purposes of the people involved and offering several negotiation skills.He listened patiently before finally admitting,“I can't think like that.I am a simple man."
Dad is a brilliant scientist who can deconstruct(解构)the building blocks of nature.
Yet human natture is a mystery to him.Thatt night I realized that he was simply not skilled at dealing with people,much less the trouble of a conflicted teenager.It's not in his nature to understand human desires.
And so,it was no one's fault that my father held no interest in human lives while I placed greatt importance on them.We are att times born more sensitive and dreamy than our parents and become more curious and idealistic than them.
Dad perhaps never expected too much from me as a child.And I,who knew Dad as an inttelligent man,had never understood that his intelligence did not cover all of my feelings.
It has saved me years of questioning and confusion.I now see my parents as people who have other relationships with me not just Father and Mother.I now ignore their many faults and weaknesses,which once annoyed me.
I now know my parents as friends:people who ask me for advice;people who need my support and understanding.And I've come to see my past clearly.
1.What was the author's impression of her father when she was a teenager?
A.Friendly but irresponsible.
B.Intelligent but severe.
C.Cold and forceful.
D.Caring and communicative.
2.Why did the author feel depressed when her friends called home?
A.She did not have a phone to call home.
B.Her father did not care about her human journey.
C.Her father was too busy to answer her phone.
D.Her father couldn't give her proper advice.
3.After the author overheard her father on the telephone,________.
A.he blamed her for impoliteness
B.he rediscovered human nature
C.he consulted her about his problem
D.he changed his attitude towards her
4.The author realized that________.
A.her father had too many faults and weaknesses
B.her father was not as intellligent as she had thought
C.her father was not good at interpersonal relationships
D.her father placed too much importance on social activities
(2023.黑龙江哈尔滨师范大学附属中学高一上期中)Growing up,I remember my father as a silent,serious man−not the sort of person around whom one could laugh.As a teenager arriving in America,knowing notthing,I wantted a father who could explain the human journey.In college,when friends called home for advice,I would sink into deep depression for what I did not have.
Today,at twenty−seven,I have come to rediscover them in ways that my teenage mind would not allow−as adults and as friends with their own faults and weaknesses.
One night after my move back home,I overheard my father on the telephone.There was some trouble.Later,Dad shared the problem with me.Apparently my legal training had earned me some privileges(特权)in his eyes.I talked through the problem with Dad,analyzing the purposes of the people involved and offering several negotiation skills.He listened patiently before finally admitting,“I can't think like that.I am a simple man."
Dad is a brilliant scientist who can deconstruct(解构)the building blocks of nature.
Yet human natture is a mystery to him.Thatt night I realized that he was simply not skilled at dealing with people,much less the trouble of a conflicted teenager.It's not in his nature to understand human desires.
And so,it was no one's fault that my father held no interest in human lives while I placed greatt importance on them.We are att times born more sensitive and dreamy than our parents and become more curious and idealistic than them.
Dad perhaps never expected too much from me as a child.And I,who knew Dad as an inttelligent man,had never understood that his intelligence did not cover all of my feelings.
It has saved me years of questioning and confusion.I now see my parents as people who have other relationships with me not just Father and Mother.I now ignore their many faults and weaknesses,which once annoyed me.
I now know my parents as friends:people who ask me for advice;people who need my support and understanding.And I've come to see my past clearly.
1.What was the author's impression of her father when she was a teenager?
A.Friendly but irresponsible.
B.Intelligent but severe.
C.Cold and forceful.
D.Caring and communicative.
2.Why did the author feel depressed when her friends called home?
A.She did not have a phone to call home.
B.Her father did not care about her human journey.
C.Her father was too busy to answer her phone.
D.Her father couldn't give her proper advice.
3.After the author overheard her father on the telephone,________.
A.he blamed her for impoliteness
B.he rediscovered human nature
C.he consulted her about his problem
D.he changed his attitude towards her
4.The author realized that________.
A.her father had too many faults and weaknesses
B.her father was not as intellligent as she had thought
C.her father was not good at interpersonal relationships
D.her father placed too much importance on social activities
答案:
1.B[提示:细节理解题。根据第一段中“Growing up, I remember my father as a silent, serious man - not the sort of person around whom one could laugh.”以及第五段中“And I, who knew Dad as an intelligent man, had never understood that his intelligence did not cover all of my feelings.”可知,作者在青少年时对父亲的印象是聪明但严厉,故选B。]2.D[提示:细节理解题。根据第一段中“In college, when friends called home for advice, I would sink into deep depression for what I did not have.”可知,作者在朋友打电话回家寻求建议时感到沮丧是因为她父亲不能给她适当的建议,故选D。]3.C[提示:细节理解题。根据第三段中“One night after my move back home, I overheard my father on the telephone. There was some trouble. Later, Dad shared the problem with me. Apparently my legal training had earned me some privileges in his eyes. I talked through the problem with Dad, analyzing the purposes of the people involved and offering several negotiation skills.”可知,在作者无意中听到她父亲的电话后,他向她咨询了他的问题,故选C。]4.C[提示:细节理解题。根据第四段中“That night I realized that he was simply not skilled at dealing with people, much less the trouble of a conflicted teenager. It's not in his nature to understand human desires.”可知,作者意识到她的父亲不善于人际关系,故选C。]
B
There are so many ways to make new friends such as joining a sports team,taking part in community activities,or traveling.And there is no doubt that a friend in need is a friend indeed because he can help you out when you are in trouble or encourage you when you are frustrated (沮丧的).Personally,joining a sports team will be my first choice.
The primary reason for this is that everyone in a sports team has the same interest,which is the most fundamental(基础的)character for friends.Because of it,they will become your potential friends so that the chance to be true friends is very high.In addition,the same interest can give you a lot of topics to talk about with your friends in daily conversation.
Another factor that should be taken into consideration is the memory.After you fight for a goal with your partners,it will leave you a good experience,which is necessary for a long−lastting friendship.I used to be a player in the basketball team of my high school.Even though it was five years ago,I can remember all the exciting moments when we fought for the championship as
if they happened yesterday.And although we went to different universities,we get together so many times.
In addition,trust is also an important aspect.
As we know,keeping trusting each other is the most important thing in the team because it can make you be together all the time.Furthermore,you can share happiness and sadness with reliable friends and they willl make you feel life is beautiful and that the future is bright.
Join a sports team,and your new friends are waiting for you.
5.Why does the author think that a friend in need is a friend indeed?
A.He can share your happiness.
B.He can help you when you need him.
C.He can help you join a sports team.
D.He can encourage you when you succeed.
6.What does the author think is the best way to make new friends?
A.Taking part in community activities.
B.Remembering exciting moments.
C.Joining a sports team.
D.Traveling with others.
7.The underlined word“potential"in the second paragraph can be replaced by“________.
A.best B.suitable
C.reliable D.possible
8.What is the main idea of the passage?
A.No sports teams,no new friends.
B.A friend in need is a friend indeed.
C.Join a sports team to make new friends.
D.True friends should have the same interest.

There are so many ways to make new friends such as joining a sports team,taking part in community activities,or traveling.And there is no doubt that a friend in need is a friend indeed because he can help you out when you are in trouble or encourage you when you are frustrated (沮丧的).Personally,joining a sports team will be my first choice.
The primary reason for this is that everyone in a sports team has the same interest,which is the most fundamental(基础的)character for friends.Because of it,they will become your potential friends so that the chance to be true friends is very high.In addition,the same interest can give you a lot of topics to talk about with your friends in daily conversation.
Another factor that should be taken into consideration is the memory.After you fight for a goal with your partners,it will leave you a good experience,which is necessary for a long−lastting friendship.I used to be a player in the basketball team of my high school.Even though it was five years ago,I can remember all the exciting moments when we fought for the championship as
if they happened yesterday.And although we went to different universities,we get together so many times.
In addition,trust is also an important aspect.
As we know,keeping trusting each other is the most important thing in the team because it can make you be together all the time.Furthermore,you can share happiness and sadness with reliable friends and they willl make you feel life is beautiful and that the future is bright.
Join a sports team,and your new friends are waiting for you.
5.Why does the author think that a friend in need is a friend indeed?
A.He can share your happiness.
B.He can help you when you need him.
C.He can help you join a sports team.
D.He can encourage you when you succeed.
6.What does the author think is the best way to make new friends?
A.Taking part in community activities.
B.Remembering exciting moments.
C.Joining a sports team.
D.Traveling with others.
7.The underlined word“potential"in the second paragraph can be replaced by“________.
A.best B.suitable
C.reliable D.possible
8.What is the main idea of the passage?
A.No sports teams,no new friends.
B.A friend in need is a friend indeed.
C.Join a sports team to make new friends.
D.True friends should have the same interest.
答案:
5.B[提示:细节理解题。根据第一段的“And there is no doubt that a friend in need is a friend indeed because he can help you out when you are in trouble or encourage you when you are frustrated (沮丧的).”可知,作者认为在你处于困境时帮助你的才是真正的朋友,因为他会在你需要的时候帮助你,故选B。]6.C[提示:细节理解题。根据第一段的“Personally, joining a sports team will be my first choice.”可知,作者认为结交新朋友最好的方式是加入运动队,故选C。]7.D[提示:词义猜测题。根据第二段的“Because of it, they will become your potential friends so that the chance to be true friends is very high.”可知,变成真正的朋友之前他们是潜在的朋友。由此推测,potential表示“潜在的”,与possible意义相近,故选D。]8.C[提示:主旨大意题。通读全文,尤其是根据最后一段“Join a sports team, and your new friends are waiting for you.”可知,本文主要在讲述要加入运动队来结交新的朋友,故选C。]
@@词汇积累1.参加社区活动 2.被纳入考虑范围之中 3.争夺冠军4.方面
句式分析
同位语:时间状语从句
@@词汇积累1.参加社区活动 2.被纳入考虑范围之中 3.争夺冠军4.方面
句式分析
同位语:时间状语从句
查看更多完整答案,请扫码查看