2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版》

一、阅读理解。[2023潍坊]
说明文     建议用时8min    难度★★☆
Developed by US company OpenAI, ChatGPT has taken the internet by storm, winning 100 million users since it came out in November2022. People can ask the robot to write stories and emails, create instructions for cooking a certain food, translate languages, and answer all kinds of questions. In its own words, it is “a language model trained on a large amount of internet text data to help users get human-like text.”
Compared with Siri or other chatbots, ChatGPT uses a much bigger information center for training. It also uses stronger software(软件) and hardware to learn things by itself. For example, if it provides a wrong answer to your question, you can tell it the right one and it will correct itself. “ It’s a totally different chatbot,” computer scientist Liu Xiaoguang from Nankai University told Tianjin Daily. “The knowledge level ChatGPT shows is the same as a university student. That’s why it shocked the world.”
But one big problem with ChatGPT is that it makes mistakes or even gives false information. When Rezza, a 28-year-old from Indonesia, used the robot to write an essay(论文), it “gave many examples which other writers actually hadn’t mentioned at all”, he told The Guardian. Since the robot is trained using words from the internet, it can also pick up biases(偏见) about certain groups. These are all things that need to be dealt with.
______1. Which can replace the underlined part in Paragraph 1?
A.Succeeded greatly online.
B.Done harm to the internet.
C.Brought strong wind and heavy rain.
D.Caused serious changes of the weather.
2.Why did ChatGPT shock the world?
A.It can find mistakes by itself.
B.It works differently from other chatbots.
C. Its information center is easier to control than Siri’s.
D.Its knowledge level is as high as a university student.
3.What can we learn from the last paragraph?
A.Anybody can make mistakes.
B.Anybody may give false information.
C.ChatGPT needs improvement.
D.ChatGPT can’t get on well with humans.
4.What might be the best title of the text?
A.ChatGPT Is Coming!
B.ChatGPT Is Catching the World’s Eyes!
C.Can ChatGPT Take the Place of Humans?
D.Can ChatGPT Avoid Biases Properly?
答案: 1.A 2.D 3.C 4.B
二、短文还原。[2024潍坊昌邑三模]
说明文     建议用时8min    难度★★★
In recent years, a growing number of Chinese books and movies have been translated into other languages. 1.________ They are interested in learning Chinese culture. Anna is one of them. Before she translated Jin Yong’s novel The Legend of the Condor Heroes, the writer was little known to English readers. One reason for this is that his works were too difficult to translate.
But Anna managed to do it. Attracted by the book’s themes as well as Chinese philosophy(哲学), Anna hoped to bring it to Englishmen. After five years of work, the translated book came out in 2018. 2.________ Many people think Anna did a good job of explaining things that are “untranslatable”.
Anna studied at the University of Oxford. 3.________ After the trip she became interested in China and began to learn Chinese. She calls herself “a clumsy student, just like Guo Jing from The Legend of the Condor Heroes, but with a truthful heart”.
As more young people learn to translate Chinese texts and films, more Chinese stories will become available to the world. 4.________. Last year, he translated the animated movie Ne Zha. He said, “ We have a growing number of students majoring in Chinese. More Chinese stories will appear in front of new audiences.”
根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
A.She took a trip to China at the age of 21.
B.Many of the translators are young people.
C.We see China’s stronger cultural influences.
D.It was printed seven times in several months in the UK.
E.Like Anna, another translator David also learned Chinese in college.
答案: 1.B 2.D 3.A 4.E

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭