2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、阅读理解。[2023济南]
说明文 建议用时9 min 难度★★★
Warming temperatures and shorter winters might sound like the end of snow days. However, rising temperatures may actually cause snowstorms to dump more snow, says David Robinson. He is a professor at a university in New Jersey. He studies climate(气候) change.
Temperature change is one of the greatest in Earth’s climate change over a long period of time. It can happen naturally or because of human activities, such as burning gas and coal. Burning these fuels release carbon dioxide(二氧化碳) and other pollutants into the atmosphere, which hold heat in the atmosphere, leading to warmer global temperatures over time.
But how could warmer temperatures lead to more snow? “To get snow, you need moisture(水汽) and subfreezing temperatures(0℃ or less),” says Robinson. Without moisture in the air, there is no precipitation (rain or snow). Robinson says there are signs that snowstorms are becoming stronger. This is because of the connection between moisture and precipitation.
“The warmer the air becomes, the more moisture it holds. So, if it’s warming and still cold enough to snow, you can get more snow,” Robinson says.
Of the 10 biggest snowfalls in the D.C. region, five happened in the past 25 years, according to the NWS. During that same time period, average winter temperatures in the D.C. increased. In 1996, the average winter temperature was 1.8℃. In 2020, it was 6℃.
Weather experts suggest that rising temperatures may make winter shorter and less cold. But for now, the snow is still falling. One day, winter might not have any days below the freezing temperature. Once temperatures stay above freezing, snowstorms become rain. Until then, we might continue to see strong storms.
According to Robinson, that time could come sooner than we think. He says, “When we look back, years from now, we may see that this was the breaking point.”
1. What is paragraph 2 mainly about?
A. How Earth’s climate changes.
B. What causes rising temperatures.
C. What produces carbon dioxide.
D. How pollution influences climate.
2. What will the warming temperatures cause according to the text?
A. Less coal.
B. Drier weather.
C. Longer winters.
D. Stronger snowstorms.
3. What is the purpose of paragraph 5?
A. To introduce the D.C.
B. To report the biggest 10 snowstorms.
C. To support Robinson’s ideas.
D. To show the increase of temperatures.
4. What does Robinson think of the future warming temperatures?
A. Impossible. B. Serious.
C. Meaningless. D. Amazing.
5. Where is the text probably taken from?
A. A science magazine.
B. A storybook.
C. A science fiction.
D. A travel guide.
说明文 建议用时9 min 难度★★★
Warming temperatures and shorter winters might sound like the end of snow days. However, rising temperatures may actually cause snowstorms to dump more snow, says David Robinson. He is a professor at a university in New Jersey. He studies climate(气候) change.
Temperature change is one of the greatest in Earth’s climate change over a long period of time. It can happen naturally or because of human activities, such as burning gas and coal. Burning these fuels release carbon dioxide(二氧化碳) and other pollutants into the atmosphere, which hold heat in the atmosphere, leading to warmer global temperatures over time.
But how could warmer temperatures lead to more snow? “To get snow, you need moisture(水汽) and subfreezing temperatures(0℃ or less),” says Robinson. Without moisture in the air, there is no precipitation (rain or snow). Robinson says there are signs that snowstorms are becoming stronger. This is because of the connection between moisture and precipitation.
“The warmer the air becomes, the more moisture it holds. So, if it’s warming and still cold enough to snow, you can get more snow,” Robinson says.
Of the 10 biggest snowfalls in the D.C. region, five happened in the past 25 years, according to the NWS. During that same time period, average winter temperatures in the D.C. increased. In 1996, the average winter temperature was 1.8℃. In 2020, it was 6℃.
Weather experts suggest that rising temperatures may make winter shorter and less cold. But for now, the snow is still falling. One day, winter might not have any days below the freezing temperature. Once temperatures stay above freezing, snowstorms become rain. Until then, we might continue to see strong storms.
According to Robinson, that time could come sooner than we think. He says, “When we look back, years from now, we may see that this was the breaking point.”
1. What is paragraph 2 mainly about?
A. How Earth’s climate changes.
B. What causes rising temperatures.
C. What produces carbon dioxide.
D. How pollution influences climate.
2. What will the warming temperatures cause according to the text?
A. Less coal.
B. Drier weather.
C. Longer winters.
D. Stronger snowstorms.
3. What is the purpose of paragraph 5?
A. To introduce the D.C.
B. To report the biggest 10 snowstorms.
C. To support Robinson’s ideas.
D. To show the increase of temperatures.
4. What does Robinson think of the future warming temperatures?
A. Impossible. B. Serious.
C. Meaningless. D. Amazing.
5. Where is the text probably taken from?
A. A science magazine.
B. A storybook.
C. A science fiction.
D. A travel guide.
答案:
1.B 2.D
3.C 【解析】写作目的题。第五段主要介绍了华盛顿地区在过去25年里不仅大雪天气多而且冬季平均气温上升的事实,佐证了上文Robinson的观点。故选C。
4.B 【解析】推理判断题。由本文最后一段可推知,Robinson认为未来气温升高这件事是很严峻的。故选B。
5.A 【解析】文章出处题。本文主要论述了气温升高在一定程度上会导致降雪增加,属于科普类文章。故选A。
3.C 【解析】写作目的题。第五段主要介绍了华盛顿地区在过去25年里不仅大雪天气多而且冬季平均气温上升的事实,佐证了上文Robinson的观点。故选C。
4.B 【解析】推理判断题。由本文最后一段可推知,Robinson认为未来气温升高这件事是很严峻的。故选B。
5.A 【解析】文章出处题。本文主要论述了气温升高在一定程度上会导致降雪增加,属于科普类文章。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看