2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、完形填空。[2024潍坊高密二模]
说明文 建议用时8 min 难度★★★
How has technology made your life easier? When you go to a shopping mall, you can 1.______ free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all of these things can be seen as the first building blocks of a smart city.
The 2.______ of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city 3.______ uses digital (数字的) technology, such as 5G networks and the “Internet of Things”, to improve urban planning, save money and resources (资源), and make our lives more convenient.
Cities 4.______ Boston, Amsterdam and Copenhagen are already using smart technology to improve public services. In the US cities of Boston and Baltimore, smart rubbish bins (桶) can sense how 5.______ they are and tell workers when they need to be cleaned. In Amsterdam, traffic is monitored (监测) and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city. There are 6.______ traffic jams.
Smart cities will allow us to 7.______ resources. By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can know how to use these resources more efficiently. For example, water and gas pipes (管道) could 8.______ repair workers when there is a leak (泄漏). Air pollution could be more closely monitored, too.
Of course, 9.______ will take time to build the smart cities of the future. But since we’ve already seen successful examples, it won’t be long 10.______ more cities join in. TechRepublic estimates (估计) that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in cities.
1. A. ask B. set C. offer D. enjoy
2. A. fact B. idea C. truth D. loss
3. A. that B. who C. what D. where
4. A. as B. for C. like D. from
5. A. full B. dirty C. cute D. ugly
6. A. less B. fewer C. more D. better
7. A. use B. save C. pour D. dig
8. A. warn B. survive C. create D. remind
9. A. it B. this C. that D. they
10. A. since B. after C. before D. unless
说明文 建议用时8 min 难度★★★
How has technology made your life easier? When you go to a shopping mall, you can 1.______ free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all of these things can be seen as the first building blocks of a smart city.
The 2.______ of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city 3.______ uses digital (数字的) technology, such as 5G networks and the “Internet of Things”, to improve urban planning, save money and resources (资源), and make our lives more convenient.
Cities 4.______ Boston, Amsterdam and Copenhagen are already using smart technology to improve public services. In the US cities of Boston and Baltimore, smart rubbish bins (桶) can sense how 5.______ they are and tell workers when they need to be cleaned. In Amsterdam, traffic is monitored (监测) and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city. There are 6.______ traffic jams.
Smart cities will allow us to 7.______ resources. By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can know how to use these resources more efficiently. For example, water and gas pipes (管道) could 8.______ repair workers when there is a leak (泄漏). Air pollution could be more closely monitored, too.
Of course, 9.______ will take time to build the smart cities of the future. But since we’ve already seen successful examples, it won’t be long 10.______ more cities join in. TechRepublic estimates (估计) that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in cities.
1. A. ask B. set C. offer D. enjoy
2. A. fact B. idea C. truth D. loss
3. A. that B. who C. what D. where
4. A. as B. for C. like D. from
5. A. full B. dirty C. cute D. ugly
6. A. less B. fewer C. more D. better
7. A. use B. save C. pour D. dig
8. A. warn B. survive C. create D. remind
9. A. it B. this C. that D. they
10. A. since B. after C. before D. unless
答案:
1.D 【解析】根据“you can...free Wi-Fi there”可知,此处是指享受免费的无线网络。
2.B 【解析】根据“The...of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010.”可知,此处是指智慧城市的概念被提出。
3.A 【解析】分析句子结构可知,设空处引导定语从句,a city为先行词,是物,且关系词在从句中作主语,应用that或which。
4.C 【解析】根据“Cities...Boston, Amsterdam and Copenhagen”可知,此处是指像波士顿、阿姆斯特丹和哥本哈根这样的城市,应用介词like。
5.A 【解析】根据“when they need to be cleaned”可知,此处是指智慧垃圾桶能感应到垃圾桶有多满。
6.B 【解析】根据上文“In Amsterdam, traffic is monitored and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city.”可知,在阿姆斯特丹,交通是根据城市周围传感器收集的实时数据进行监控和调整的,所以此处是指交通拥堵情况少了;根据“jams”可知,此处应用fewer。
7.B 【解析】根据下文“By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can know how to use these resources more efficiently.”可知,通过使用传感器和5G网络来检查水、煤气和电的使用情况,城市管理者可以知道如何更有效地利用这些资源,从而达到节省资源的目的。
8.D 【解析】根据“repair workers when there is a leak”可知,此处是指智能设备监测到有管道泄漏时会及时提醒工人前去维修。
9.A 【解析】根据“will take time to build”可知,此处考查it takes (sb.) time to do sth.“做某事花费(某人)时间”,固定句型,此处应用it作形式主语。
10.C 【解析】根据“it won’t be long”可知,此处是指在更多的城市加入智慧城市之前的时间不会太久,应用before引导时间状语从句。It won’t be long before...意为“不久就会……”。
2.B 【解析】根据“The...of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010.”可知,此处是指智慧城市的概念被提出。
3.A 【解析】分析句子结构可知,设空处引导定语从句,a city为先行词,是物,且关系词在从句中作主语,应用that或which。
4.C 【解析】根据“Cities...Boston, Amsterdam and Copenhagen”可知,此处是指像波士顿、阿姆斯特丹和哥本哈根这样的城市,应用介词like。
5.A 【解析】根据“when they need to be cleaned”可知,此处是指智慧垃圾桶能感应到垃圾桶有多满。
6.B 【解析】根据上文“In Amsterdam, traffic is monitored and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city.”可知,在阿姆斯特丹,交通是根据城市周围传感器收集的实时数据进行监控和调整的,所以此处是指交通拥堵情况少了;根据“jams”可知,此处应用fewer。
7.B 【解析】根据下文“By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can know how to use these resources more efficiently.”可知,通过使用传感器和5G网络来检查水、煤气和电的使用情况,城市管理者可以知道如何更有效地利用这些资源,从而达到节省资源的目的。
8.D 【解析】根据“repair workers when there is a leak”可知,此处是指智能设备监测到有管道泄漏时会及时提醒工人前去维修。
9.A 【解析】根据“will take time to build”可知,此处考查it takes (sb.) time to do sth.“做某事花费(某人)时间”,固定句型,此处应用it作形式主语。
10.C 【解析】根据“it won’t be long”可知,此处是指在更多的城市加入智慧城市之前的时间不会太久,应用before引导时间状语从句。It won’t be long before...意为“不久就会……”。
三、写作。[2024潍坊昌邑二模]
近年来,短视频(short videos)非常流行,有些人热衷于看短视频或发短视频以获取流量。短视频帮助我们丰富知识,休闲娱乐的同时,也带来了负面影响。Teens Around the World是一个青少年国际交流网站,近日Tony发帖想了解大家对此现象的看法。假设你是大明,请用英语跟帖,分享一下你的观点。
注意:1.文中不得出现真实人名、地名等;
2.90词左右。
Teens Around the World
Subject: short videos online
Hey, guys! Have you ever seen short videos online? Do you like or dislike them? Why? Please share your ideas with us.
Tony,
England
______________________________
近年来,短视频(short videos)非常流行,有些人热衷于看短视频或发短视频以获取流量。短视频帮助我们丰富知识,休闲娱乐的同时,也带来了负面影响。Teens Around the World是一个青少年国际交流网站,近日Tony发帖想了解大家对此现象的看法。假设你是大明,请用英语跟帖,分享一下你的观点。
注意:1.文中不得出现真实人名、地名等;
2.90词左右。
Teens Around the World
Subject: short videos online
Hey, guys! Have you ever seen short videos online? Do you like or dislike them? Why? Please share your ideas with us.
Tony,
England
______________________________
答案:
参考范文:
Over the past few years, watching short videos online has become a part of many people’s daily life. I also like watching short videos, but I am busy with my lessons, so I sometimes watch them on Sundays. Short videos can indeed help me gain knowledge. For example, I often improve my oral English, grammar and skills of reading and writing by watching short videos. They are very useful for my study. Besides, I can learn about the newest events at home and abroad.
But some people fear that videos will one day replace text. But in my opinion, this won’t happen. Most of the time, what short videos show can’t stay long in our minds. While reading a complete article, we often pay close attention to the details. Furthermore, words allow us to use our imagination, while videos don’t.
Every coin has two sides. I think we should use short videos to help our study.
Daming,
China
Over the past few years, watching short videos online has become a part of many people’s daily life. I also like watching short videos, but I am busy with my lessons, so I sometimes watch them on Sundays. Short videos can indeed help me gain knowledge. For example, I often improve my oral English, grammar and skills of reading and writing by watching short videos. They are very useful for my study. Besides, I can learn about the newest events at home and abroad.
But some people fear that videos will one day replace text. But in my opinion, this won’t happen. Most of the time, what short videos show can’t stay long in our minds. While reading a complete article, we often pay close attention to the details. Furthermore, words allow us to use our imagination, while videos don’t.
Every coin has two sides. I think we should use short videos to help our study.
Daming,
China
查看更多完整答案,请扫码查看