2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语外研版山东专版》

一、阅读理解。[2024聊城东昌府区二模]
说明文 建议用时6 min 难度★★★
Koalas are often called koala bears,but they are not bears. They have small eyes,a large nose and round ears. And they have no tails. They can run as fast as a rabbit. They are also good at climbing trees.
Koalas live in eucalyptus trees (桉树) and feed on the tree leaves. They usually sleep about 20 hours a day. The word “koala” comes from an Australian word. It means “no drink”. Koalas don’t drink much. They get water from what they eat.
Much like kangaroos,koalas have pouches (育儿袋) for carrying their young. A koala mother usually gives birth to one joey (幼兽) at a time. The joey is only about 2 cm long. It has no hair,no ears,and is blind. As soon as it’s born,it finds its way to its mother’s pouch,and stays there for about 6 months. That’s about how long it takes for the joey to see,grow ears and hair,and walk on its own. By 8 to 9 months the joey becomes too large to get into the pouch,and spends all its time on its mother’s back. At about 12 months,it leaves its mother to build its own home. A koala usually can live for 16 years.
Now koalas are in great danger. Their numbers are dropping every year. To save koalas,a group called Bangalow Koalas was set up in 2016. For years,it has planted over 370,609 trees. The group hopes to plant 500,000 trees by 2025. “I can’t imagine a world with no koalas at all. We’re going to do everything we can to make sure that doesn’t happen,” said Ms Sparrow,the president of the group.
1.Which of the following is true about koalas?
A.Koalas have long tails.
B.Koalas have small eyes.
C.Koalas are good at swimming.
D.Koalas run very slowly.
2.How long does it take a newborn koala to see the world?
A.For about 20 hours. B.For about half a year.
C.For 8 to 9 months. D.For about one year.
3.What does Paragraph 3 mainly talk about?
A.What koalas look like.
B.How to save koalas.
C.How koalas raise a joey.
D.How long koalas can live.
4.What can we know about Bangalow Koalas from Paragraph 4?
A.It’s a group to save koalas.
B.It was set up in 2015.
C.Its goal is to plant 500,000 trees every year.
D.Ms Sparrow is a teacher.
5.The passage can probably be found in the part of ______ in the magazine.
A.Travel B.Sports C.Art D.Nature
答案: 1.B 2.B 3.C 4.A 5.D
二、语法填空。[2024淄博淄川区一模]
说明文 建议用时8 min 难度★★★
What is the best way to say goodbye to winter? Celebrating Holi is a good 1.______ (choose). Holi marks the end of the cold winter and the 2.________ (begin) of the colorful spring.
Holi,also 3.________ (know) as the Festival of Colors,is not only a festival about color but also a party for everyone. It is 4.__________ (celebrate) on the full moon day in the month of Phalguna (February -March). This year Holi falls 5.________ March 25th.
Holi lasts 6.______ a night and a day,starting on the evening of the full moon day. The first evening is famous as Holika Dahan. The following day is called Rangwali Holi,or 7.________ (simple) Holi. And it is the most famous part of the festival. To spread joy,people of all ages throw colorful powder (粉末) and water at one another. They also sing and dance at this hopeful time. No matter 8.______ skin color you have,when you come out on the street,you will be colorful. The more colors you have on your body,the more wishes you will receive in the new year. In the evening,people dress up and visit family and friends 9.________ (share) meals and celebrate together.
For 10.________ (Indian),celebrating Holi with friends and family is the most important event of the spring season. What is your most important event during the season?
答案: 1.choice 2.beginning 3.known 4.celebrated 5.on 6.for 7.simply 8.what 9.to share 10.Indians

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭