2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版》

Ⅲ. 完形填空(共15小题;每小题1分, 满分15分)
In this age of environmental crises, perhaps it comes as no surprise that Stella found one in her own backyard. What is unique is her 21 to do something about it.
The 100-kilometre LaHave River passes through Stella’s community of Upper LaHave. Back in 2015, the pretty waterway was considered by many locals 22 to swim in, but Stella wanted to know why. Then the 11-year-old was 23 to learn what was causing the pollution: human waste being cast 24 into the water by hundreds of her neighbours.
“I was 25 ,” Stella says, when she found out 600 homes were using straight-pipes to pump waste from toilet to river without any filtration(过滤). She decided to 26 the problem for her Grade 6 science project. With the help of a retired local physician, Stella learned how to 27 the water in the LaHave. Unfortunately, her results showed contamination(污染) way above Health Canada guidelines. However, locals were boating on the river without knowing they were facing the potential danger of infection.
Stella began to raise the 28 of the LaHave’s contamination problem. Soon she was making local headlines and trying to convince 29 . Finally, in spring 2017, all levels of governments 30 to remove all straight-pipes in Nova Scotia by 2023.
The LaHave still isn’t safe for 31 , but it should be safe for the sixth graders of Upper LaHave’s future. Stella, now 14, continues to press for more rigid rules to protect the river and this year travelled around her province to teach other kids how to test their local waterways and 32 better care.
In August, thanks to her excellent work, Stella 33 an International Eco-Hero Award, which 34 the efforts of environmental youth activists. “I never thought I’d be where I am today because of a science 35 ,” says Stella, who is considering a career in environmental law.
21. A. determination B. investigation C. strategy D. donation
22. A. perfect B. unfit C. uncomfortable D. adaptable
23. A. frightened B. inspired C. upset D. relieved
24. A. suddenly B. carefully C. quickly D. directly
25. A. confident B. curious C. excited D. sick
26. A. look out B. look for C. look into D. look on
27. A. test B. preserve C. prevent D. observe
28. A. doubts B. awareness C. fears D. pressure
29. A. physicians B. physicists C. philosophers D. politicians
30. A. resisted B. agreed C. pretended D. promoted
31. A. rowing B. playing C. swimming D. fishing
32. A. call for B. long for C. pay for D. stand for
33. A. earned B. delivered C. deserved D. presented
34. A. demands B. recognises C. identifies D. assesses
35. A. process B. product C. project D. progress
答案: 【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了Stella发现了自己身边的拉哈德河被污染后,想尽办法去检测水质,并呼吁政府官员等协同保护水源的故事。
21 A 通过下文的描述可知,面对拉哈德河被污染的现象,Stella检测水质、呼吁大家提高污染意识、还呼吁政府官员一起解决这个问题,由此可知,她下定决心要做点事情。故选A。
22 B 根据下文的“what was causing the pollution”可知,拉哈德河被污染,是不适合游泳的。故选B。
23 C 根据下文的“to learn what was causing the pollution”可推知,Stella知道原因后应是很沮丧。故选C。
24 D 根据下文的“she found out 600 homes were using straight-pipes to pump waste from toilet to river without any filtration (过滤)”可知,附近的人直接把粪便排到河里。故选D。
25 D 直接把粪便排入河流是令人恶心的。故选D。
26 C 根据下文Stella针对这个问题做的一步步努力可知,她决定调查这个问题。故选C。
27 A 根据下文的“teach other kids how to test their local waterways”可知,她学习如何检测水质。故选A。
28 B 根据下文的“Soon she was making local headlines”可知,她在试图提高人们对污染的认识。故选B。
29 D 根据下文的“all levels of governments”可知,她还试图说服政界人士。故选D。
30 B 根据上文的“trying to convince 29 ”可知,各级政府同意在2023年之前拆除新斯科舍省的所有直管。故选B。
31 C 此处呼应上文的“the pretty waterway was considered by many locals 22 to swim in”,指拉哈德河仍然不适合游泳。故选C。
32 A 根据上文的“teach other kids how to test their local waterways”可知,她教其他孩子如何测试当地的水道,并呼吁更好的保护。故选A。
33 A 根据下文的“an International Eco-Hero Award”可知,此处指获奖。故选A。
34 B 根据语境以及下文的“the efforts of environmental youth activists”可知,她获奖了,该奖项是对环保青年活动人士的努力的一种认可。故选B。
35 C 此处呼应第三段中的“her Grade 6 science project”,指科学项目。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭