2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
B
Chen Jifang, an old woman, has significantly received 3 million likes for her exercise video clips.
For Chen, her passion for exercising was born out of a need instead of a desire to become famous. According to Chen, her health had been poor and she even had to give up her job after giving birth to her daughter because her health was severely affected by the pregnancy(孕期). In 2018, following a physical examination, Chen was diagnosed(诊断) with a series of issues. The doctor suggested that she exercise more to prevent her already poor health from getting worse. Therefore, an overweight Chen started with light jogging, but a fitness coach later advised her to improve her size and her knee before running. Because of this, Chen entered a gym for the first time on Dec 29, 2018. Then she hit the gym every day in 2019.
While most people would be concerned about having an elderly family member participate in such hard physical exercise in the gym, it doesn't bother Chen. Her husband shows his support by doing most of the housework. Her daughter, on the other hand, helps to pick her gym wear.
Chen may be a star in her own right, but she is also just one of many senior citizens in China's major cities who are accepting exercise enthusiastically. According to the report on the fitness behaviour of the elderly, nearly 90 percent of such people in China have fitness habits while 66.4 percent of them exercise almost every day. The report also notes that the traditional means for the elderly to stay fit, such as square dancing and tai chi, have been unable to meet the new needs of the fitness-addicted elderly population.
4. Why did Chen begin to exercise?
A. To better her health conditions.
B. To lose weight after the diagnosis.
C. To gain popularity on social media.
D. To make new friends in the gym.
5. What helps Chen stick to her exercise?
A. Suggestions from the coach.
B. Concerns about being old.
C. Eagerness to impress people.
D. Encouragement from her family.
6. What does the report suggest about the elderly?
A. They prefer traditional exercises.
B. They are less interested in fitness.
C. They are addicted to daily exercise.
D. They are changing their fitness habits.
7. What is the writing purpose of the passage?
A. To introduce Chen's road to fitness.
B. To discuss fitness habits of the elderly.
C. To promote an elderly fitness programme.
D. To explain why Chen cares about fitness.
Chen Jifang, an old woman, has significantly received 3 million likes for her exercise video clips.
For Chen, her passion for exercising was born out of a need instead of a desire to become famous. According to Chen, her health had been poor and she even had to give up her job after giving birth to her daughter because her health was severely affected by the pregnancy(孕期). In 2018, following a physical examination, Chen was diagnosed(诊断) with a series of issues. The doctor suggested that she exercise more to prevent her already poor health from getting worse. Therefore, an overweight Chen started with light jogging, but a fitness coach later advised her to improve her size and her knee before running. Because of this, Chen entered a gym for the first time on Dec 29, 2018. Then she hit the gym every day in 2019.
While most people would be concerned about having an elderly family member participate in such hard physical exercise in the gym, it doesn't bother Chen. Her husband shows his support by doing most of the housework. Her daughter, on the other hand, helps to pick her gym wear.
Chen may be a star in her own right, but she is also just one of many senior citizens in China's major cities who are accepting exercise enthusiastically. According to the report on the fitness behaviour of the elderly, nearly 90 percent of such people in China have fitness habits while 66.4 percent of them exercise almost every day. The report also notes that the traditional means for the elderly to stay fit, such as square dancing and tai chi, have been unable to meet the new needs of the fitness-addicted elderly population.
4. Why did Chen begin to exercise?
A. To better her health conditions.
B. To lose weight after the diagnosis.
C. To gain popularity on social media.
D. To make new friends in the gym.
5. What helps Chen stick to her exercise?
A. Suggestions from the coach.
B. Concerns about being old.
C. Eagerness to impress people.
D. Encouragement from her family.
6. What does the report suggest about the elderly?
A. They prefer traditional exercises.
B. They are less interested in fitness.
C. They are addicted to daily exercise.
D. They are changing their fitness habits.
7. What is the writing purpose of the passage?
A. To introduce Chen's road to fitness.
B. To discuss fitness habits of the elderly.
C. To promote an elderly fitness programme.
D. To explain why Chen cares about fitness.
答案:
4. A 5. D 6. C 7. B
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了陈继芳因健身视频而走红,她的事例反映出中国老年人健身习惯的改变。
4. A 细节理解题。根据第二段中的“The doctor suggested that she exercise more to prevent her already poor health from getting worse.”可知,陈继芳开始锻炼是为了改善自己的健康状况。故选A。
5. D 细节理解题。根据第三段中的“Her husband shows his support by doing most of the housework. Her daughter, on the other hand, helps to pick her gym wear.”可知,家人的鼓励和支持帮助陈继芳坚持锻炼。故选D。
6. C 推理判断题。根据最后一段中的“According to the report on the fitness behaviour of the elderly, nearly 90 percent of such people in China have fitness habits while 66.4 percent of them exercise almost every day.”可知,大部分老年人不仅有健身习惯,且超半数几乎每日锻炼,这表明他们对日常锻炼有较高的参与度。故选C。
7. B 推理判断题。通读全文可知,文章以陈继芳为例,介绍了她因健康原因开始健身并获得关注,进而阐述了中国老年人健身习惯的变化,整体围绕老年人的健身习惯展开讨论。故选B。
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了陈继芳因健身视频而走红,她的事例反映出中国老年人健身习惯的改变。
4. A 细节理解题。根据第二段中的“The doctor suggested that she exercise more to prevent her already poor health from getting worse.”可知,陈继芳开始锻炼是为了改善自己的健康状况。故选A。
5. D 细节理解题。根据第三段中的“Her husband shows his support by doing most of the housework. Her daughter, on the other hand, helps to pick her gym wear.”可知,家人的鼓励和支持帮助陈继芳坚持锻炼。故选D。
6. C 推理判断题。根据最后一段中的“According to the report on the fitness behaviour of the elderly, nearly 90 percent of such people in China have fitness habits while 66.4 percent of them exercise almost every day.”可知,大部分老年人不仅有健身习惯,且超半数几乎每日锻炼,这表明他们对日常锻炼有较高的参与度。故选C。
7. B 推理判断题。通读全文可知,文章以陈继芳为例,介绍了她因健康原因开始健身并获得关注,进而阐述了中国老年人健身习惯的变化,整体围绕老年人的健身习惯展开讨论。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看