2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版》

Ⅲ. 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分, 满分 15 分)
Dramatic performing is an excellent method of building confidence in children and adults alike. Learning drama allows students to explore their creativity and have fun while leaving their shyness and 21 behind. Drama also works by supporting the growth of 22 and other skills.
Entertainment has become rather passive with 23 , television and computer games. These screen-based methods have had a negative effect on communication. They prevent children communicating with others. However, drama puts the children enthusiastic about communication back into entertainment. Children have the opportunity to 24 with others in a more meaningful way 25 drama encourages speech development, awareness of body language and allows children to become more socially aware.
Play and drama are closely linked. When children play a game, they are using their imagination and moving away from reality to 26 their own story. Drama is a vehicle 27 which children can express themselves more freely to make education fun.
Children gain 28 by understanding that there is no final answer in drama and that their opinion and contribution are valued. They are able to 29 to many issues and situations such as poverty, recycling and global warming. 30 and education have a strong link as drama can 31 children to take an active interest in other subjects such as Geography, History and English and so they can have a more rounded education.
As a drama teacher, I have witnessed a child at his first class holding onto his parent’s arm 32 to let go. Then to see the same child running into my class with a smile is a(n) 33 sight. Drama installs confidence in children by allowing them to improvise(即兴创作) and experiment. Everyone is given the opportunity to shine 34 drama. Besides learning the history of the theatre, drama 35 dance, music, and directing, etc. These classes are especially designed to be of great fun.
21. A. illness B. excitement C. happiness D. worries
22. A. exploration B. expression C. imagination D. experience
23. A. drama B. movies C. radio D. media
24. A. compete B. compare C. discuss D. connect
25. A. while B. though C. as D. whether
26. A. inventing B. creating C. speaking D. reading
27. A. about B. through C. over D. of
28. A. confidence B. success C. hope D. admiration
29. A. reply B. stick C. turn D. respond
30. A. Entertainment B. Language C. Drama D. Play
31. A. train B. persuade C. demand D. encourage
32. A. pleased B. tired C. unwilling D. sorry
33. A. imaginary B. ordinary C. wonderful D. odd
34. A. within B. over C. above D. after
35. A. links B. possesses C. applies D. covers
答案: 21. D 22. C 23. B 24. D 25. C 26. B 27. B 28. A 29. D 30. C 31. D 32. C 33. C 34. A 35. D
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了戏剧表演是建立儿童和成人自信心的绝佳方法。学习戏剧可以让学生探索自己的创造力,让孩子们变得更加有社会意识;戏剧让教育变得有趣。
21. D 根据上文的“Dramatic performing is an excellent method of building confidence in children and adults alike.”以及“shyness”可知,学习戏剧有助于孩子们精神层面上的改变,让他们忘掉羞涩和担忧。故选D。
22. C 根据上文的“Learning drama allows students to explore their creativity”和下文的“Drama installs confidence in children by allowing them to improvise(即兴创作) and experiment.”可知,学习戏剧允许孩子们去探索他们的创造力,让孩子们即兴创作和实验,这有助于开发孩子们的想象力。故选C。
23. B 根据下文的“These screen-based methods”可知,电影、电视以及电脑游戏是基于屏幕类的娱乐。故选B。
24. D 根据上文的“However, drama puts the children enthusiastic about communication back into entertainment.”和下文的“with others in a more meaningful way”可知,戏剧将孩子们对交流的热情带回了娱乐中,孩子们以更有意义的方式与他人有联系。connect... with...意为“把……和……连接起来”。故选D。
25. C 根据下文的“drama encourages speech development, awareness of body language and allows children to become more socially aware”可知,正是因为戏剧鼓励言语发展,所以孩子们才能以更好的方式和别人有联系。故选C。
26. B 根据上文的“they are using their imagination and moving away from reality”可知,孩子们利用想象力创造自己的故事。故选B。
27. B 此处构成“介词+关系代词”引导的定语从句,表示“通过戏剧这一媒介,教育变得有趣”,用介词through。故选B。
28. A 根据下文的“their opinion and contribution are valued”可知,孩子们的意见和贡献受到重视就会越来越有自信,呼应上文的“Dramatic performing is an excellent method of building confidence in children and adults alike.”。故选A。
29. D 根据上文的“that their opinion and contribution are valued”以及下文的“many issues and situations such as poverty, recycling and global warming”可知,孩子们的意见和贡献受到重视,越来越有自信,能够对这些问题发表自己的看法,对这些问题作出回应。故选D。
30. C 根据下文的“drama can 31 children to take an active interest in other subjects”可知,此处说的是drama。故选C。
31. D 根据下文的“take an active interest in other subjects”可知,戏剧能够鼓励孩子们对其他科目产生积极的兴趣。故选D。
32. C 根据上文的“holding onto his parent’s arm”可知,孩子不愿意松开手。故选C。
33. C 根据上文的“a child at his first class holding onto his parent’s arm 32 to let go. Then to see the same child running into my class with a smile”可知,孩子从拉着父母的手不愿松开到喜气洋洋地跑进课堂的转变是一件令人赞叹的事情,是非常棒的。故选C。
34. A 根据上文的“they are using their imagination and moving away from reality to 26 their own story”以及“Drama installs confidence in children by allowing them to improvise(即兴创作) and experiment.”可知,孩子们在戏剧中可以充分发挥自己的想象力进行创作。故选A。
35. D 根据下文的“dance, music, and directing”可知,此处说的是学习戏剧的内容,戏剧覆盖面很广,除了学习戏剧历史以外,它还涉及舞蹈、音乐和编导。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭