2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新坐标名题汇高中英语必修第二册外研版》

Ⅰ. 阅读理解(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)
A
When planning your next adventure, these European destinations stand out as must-visit cities. Each one is special, offering amazing sights and fun activities for everyone.
Budapest, Hungary
The capital of Hungary is number one on your travel bucket list. The pearl of the Danube is not only the best European destination, it is also one of the most beautiful and safest cities in the world. It offers an unmatched combination of culture and the advantages of world heritage sights.
Dinant, Belgium
Dinant is becoming the queen of social media, one of Europe’s trendiest destinations. Dinant is also a city of adventure, gastronomy and history. Visit the house of the inventor of the saxophone, and you will realise how much Dinant has influenced Jazz.
Athens, Greece
The city is historic and is the cradle of European philosophy. Athens is both rich in history and focused on modernity. Travellers love its architecture, trendy shops but also its nightlife; its nearness to the sea (15 minutes away from downtown) makes it very attractive too.
Florence, Italy
Florence is incomparable: its beauty, light and atmosphere will attract you all. Florence has for centuries been inspiring the greatest artists who changed the art world. The city has seen the birth of the greatest masterpieces ever produced by humankind. Its architecture is very rich and its museums, sculptures and paintings are known worldwide.
1. What makes Budapest number one on your travel bucket list?
A. It is full of historical buildings.
B. It is the birthplace of great artists.
C. It is a city of adventure and musical influence.
D. It is one of the most beautiful and safest cities in the world.
2. Which city will you visit if you are crazy about western paintings?
A. Dinant. B. Florence. C. Budapest. D. Athens.
3. What do Dinant and Athens have in common?
A. They are both near the sea.
B. They are famous for their modern architecture.
C. They are all culturally significant and rich in history.
D. They are known for their lively nightlife.
答案: 【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要讲述了四个欧洲城市的独特之处及旅游吸引力。
1 D 细节理解题。根据Budapest, Hungary部分中的“The capital of Hungary is number one on your travel bucket list. The pearl of the Danube is not only the best European destination, it is also one of the most beautiful and safest cities in the world.”可知,因为布达佩斯是世界上最美丽、最安全的城市之一,所以成为人们旅行清单上的第一名。故选D。
2 B 细节理解题。根据Florence, Italy部分中的“Florence has for centuries been inspiring the greatest artists who changed the art world. The city has seen the birth of the greatest masterpieces ever produced by humankind. Its architecture is very rich and its museums, sculptures and paintings are known worldwide.”可知,如果你对西方绘画着迷,你可以去佛罗伦萨,因为这座城市见证了人类有史以来最伟大的杰作的诞生。故选B。
3 C 细节理解题。根据Dinant, Belgium部分中的“Dinant is also a city of adventure, gastronomy and history. Visit the house of the inventor of the saxophone, and you will realize how much Dinant has influenced Jazz.”以及Athens, Greece部分中的“The city is historic and is the cradle of European philosophy.”可知,这两个城市都具有重要的文化意义和丰富的历史。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭