2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
C
As any plane passenger will confirm, a crying baby is almost impossible to ignore, no matter how hard you try. Now scientists believe they may have worked out why. A baby's cry pulls at the heartstrings (扣人心弦) in a way while other cries don't, researchers found.
Researchers found that a baby's cry can trigger unique emotional responses in the brain, making it impossible for us to ignore them — whether we are parents or not. Other types of cries, including calls of animals in great pain, fail to get the same response, suggesting the brain is programmed to respond specifically to a baby's cry.
A team of Oxford University scientists scanned the brains of 28 men and women as they listened to a variety of calls and cries. After 100 milliseconds — roughly the time it takes to blink (眨眼) — two parts of the brain that respond to emotion lit up. Their response to a baby's cry was particularly strong. The response was seen in both men and women — even if they had no children.
Researcher Dr. Christine Parsons said, "You might read that men should just notice a baby and step over it and not see it, but it's not true. There is a special process in men and women, which makes sense from an evolutionary (进化的) view that both men and women would be responding to these cries." The study was in people who were not parents, yet they were all responding within 100 milliseconds to these particular cries, so this might be a fundamental response present in all of us regardless of parental status.
Fellow researcher Katie Young said it might take a bit longer for someone to recognize their own child's cries because they needed to do more "fine-grained analysis". The team had previously found that our reactions sped up when we heard a baby crying. Adults performed better on computer games when they heard the sound of a baby crying than when they heard recordings of adults crying.
28. Why is a baby's cry difficult to ignore?
A. It lasts for a long time.
B. It is louder than any other sound.
C. It causes people great pain.
D. It makes people feel strong emotions.
29. The underlined word "trigger" in Paragraph 2 probably means "
A. cause
B. remove
C. avoid
D. cure
30. What may Christine Parsons agree to?
A. Parents can hardly recognize their own baby's cries.
B. Men pay less attention to a crying baby than women.
C. Almost everyone makes certain responses to a baby's cry.
D. A crying baby makes no sense to people without children.
31. What's the main idea of the text?
A. How to prevent a baby crying.
B. Why a baby is easy and likely to cry.
C. How to recognize different babies' cries.
D. Why you can't get a baby's cry out of your head.
As any plane passenger will confirm, a crying baby is almost impossible to ignore, no matter how hard you try. Now scientists believe they may have worked out why. A baby's cry pulls at the heartstrings (扣人心弦) in a way while other cries don't, researchers found.
Researchers found that a baby's cry can trigger unique emotional responses in the brain, making it impossible for us to ignore them — whether we are parents or not. Other types of cries, including calls of animals in great pain, fail to get the same response, suggesting the brain is programmed to respond specifically to a baby's cry.
A team of Oxford University scientists scanned the brains of 28 men and women as they listened to a variety of calls and cries. After 100 milliseconds — roughly the time it takes to blink (眨眼) — two parts of the brain that respond to emotion lit up. Their response to a baby's cry was particularly strong. The response was seen in both men and women — even if they had no children.
Researcher Dr. Christine Parsons said, "You might read that men should just notice a baby and step over it and not see it, but it's not true. There is a special process in men and women, which makes sense from an evolutionary (进化的) view that both men and women would be responding to these cries." The study was in people who were not parents, yet they were all responding within 100 milliseconds to these particular cries, so this might be a fundamental response present in all of us regardless of parental status.
Fellow researcher Katie Young said it might take a bit longer for someone to recognize their own child's cries because they needed to do more "fine-grained analysis". The team had previously found that our reactions sped up when we heard a baby crying. Adults performed better on computer games when they heard the sound of a baby crying than when they heard recordings of adults crying.
28. Why is a baby's cry difficult to ignore?
A. It lasts for a long time.
B. It is louder than any other sound.
C. It causes people great pain.
D. It makes people feel strong emotions.
29. The underlined word "trigger" in Paragraph 2 probably means "
A
".A. cause
B. remove
C. avoid
D. cure
30. What may Christine Parsons agree to?
A. Parents can hardly recognize their own baby's cries.
B. Men pay less attention to a crying baby than women.
C. Almost everyone makes certain responses to a baby's cry.
D. A crying baby makes no sense to people without children.
31. What's the main idea of the text?
A. How to prevent a baby crying.
B. Why a baby is easy and likely to cry.
C. How to recognize different babies' cries.
D. Why you can't get a baby's cry out of your head.
答案:
28.D 细节理解题。根据第一段最后一句“A baby’s cry pulls at the heartstrings in a way while other cries don’t,researchers found.”可知,与其他的哭声相比,婴儿的哭声以一种不同的方式扣人心弦,因此会引起人们强烈的情感共鸣。
29.A 词义猜测题。根据上一段最后一句中的“A baby’s cry pulls at the heartstrings”,再结合画线词所在语境可知,研究人员发现,婴儿的哭声可以在大脑中引发独特的情绪反应,使人们不可能忽视他们的哭声。故trigger意为“引发;引起”,与A项意思相近。
30.C 细节理解题。根据第四段最后一句可知,Christine Parsons的研究对象是那些不是父母的人,但他们对这些特定的哭声的反应都是在100毫秒内,这可能是所有人对婴儿哭声最基本的反应,故Christine Parsons可能会赞同“几乎每个人对婴儿的哭声都有一定的反应”这一说法。
31.D 主旨大意题。研究者们通过研究发现无论是为人父母者还是没有孩子的人都无法忽视婴儿的哭声,所以本文主要讲了为什么无法把婴儿的哭声从脑海中抹去。
29.A 词义猜测题。根据上一段最后一句中的“A baby’s cry pulls at the heartstrings”,再结合画线词所在语境可知,研究人员发现,婴儿的哭声可以在大脑中引发独特的情绪反应,使人们不可能忽视他们的哭声。故trigger意为“引发;引起”,与A项意思相近。
30.C 细节理解题。根据第四段最后一句可知,Christine Parsons的研究对象是那些不是父母的人,但他们对这些特定的哭声的反应都是在100毫秒内,这可能是所有人对婴儿哭声最基本的反应,故Christine Parsons可能会赞同“几乎每个人对婴儿的哭声都有一定的反应”这一说法。
31.D 主旨大意题。研究者们通过研究发现无论是为人父母者还是没有孩子的人都无法忽视婴儿的哭声,所以本文主要讲了为什么无法把婴儿的哭声从脑海中抹去。
查看更多完整答案,请扫码查看