2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
As a geothermal scientist, I know that boiling rivers exist — but they are always near volcanoes. You need a lot of heat to make that much water boil. We were working in the volcanic gap, a 950-mile-long area that covers most of Peru, where there hasn't been active volcanism for the past two million years.
Yet we'd found the Shanaya, a name originated from "heating thing". My measurements averaged 190°F ~ 195°F. The locals think it's so hot because of the Yacumama, or "water mother" — a spirit who gives birth to waters — represented by a snake-head-shaped rock at the origin of the heated water.
I had to cut my way through the bush at the side of the river to take temperature readings. All the while, right next to me was this very hot, fast-flowing body of water. A friend at the nearest village had told me, "Use your feet like eyes." You can't see heat, but you can feel it when you step near it. I wore sandals (凉鞋).
I was at a part of the river measuring 210 °F, standing on a rock the size of a sheet or paper, when the rain fell. It was like a curtain rising. The temperature differential between the rain and the river caused a whiteout. I couldn't see, but I whistled to let my partner know I was OK.
At 130°F flesh cooks, and the water around me was nearing twice that. My eyes would have cooked in less than a minute, and I couldn't have seen how to get out. I saw rats fall in, their eyes turning milky white. I kept whistling.
After 15 minutes the rain stopped and the steam cleared. A hard rain in most situations would have been nothing important. Here, for a matter of minutes, it thinned the line between researching and being boiled alive.
24. What do we know about boiling rivers?
A. They are always found not far from volcanoes.
B. They were discovered two million years ago.
C. Geothermal scientists doubt their existence.
D. Most of them can be found in Peru.
25. Why did the author wore sandals?
A. It was convenient to wear sandals in the river.
B. He was advised to do so by his friend.
C. He wanted to feel heat with his feet.
D. The temperature was high there.
26. What happened to the author when it rained?
A. He signaled to his partner for help.
B. He was in danger of losing his life.
C. He raised a curtain to protect himself.
D. He fell down because of his blindness.
27. What is the best title for the text?
A. Water near volcanoes
B. Milky white eyes
C. Boiling point
D. A hard rain
As a geothermal scientist, I know that boiling rivers exist — but they are always near volcanoes. You need a lot of heat to make that much water boil. We were working in the volcanic gap, a 950-mile-long area that covers most of Peru, where there hasn't been active volcanism for the past two million years.
Yet we'd found the Shanaya, a name originated from "heating thing". My measurements averaged 190°F ~ 195°F. The locals think it's so hot because of the Yacumama, or "water mother" — a spirit who gives birth to waters — represented by a snake-head-shaped rock at the origin of the heated water.
I had to cut my way through the bush at the side of the river to take temperature readings. All the while, right next to me was this very hot, fast-flowing body of water. A friend at the nearest village had told me, "Use your feet like eyes." You can't see heat, but you can feel it when you step near it. I wore sandals (凉鞋).
I was at a part of the river measuring 210 °F, standing on a rock the size of a sheet or paper, when the rain fell. It was like a curtain rising. The temperature differential between the rain and the river caused a whiteout. I couldn't see, but I whistled to let my partner know I was OK.
At 130°F flesh cooks, and the water around me was nearing twice that. My eyes would have cooked in less than a minute, and I couldn't have seen how to get out. I saw rats fall in, their eyes turning milky white. I kept whistling.
After 15 minutes the rain stopped and the steam cleared. A hard rain in most situations would have been nothing important. Here, for a matter of minutes, it thinned the line between researching and being boiled alive.
24. What do we know about boiling rivers?
A. They are always found not far from volcanoes.
B. They were discovered two million years ago.
C. Geothermal scientists doubt their existence.
D. Most of them can be found in Peru.
25. Why did the author wore sandals?
A. It was convenient to wear sandals in the river.
B. He was advised to do so by his friend.
C. He wanted to feel heat with his feet.
D. The temperature was high there.
26. What happened to the author when it rained?
A. He signaled to his partner for help.
B. He was in danger of losing his life.
C. He raised a curtain to protect himself.
D. He fell down because of his blindness.
27. What is the best title for the text?
A. Water near volcanoes
B. Milky white eyes
C. Boiling point
D. A hard rain
答案:
24.A 细节理解题。根据第一段的“As a geothermal scientist,I know that boiling rivers exist — but they are always near volcanoes.”可知,沸腾的河流总是在离火山不远的地方。
25.C 细节理解题。根据第三段的“A friend at...I wore sandals.”可知,作者穿着凉鞋,他想用脚感觉热度。
26.B 推理判断题。根据第五段的“I saw rats fall in,their eyes turning milky white.”可知,下雨的时候,作者会面临失去生命的危险。
27.C 标题归纳题。根据全文和第一段的“As a geothermal scientist,I know that boiling rivers exist — but they are always near volcanoes.”可知,文章讲述的是作者在沸腾的河流探险的故事,故C项适合作文章标题。
25.C 细节理解题。根据第三段的“A friend at...I wore sandals.”可知,作者穿着凉鞋,他想用脚感觉热度。
26.B 推理判断题。根据第五段的“I saw rats fall in,their eyes turning milky white.”可知,下雨的时候,作者会面临失去生命的危险。
27.C 标题归纳题。根据全文和第一段的“As a geothermal scientist,I know that boiling rivers exist — but they are always near volcanoes.”可知,文章讲述的是作者在沸腾的河流探险的故事,故C项适合作文章标题。
查看更多完整答案,请扫码查看