2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
It was our last class before summer break. I was finishing the first year of an MFA program in poetry. I was tired and puzzled. “Was I good enough to be in the program?” When the professor asked about our summer plans, I panicked. I didn’t want to appear idle (闲散的). “Gardening,” I responded immediately. Actually I knew nothing about plants! My professor nodded and said, “What a good idea, Mary! Emily Dickinson loved gardening.” Emily Dickinson lived in the countryside, studying plants as a child. I was in my late twenties, living in the city without gardening experience.
A few days later, I bought a jalapeno seedling (青辣椒秧苗). At least I could say I’d tried gardening. I watered and changed the dirt for my little plant. I even talked to it. And over the summer, it grew bigger and bigger. I was proud. Maybe I didn’t have a black thumb after all.
I started the second year of my MFA, and then it was almost December and my jalapeno was suffering. It was brown in some places; many of its leaves had fallen off. Would my little guy make it? I prayed, “Please be okay,” as if its survival was closely linked to mine.
I worked hard in school. Spring came. My jalapeno plant came back to life. It grew bigger, with new leaves. And then it flowered. I handed in my graduate paper — a book of poems — in May. “Your poems are strong,” my professor said.
A huge weight lifted. I’d done it! At that time, I found the flowers on my jalapeno plant were gone. I watched closer. A tiny green fruit pushed through where a flower had been. I smiled. I had succeeded in my MFA program, and my jalapeno plant had grown right beside me, and I successfully did things I hadn’t thought possible.
24. Why did the author begin gardening?
A. Just by accident.
B. Because of the love for gardening.
C. To express love for Emily Dickinson.
D. Because of the reminding of a professor.
25. When did the author begin her first gardening?
A. In her childhood.
B. In one of her summer breaks.
C. In her teens.
D. In her first year of MFA program.
26. What does the underlined phrase “a black thumb” in Paragraph 2 probably mean?
A. A talent to grow plants.
B. A dirty finger to touch plants.
C. A good fortune to do everything.
D. An inability to do gardening.
27. Which proverb can best describe the story above?
A. Nothing is impossible to a willing mind.
B. Easier said than done.
C. It’s never too old to learn.
D. Do not teach fish to swim.
It was our last class before summer break. I was finishing the first year of an MFA program in poetry. I was tired and puzzled. “Was I good enough to be in the program?” When the professor asked about our summer plans, I panicked. I didn’t want to appear idle (闲散的). “Gardening,” I responded immediately. Actually I knew nothing about plants! My professor nodded and said, “What a good idea, Mary! Emily Dickinson loved gardening.” Emily Dickinson lived in the countryside, studying plants as a child. I was in my late twenties, living in the city without gardening experience.
A few days later, I bought a jalapeno seedling (青辣椒秧苗). At least I could say I’d tried gardening. I watered and changed the dirt for my little plant. I even talked to it. And over the summer, it grew bigger and bigger. I was proud. Maybe I didn’t have a black thumb after all.
I started the second year of my MFA, and then it was almost December and my jalapeno was suffering. It was brown in some places; many of its leaves had fallen off. Would my little guy make it? I prayed, “Please be okay,” as if its survival was closely linked to mine.
I worked hard in school. Spring came. My jalapeno plant came back to life. It grew bigger, with new leaves. And then it flowered. I handed in my graduate paper — a book of poems — in May. “Your poems are strong,” my professor said.
A huge weight lifted. I’d done it! At that time, I found the flowers on my jalapeno plant were gone. I watched closer. A tiny green fruit pushed through where a flower had been. I smiled. I had succeeded in my MFA program, and my jalapeno plant had grown right beside me, and I successfully did things I hadn’t thought possible.
24. Why did the author begin gardening?
A. Just by accident.
B. Because of the love for gardening.
C. To express love for Emily Dickinson.
D. Because of the reminding of a professor.
25. When did the author begin her first gardening?
A. In her childhood.
B. In one of her summer breaks.
C. In her teens.
D. In her first year of MFA program.
26. What does the underlined phrase “a black thumb” in Paragraph 2 probably mean?
A. A talent to grow plants.
B. A dirty finger to touch plants.
C. A good fortune to do everything.
D. An inability to do gardening.
27. Which proverb can best describe the story above?
A. Nothing is impossible to a willing mind.
B. Easier said than done.
C. It’s never too old to learn.
D. Do not teach fish to swim.
答案:
24.A 推理判断题。根据第一段中的“When the professor asked…responded immediately.”可知,作者开始做园艺仅仅是因为面对教授的提问不想让教授觉得自己闲散无事而随口回答的,由此推断,作者的决定是很随意的,纯属偶然。
25.B 细节理解题。根据第一段首句“It was our last class before summer break.”可知,作者真正开始做园艺是在暑假期间。
26.D 词义猜测题。根据画线词组前的“And over the summer, it grew bigger and bigger.”可知,青椒苗在作者的培育下长势喜人。由此推断,作者觉得自己也有做好园艺的能力,且画线处所在句是否定句,因此它表达的意思是“做不好园艺”。
27.A 推理判断题。通读全文可知,本篇文章有两条主线,一条是作者从不会做园艺到成功培育青椒苗的过程,另一条是作者对诗歌由不感兴趣到付出努力之后取得成功的过程。故本文想表达的意思为“世上无难事,只要肯登攀。”
25.B 细节理解题。根据第一段首句“It was our last class before summer break.”可知,作者真正开始做园艺是在暑假期间。
26.D 词义猜测题。根据画线词组前的“And over the summer, it grew bigger and bigger.”可知,青椒苗在作者的培育下长势喜人。由此推断,作者觉得自己也有做好园艺的能力,且画线处所在句是否定句,因此它表达的意思是“做不好园艺”。
27.A 推理判断题。通读全文可知,本篇文章有两条主线,一条是作者从不会做园艺到成功培育青椒苗的过程,另一条是作者对诗歌由不感兴趣到付出努力之后取得成功的过程。故本文想表达的意思为“世上无难事,只要肯登攀。”
C
A robot navigates through strawberries, detecting ripe ones, picking them without bruising (擦伤) them and placing them in its basket. It sounds futuristic but it is possible now thanks to Rubion, the picking robot for strawberries. This piece of Belgian innovation is not only an answer to the labour shortage in the agricultural industry, but it also allows growers to increase the quality of its produce, which in the end benefits the consumer.
Demographic (人口的) and socio-economic numbers show that the labour shortage in the agricultural industry is a fact. But for Octinion, the focus is clearly on adding quality. “Thanks to robotics, we have so many possibilities, much more than a human could ever do. Harvest prediction, picking according to market needs, simply picking when the berries are ripe instead of when workers are available — these are just a few examples of what is possible now for a grower,” says Tom Coen, CEO of the Octinion Technology Group. “The consumer will also notice the difference, as strawberries will be fresher and show less bruising.”
Introducing robots into an industry where almost everything gets done by hand is more of a revolution than an evolution. It calls for close cooperation with all stakeholders (利益相关者). Tom Coen says, “Not only have we been working together with growers and test centers across the world for the past couple of years, but breeders have been keen on being part of the technological developments.”
In 2014, a team of Belgian engineers started the development of the robot. In the meanwhile, Octinion wasn’t the only company presenting a concept. Product Manager Laura Guillaume says it’s not a surprise that the company from Leuven is the first to actually present a commercial product, “By developing the robot from the beginning, we are able to make it practical in greenhouses or tunnels.” Octinion plans to launch harvesting robots for other crops in the upcoming years.
28. What can we know about the robot?
A. It can help solve the problem of labor shortage in the agricultural industry.
B. It makes little difference to the quality of the fruit.
C. It was developed by a group of Belgian engineers independently.
D. It has been put into use around the globe.
29. What is Paragraph 2 mainly about?
A. The good news of robotic picking.
B. The advantages of robotic picking.
C. How robotic picking works.
D. Different attitudes to robotic picking.
30. What can we infer from the last paragraph?
A. The robot was introduced to the market in 2014.
B. Octinion is the only company to put forward the idea of the robot.
C. The robot can be used in any situation.
D. Various harvesting robots are on the way.
31. What can be the best title for the text?
A. How Robots Pick Strawberries
B. Fruits Will Be Picked by Robots
C. The World’s First Strawberry-picking Robot
D. A New Robot Was Invented
A robot navigates through strawberries, detecting ripe ones, picking them without bruising (擦伤) them and placing them in its basket. It sounds futuristic but it is possible now thanks to Rubion, the picking robot for strawberries. This piece of Belgian innovation is not only an answer to the labour shortage in the agricultural industry, but it also allows growers to increase the quality of its produce, which in the end benefits the consumer.
Demographic (人口的) and socio-economic numbers show that the labour shortage in the agricultural industry is a fact. But for Octinion, the focus is clearly on adding quality. “Thanks to robotics, we have so many possibilities, much more than a human could ever do. Harvest prediction, picking according to market needs, simply picking when the berries are ripe instead of when workers are available — these are just a few examples of what is possible now for a grower,” says Tom Coen, CEO of the Octinion Technology Group. “The consumer will also notice the difference, as strawberries will be fresher and show less bruising.”
Introducing robots into an industry where almost everything gets done by hand is more of a revolution than an evolution. It calls for close cooperation with all stakeholders (利益相关者). Tom Coen says, “Not only have we been working together with growers and test centers across the world for the past couple of years, but breeders have been keen on being part of the technological developments.”
In 2014, a team of Belgian engineers started the development of the robot. In the meanwhile, Octinion wasn’t the only company presenting a concept. Product Manager Laura Guillaume says it’s not a surprise that the company from Leuven is the first to actually present a commercial product, “By developing the robot from the beginning, we are able to make it practical in greenhouses or tunnels.” Octinion plans to launch harvesting robots for other crops in the upcoming years.
28. What can we know about the robot?
A. It can help solve the problem of labor shortage in the agricultural industry.
B. It makes little difference to the quality of the fruit.
C. It was developed by a group of Belgian engineers independently.
D. It has been put into use around the globe.
29. What is Paragraph 2 mainly about?
A. The good news of robotic picking.
B. The advantages of robotic picking.
C. How robotic picking works.
D. Different attitudes to robotic picking.
30. What can we infer from the last paragraph?
A. The robot was introduced to the market in 2014.
B. Octinion is the only company to put forward the idea of the robot.
C. The robot can be used in any situation.
D. Various harvesting robots are on the way.
31. What can be the best title for the text?
A. How Robots Pick Strawberries
B. Fruits Will Be Picked by Robots
C. The World’s First Strawberry-picking Robot
D. A New Robot Was Invented
答案:
28.A 细节理解题。由第一段中的“This piece of Belgian innovation is not only an answer to the labour shortage in the agricultural industry…”可知,这款机器人可以帮助解决农业劳动力短缺的问题,故本题选A项。
29.B 段落大意题。由第二段中的“Harvest prediction, picking…are available”以及“strawberries will be fresher and show less bruising”可知,第二段主要说的是机器人采摘的优点,故本题选B项。
30.D 推理判断题。由最后一段中的“Octinion plans to launch harvesting robots for other crops in the upcoming years.”可推知,未来还会有各种收割机器人产生,故本题选D项。
31.C 标题归纳题。文章第一段第一、二句已经指出了文章的主要内容,再结合下文可知,这篇文章主要介绍了比利时工程师团队研发的一款草莓采摘机器人Rubion,由此可知,C项为最佳标题。
29.B 段落大意题。由第二段中的“Harvest prediction, picking…are available”以及“strawberries will be fresher and show less bruising”可知,第二段主要说的是机器人采摘的优点,故本题选B项。
30.D 推理判断题。由最后一段中的“Octinion plans to launch harvesting robots for other crops in the upcoming years.”可推知,未来还会有各种收割机器人产生,故本题选D项。
31.C 标题归纳题。文章第一段第一、二句已经指出了文章的主要内容,再结合下文可知,这篇文章主要介绍了比利时工程师团队研发的一款草莓采摘机器人Rubion,由此可知,C项为最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看