2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语选择性必修第三册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
C
In the later half of the 13th century, a new trend of fine arts appeared in the central part of Italy with Florence as its centre, representing the change from fine arts of Middle Ages to Renaissance art.
At that time, Florence school became the main stream of fine arts. The 14th century saw the birth of a great artist — Giotto. His art bore a striking tendency of Realism. For most people Giotto is the first name in European painting since antiquity. That he had breathed fresh life into painting was recognised by people of the day, and later by Ghiberti and Vasari.
Before Giotto, painting was still considered a “mechanical” art. Giotto came to occupy a position of great respect in Florence. Though he was employed by the Bardi and Peruzzi families, owners of the most important European banking houses of the day, he never limited his activity to Florence, and prestigious (声望很高的) commission in other parts of Italy kept him on the move frequently. At a time when Italy's flourishing economy made every Italian city an independent cultural and artistic centre, Giotto went beyond regional barriers and the effect of his art was felt throughout the peninsula (半岛).
In his lifetime Giotto has raised painting to a prestigious level among the arts, to such a high level that it influenced sculpture. Italian painting can be said to have changed greatly with the appearance of Giotto than ever before. The motivation Giotto gave to the arts was so great that it determined the fate of European painting. By the middle of the fourteenth century Europe had already become aware of Giotto's new ideas, which agreed with the growing secular tendency in European society.
28. Before the later half of the 13th century .
A. fine arts of Middle Ages was the main stream
B. Renaissance art was the main stream
C. Florence school began to disappear
D. Giotto became a great artist
29. What does the author mean by saying the underlined sentence in Paragraph 2?
A. Giotto is the artist's first name.
B. Giotto is the man who started European painting.
C. Giotto is the most important painter in Europe since antiquity.
D. Giotto is the name of a most famous European painting.
30. What can we learn from the third paragraph?
A. Giotto thought painting was a “mechanical” art.
B. Giotto didn't get great respect in Florence.
C. Giotto owned European banking houses.
D. Giotto's art affected the whole Italy.
31. What is probably the main theme of the passage?
A. The Renaissance in Italy.
B. Giotto, a great artist.
C. Florence school.
D. Fine arts of Middle Ages.
In the later half of the 13th century, a new trend of fine arts appeared in the central part of Italy with Florence as its centre, representing the change from fine arts of Middle Ages to Renaissance art.
At that time, Florence school became the main stream of fine arts. The 14th century saw the birth of a great artist — Giotto. His art bore a striking tendency of Realism. For most people Giotto is the first name in European painting since antiquity. That he had breathed fresh life into painting was recognised by people of the day, and later by Ghiberti and Vasari.
Before Giotto, painting was still considered a “mechanical” art. Giotto came to occupy a position of great respect in Florence. Though he was employed by the Bardi and Peruzzi families, owners of the most important European banking houses of the day, he never limited his activity to Florence, and prestigious (声望很高的) commission in other parts of Italy kept him on the move frequently. At a time when Italy's flourishing economy made every Italian city an independent cultural and artistic centre, Giotto went beyond regional barriers and the effect of his art was felt throughout the peninsula (半岛).
In his lifetime Giotto has raised painting to a prestigious level among the arts, to such a high level that it influenced sculpture. Italian painting can be said to have changed greatly with the appearance of Giotto than ever before. The motivation Giotto gave to the arts was so great that it determined the fate of European painting. By the middle of the fourteenth century Europe had already become aware of Giotto's new ideas, which agreed with the growing secular tendency in European society.
28. Before the later half of the 13th century .
A. fine arts of Middle Ages was the main stream
B. Renaissance art was the main stream
C. Florence school began to disappear
D. Giotto became a great artist
29. What does the author mean by saying the underlined sentence in Paragraph 2?
A. Giotto is the artist's first name.
B. Giotto is the man who started European painting.
C. Giotto is the most important painter in Europe since antiquity.
D. Giotto is the name of a most famous European painting.
30. What can we learn from the third paragraph?
A. Giotto thought painting was a “mechanical” art.
B. Giotto didn't get great respect in Florence.
C. Giotto owned European banking houses.
D. Giotto's art affected the whole Italy.
31. What is probably the main theme of the passage?
A. The Renaissance in Italy.
B. Giotto, a great artist.
C. Florence school.
D. Fine arts of Middle Ages.
答案:
28.A 细节理解题。根据第一段可知,13世纪后半期,美术发生了很大的变化,从中世纪美术向文艺复兴美术转变。由此可判断出在13世纪前半期,中世纪美术为主流。
29.C 句意理解题。从第二段看出,本段讲述这位艺术家的巨大成就,而画线句正好支持这段的主题。所以这句话就是为了表明他在绘画界的地位。
30.D 细节理解题。根据第三段最后一句“...the effect of his art was felt throughout the peninsula”可知,他的艺术作品影响了整个意大利半岛。
31.B 主旨大意题。纵览全文可以看出,本文是一篇人物介绍的文章,所以主题应是B项“乔托——一位伟大的艺术家”。
29.C 句意理解题。从第二段看出,本段讲述这位艺术家的巨大成就,而画线句正好支持这段的主题。所以这句话就是为了表明他在绘画界的地位。
30.D 细节理解题。根据第三段最后一句“...the effect of his art was felt throughout the peninsula”可知,他的艺术作品影响了整个意大利半岛。
31.B 主旨大意题。纵览全文可以看出,本文是一篇人物介绍的文章,所以主题应是B项“乔托——一位伟大的艺术家”。
查看更多完整答案,请扫码查看