2026年点金训练精讲巧练高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年点金训练精讲巧练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



学以致用
假如你是李华,你的英语老师 Mike 上周要求你们阅读《平凡的世界》(Ordinary World),并且用英语写一篇 80 词左右的书评。
Ordinary World,written by Lu Yao,won the third Mao Dun Literature Award,one of the highest honours in Chinese literature.
It tells a story of the ordinary peasants with extraordinary personalities struggling for fate and a better life between the 1970s and the 1980s.
Their experiences greatly encourage those who are down to get out of their depression.
The novel has been regarded as an inspiring one that is worth reading for many times.
Each time I read it,I’ll have a new discovery.
答案: 【参考范文】 Ordinary World,written by Lu Yao,won the third Mao Dun Literature Award,one of the highest honours in Chinese literature. It tells a story of the ordinary peasants with extraordinary personalities struggling for fate and a better life between the 1970s and the 1980s. Their experiences greatly encourage those who are down to get out of their depression. The novel has been regarded as an inspiring one that is worth reading for many times. Each time I read it,I’ll have a new discovery.
阅读下面的文章,完成任务。
I’m so excited because today I’m graduating from high school, finally! I have many mixed feelings. I’m nervous, happy, but most importantly scared for the future. I still haven’t gotten my college letters to see if I got in or not.
Several days passed and slowly my letters started to arrive. All of my options close to home turned me down, which made me scared because I got very homesick. Then I remembered that a month before in the college adviser’s office I applied to a study abroad programme in China. I looked at it as a very last choice but now it was my only hope for going to college next year.
The letter arrived and I was accepted! I was happy to go to college but I couldn’t believe it was in China. We all started crying. My parents were very overprotective, they never let me do anything and always make my decisions for me. I was still unsure whether to go or not.
任务一:阅读文章,回答问题。
What does the article mainly talk about?
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
任务二:梳理故事情节,完成故事山(Story Mountain)。



任务三:回答下面的问题,并根据段落开头的提示语,构思和完善故事发展情节。


续表

任务四:根据材料内容和任务三中构思的故事发展情节续写两段,使之构成一篇完整的短文。
注意:续写词数应为150左右。
My parents claimed that I wasn’t ready. ______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
At last, I arrived at my college and began my new life. ______________________________
______________________________
______________________________
答案: The writer was very excited about graduating from high school. The writer received the acceptance letter and was surprised that it was from China.
@@1. turned down 2. abroad programme3. was unsure
@@Paragraph 1:1. I didn’t give in. I wanted to make my own decision.2. They tried to stop me.3. I was determined to go to China. Because I wanted to be independent and would start fresh, meet new people, and learn about a new place and culture.4. I said goodbye to my parents, leaving for China.Paragraph 2:1. We got on well with each other.2. Everyone in my class was friendly and I was so happy.3. The classes were very interesting and I learned much. I also really loved the culture and everything from China!4. My parents always told me they would come to visit but I wanted to have some time on my own and they did understand that.
@@【参考范文】My parents claimed that I wasn’t ready. I didn’t give in. For the first time I made my own decision. They tried to stop me but my mind was determined. All of my life I never tried anything new and now was the perfect time to be outgoing. I would start fresh, meet new people, and learn about a new place and culture. I packed and my parents drove me to the airport, crying all the way. Finally, I said goodbye and left. Time passed so fast and once I opened my eyes I was in China.At last, I arrived at my college and began my new life. Everyone in my class was friendly. They asked me about my country and I was so happy! My roommates and I decorated our dorm together. It came out really cool and colourful. The classes were very interesting and I learned much. I also really loved the culture and everything from China! My parents always told me they would come to visit but I wanted to have some time on my own and they did understand that. I loved them but I needed this time to myself. Over time I made many good friends. It was a great experience that I learned a lot from and it really helped me grow as a person.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭