第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
一、模仿朗读
听以下短文一遍,给你 50 秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,请在 50 秒钟内朗读短文,当听到“停止录音”的信号时,请停止朗读。
Bamboo grows fast. When it's rainy, some bamboo can grow up to 2 metres in just a day. And many kinds of bamboo can grow very tall. The tallest kind of bamboo can grow up to about 45 metres.
Bamboo is one of the most useful plants on earth. People use it to make many kinds of things, such as bamboo musical instruments and bamboo tables and chairs. Bamboo is very important in protecting the environment. A bamboo forest is home to many wild animals. It's also a symbol of goodness in Chinese culture.
听以下短文一遍,给你 50 秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,请在 50 秒钟内朗读短文,当听到“停止录音”的信号时,请停止朗读。
Bamboo grows fast. When it's rainy, some bamboo can grow up to 2 metres in just a day. And many kinds of bamboo can grow very tall. The tallest kind of bamboo can grow up to about 45 metres.
Bamboo is one of the most useful plants on earth. People use it to make many kinds of things, such as bamboo musical instruments and bamboo tables and chairs. Bamboo is very important in protecting the environment. A bamboo forest is home to many wild animals. It's also a symbol of goodness in Chinese culture.
答案:
1. 听短文时注意语音语调、重读及停顿。2. 50秒准备期间,快速浏览短文,标记生僻词(如“musical instruments”)和长句停顿处。3. 录音时,保持自然语速,注意“up to”“such as”等短语的连读,“environment”“symbol”等词的重音。
二、信息获取
第一节 听选信息
听三段对话,每段对话播放两遍。每段对话播放前你有 10 秒钟的阅题时间。每段对话播放后有两个问题。请根据所听到的问题和提示,选择正确的信息在 8 秒钟内口头回答每个问题。
听第一段对话,回答第 1-2 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
1. What's Dave doing?
◇Seeing a film. ◇Reading a report. ◇Reading a book.
2. How many pandas are there on earth?
◇About 1,600. ◇About 2,600. ◇About 3,600.
第一节 听选信息
听三段对话,每段对话播放两遍。每段对话播放前你有 10 秒钟的阅题时间。每段对话播放后有两个问题。请根据所听到的问题和提示,选择正确的信息在 8 秒钟内口头回答每个问题。
听第一段对话,回答第 1-2 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
1. What's Dave doing?
◇Seeing a film. ◇Reading a report. ◇Reading a book.
2. How many pandas are there on earth?
◇About 1,600. ◇About 2,600. ◇About 3,600.
答案:
1.Reading a book. 2.About 2,600.
听第二段对话,回答第 3-4 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
3. How much can a blue whale weigh?
◇200 tons. ◇300 tons. ◇400 tons.
4. How long can a blue whale be?
◇More than 20 metres. ◇More than 30 metres. ◇More than 40 metres.
3. How much can a blue whale weigh?
◇200 tons. ◇300 tons. ◇400 tons.
4. How long can a blue whale be?
◇More than 20 metres. ◇More than 30 metres. ◇More than 40 metres.
答案:
3.200 tons. 4.More than 30 metres.
听第三段对话,回答第 5-6 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
5. Why do Chinese people like the ginkgo tree?
◇Because it's a symbol of goodness.
◇Because it's a symbol of good luck.
◇Because it's a symbol of hope and long life.
6. When did the ginkgo tree first appear?
◇Over 100 million years ago.
◇Over 200 million years ago.
◇Over 300 million years ago.
5. Why do Chinese people like the ginkgo tree?
◇Because it's a symbol of goodness.
◇Because it's a symbol of good luck.
◇Because it's a symbol of hope and long life.
6. When did the ginkgo tree first appear?
◇Over 100 million years ago.
◇Over 200 million years ago.
◇Over 300 million years ago.
答案:
5.Because it's a symbol of hope and long life. 6.Over 200 million years ago.
查看更多完整答案,请扫码查看