第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
一、根据句意和单词首字母提示填空。
1. I can't i
2. A
3. We should work together to p
4. The c
5. The earth is our only p
6. Nearly 70 p
1. I can't i
magine
what life would be like without the Internet.2. A
ctions
speak louder than words.3. We should work together to p
rotect
bees from disappearing.4. The c
onnection
between bees and plants is a perfect example of symbiosis(共生)in nature.5. The earth is our only p
lanet
. We must take good care of it.6. Nearly 70 p
er cent
of a panda's food is bamboo.
答案:
1. imagine 2. Actions 3. protect 4. connection 5. planet 6. per cent
1. Dolphins
A.fight
B.explore
C.communicate
communicate
by sounds. (C
)A.fight
B.explore
C.communicate
答案:
1. C
2. He was
A.excited
B.tired
C.disappointed
disappointed
that he didn't win first prize in the competition. He almost cried. (C
)A.excited
B.tired
C.disappointed
答案:
2. C
3. All living things need water. Saving water is of great
A.value
B.importance
C.use
importance
. (B
)A.value
B.importance
C.use
答案:
3. B
三、根据汉语意思完成句子。(每空词数不限)
1. 出于这个原因,它们常被称为“海洋中的雨林”。
2. 为了储存蜂蜜,它们建造蜂巢。
3. 蜜蜂在我们星球的生态系统中扮演着重要的角色。
Bees
4. 实际上,西红柿是水果。
5. 亚马逊雨林是成千上万种昆虫的家园。
The Amazon rainforest
1. 出于这个原因,它们常被称为“海洋中的雨林”。
For this reason
,they are often called the “rainforests of the ocean”.2. 为了储存蜂蜜,它们建造蜂巢。
In order to store
honey,they create honeycombs.3. 蜜蜂在我们星球的生态系统中扮演着重要的角色。
Bees
play an important part/role in
the ecosystem of our planet.4. 实际上,西红柿是水果。
In fact
,tomatoes are fruit.5. 亚马逊雨林是成千上万种昆虫的家园。
The Amazon rainforest
is home to
thousands of insect species.
答案:
1. For this reason 2. In order to store 3. play an important part/role in 4. In fact 5. is home to
四、阅读短文,完成下列任务。
Have you heard of a cloud forest? Is it the same as a rainforest? Actually,it's a very special kind of forest in cloudy mountains. There,clouds brush through trees and wet their leaves. Rain falls almost every day. Moss grows and covers everything like a soft,green coat.
Plants of cloud forests live in an unusual way. They grow on the branches of trees instead of on the ground. The air is very _damp_,so plants can get all the water they need from the fog and rain. They live on the high parts of trees so that they can get more light to be stronger.
There are many kinds of special animals in cloud forests. For example,tree kangaroos live in trees like monkeys. They use their long tails to balance just as monkeys do. Frogs have suckers(吸盘)on their toes so they can climb up trees easily. And there are still many other special animals waiting for us to discover.
Cloud forests are important to people. They give us healthy food,such as wild beans,peppers,tomatoes,potatoes and strawberries. Furthermore,they offer new medicine to treat cancer. Unluckily,the beautiful forests are in danger now. Why? Firstly,the climate is getting warmer,but plants and animals in cloud forests like to live where it's cool. Secondly,people cut down many trees to plant crops or keep cows.
Once cloud forests are gone,there must be a huge loss to humans. So let's save the cloud forests before it's too late!
【任务一 理解文章内容】
1. What is a cloud forest?
2. What kind of weather can be expected in a cloud forest? (
A. It rains almost every day.
B. It is always sunny.
C. It is very windy.
D. It is very cold.
3. What does the underlined word “damp” in paragraph 2 mean? (
A. Dry.
B. Sunny.
C. Wet.
D. Snowy.
4. According to the passage,many things live or grow in cloud forests,including
①moss ②blueberries ③frogs with suckers ④monkeys ⑤tree kangaroos
A. ①②③
B. ①③⑤
C. ②④⑤
D. ③④⑤
【任务二 理清文章结构】
5. What is the structure of the passage? (

【任务三 探究写作目的】
6. What's the main purpose of this passage? (
A. To call on people to save cloud forests.
B. To introduce plants in cloud forests.
C. To describe cloud forests.
D. To discover animals in cloud forests.
【任务四 迁移拓展】
7. What do you think we can do to slow down the global warming?
Have you heard of a cloud forest? Is it the same as a rainforest? Actually,it's a very special kind of forest in cloudy mountains. There,clouds brush through trees and wet their leaves. Rain falls almost every day. Moss grows and covers everything like a soft,green coat.
Plants of cloud forests live in an unusual way. They grow on the branches of trees instead of on the ground. The air is very _damp_,so plants can get all the water they need from the fog and rain. They live on the high parts of trees so that they can get more light to be stronger.
There are many kinds of special animals in cloud forests. For example,tree kangaroos live in trees like monkeys. They use their long tails to balance just as monkeys do. Frogs have suckers(吸盘)on their toes so they can climb up trees easily. And there are still many other special animals waiting for us to discover.
Cloud forests are important to people. They give us healthy food,such as wild beans,peppers,tomatoes,potatoes and strawberries. Furthermore,they offer new medicine to treat cancer. Unluckily,the beautiful forests are in danger now. Why? Firstly,the climate is getting warmer,but plants and animals in cloud forests like to live where it's cool. Secondly,people cut down many trees to plant crops or keep cows.
Once cloud forests are gone,there must be a huge loss to humans. So let's save the cloud forests before it's too late!
【任务一 理解文章内容】
1. What is a cloud forest?
It’s a very special kind of forest in cloudy mountains.
2. What kind of weather can be expected in a cloud forest? (
A
)A. It rains almost every day.
B. It is always sunny.
C. It is very windy.
D. It is very cold.
3. What does the underlined word “damp” in paragraph 2 mean? (
C
)A. Dry.
B. Sunny.
C. Wet.
D. Snowy.
4. According to the passage,many things live or grow in cloud forests,including
①③⑤
. (B
)①moss ②blueberries ③frogs with suckers ④monkeys ⑤tree kangaroos
A. ①②③
B. ①③⑤
C. ②④⑤
D. ③④⑤
【任务二 理清文章结构】
5. What is the structure of the passage? (
C
)【任务三 探究写作目的】
6. What's the main purpose of this passage? (
A
)A. To call on people to save cloud forests.
B. To introduce plants in cloud forests.
C. To describe cloud forests.
D. To discover animals in cloud forests.
【任务四 迁移拓展】
7. What do you think we can do to slow down the global warming?
It’s a very special kind of forest in cloudy mountains.
It’s a very special kind of forest in cloudy mountains.
答案:
1. It’s a very special kind of forest in cloudy mountains. 2. A 3. C 4. B 5. C 6. A 7. Turn off the lights when we go out./Walk or ride a bike to school or work instead of going by car. (言之成理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看