第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
一、模仿朗读
听以下短文一遍,给你 50 秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,请在 50 秒钟内朗读短文,当听到“停止录音”的信号时,请停止朗读。
Not all children like to do chores. But doing chores isn't a bad thing. Firstly, it's a good way to get relaxed. Many children like to spend time watching TV when they are tired. As a result, they usually get more tired. However, doing chores is easy and can let us relax. Secondly, doing chores can show our care and love to our parents. We know our parents are usually very tired after a day's work. They must feel happy if we can help them clean the floor or cook dinner. So let's start doing chores from today on!
听以下短文一遍,给你 50 秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,请在 50 秒钟内朗读短文,当听到“停止录音”的信号时,请停止朗读。
Not all children like to do chores. But doing chores isn't a bad thing. Firstly, it's a good way to get relaxed. Many children like to spend time watching TV when they are tired. As a result, they usually get more tired. However, doing chores is easy and can let us relax. Secondly, doing chores can show our care and love to our parents. We know our parents are usually very tired after a day's work. They must feel happy if we can help them clean the floor or cook dinner. So let's start doing chores from today on!
答案:
1. 听短文时注意语音语调、停顿和重读。2. 50秒准备期间,快速浏览短文,标记关键信息和可能的朗读难点。3. 录音开始后,自然朗读,注意模仿原文的节奏和情感,确保在50秒内完成。
二、信息获取
第一节 听选信息
听三段对话,每段对话播放两遍。每段对话播放前你有 10 秒钟的阅题时间。每段对话播放后有两个问题。请根据所听到的问题和提示,选择正确的信息在 8 秒钟内口头回答每个问题。
听第一段对话,回答第 1-2 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
1. How often does Sally do chores?
◇Once a week. ◇Twice a week. ◇Three times a week.
2. What does Sally think of making the bed?
◇Hard. ◇Easy. ◇Boring.
第一节 听选信息
听三段对话,每段对话播放两遍。每段对话播放前你有 10 秒钟的阅题时间。每段对话播放后有两个问题。请根据所听到的问题和提示,选择正确的信息在 8 秒钟内口头回答每个问题。
听第一段对话,回答第 1-2 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
1. How often does Sally do chores?
◇Once a week. ◇Twice a week. ◇Three times a week.
2. What does Sally think of making the bed?
◇Hard. ◇Easy. ◇Boring.
答案:
1.Three times a week. 2.Easy.
听第二段对话,回答第 3-4 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
3. What does the woman ask Mike to do first?
◇To feed the fish. ◇To wash the dishes. ◇To water the plants.
4. What's the relationship between the two speakers?
◇Mother and son. ◇Father and daughter. ◇Classmates.
3. What does the woman ask Mike to do first?
◇To feed the fish. ◇To wash the dishes. ◇To water the plants.
4. What's the relationship between the two speakers?
◇Mother and son. ◇Father and daughter. ◇Classmates.
答案:
3.To wash the dishes. 4.Mother and son.
听第三段对话,回答第 5-6 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。
5. What kind of chores does Linda like doing?
◇Sweeping the floor.
◇Washing things.
◇Taking out the rubbish.
6. What does the boy like doing?
◇Cooking. ◇Packing up things. ◇Growing flowers.
5. What kind of chores does Linda like doing?
◇Sweeping the floor.
◇Washing things.
◇Taking out the rubbish.
6. What does the boy like doing?
◇Cooking. ◇Packing up things. ◇Growing flowers.
答案:
5.Washing things. 6.Cooking.
查看更多完整答案,请扫码查看