2025年新课程同步练习册九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程同步练习册九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程同步练习册九年级英语上册外研版》

第157页
Ⅳ. 语法填空
阅读短文,在空白处填入适当的词,使短文完整、通顺。
(2024·山东青岛)Kites are one of the oldest and simplest toys, which enjoy popularity all over the world.
It is said 1.
that
the kites were invented in the early Warring States Period by Mozi and Lu Ban. The period saw many wars and kites 2.
played
(play)an important role in scaring off enemies. Also, kites could 3.
be used
(使用)for testing the wind, lifting men, communicating with others and so on. For example, people used to write their own names on the kite when they were unhappy or felt 4.
weak
(/wiːk/). By doing so, they believed that their bad luck would go with the kite. 5.
With
an increasing number of people flying kites, kites became more popular and were introduced from China to Japan, Korea and some Western countries.
A famous kite story 6.
is
(be)about the American inventor Benjamin Franklin. He flew a kite during a thunderstorm. Electricity ran down the wet string and gave him 7.
a
small shock, which showed lightning was electricity for the 8.
first
(one)time. When Franklin tried it again, he was badly hurt. Believe it or not, do not try this dangerous action yourself!
So far, people 9.
have developed
(develop)kites of different sizes, shapes and colours. Some kites even have LED lights for fun light shows. 10.
On
a sunny day, you can see many kites flying above parks and fields. Colourful kites and children's smiling faces form a wonderful picture, which brings a new life to Chinese traditional culture.
答案: 1.more powerful 2.mails 3.be used 4.weak 5.With 6.is 7.a 8.first 9.have developed 10.On
Ⅴ. 阅读理解
(2024·黑龙江哈尔滨)With the development of society, technology has greatly influenced our daily life.
If we want to have delicious food cooked in the restaurant, we can order food through mobiles. In the future, our kitchens might be even smarter. For example, our fridges will tell us to eat vegetables while they are still fresh.
Smart home technology has greatly improved our living space. A smart speaker uses AI(人工智能)technology to control lights, heat and more. What we need to do is to talk to the speaker. A smart lock allows us to open the door with our mobile phones. A smart doorbell allows us to see who is at the door on our mobile phones.
Today, a smart watch can connect to our mobile phones and do many things. It can count our steps when we go running. We can share the route with others, so they will know where we are. It also supports messaging and phone calls. Scientists have developed a smart jacket with a special sleeve(袖子). Once it is connected to our mobile phones, it can start or stop music and give directions. It can also read or send text messages and answer calls. All we need to do is to touch the sleeve.
Technology has managed to change the way we shop for clothes. Today, we can choose to buy things in a store, or shop online if we don't want to go out. Technology allows us to see whether the clothes fit us before we buy them online. That way, we don't need to worry about buying the wrong size online. Without doubt, the development of technology will continue to make shopping easier and more fun.
1. In the second paragraph, the word “they” refers to
A
.
A. vegetables
B. fridges
C. kitchens
2. According to paragraph 3 and paragraph 4, which of the following is TRUE?
C

A. A smart lock can control light and heat.
B. A smart doorbell allows us to open the door with our phones.
C. Both a smart watch and a smart jacket can answer calls.
3. The underlined word “route” in the passage means “
C
” in English.
A. the shoes we wear
B. the steps that we take
C. the way from one place to another
4. According to the passage, when we buy clothes online, we needn't worry about buying the wrong size because
B
.
A. we can choose to buy clothes in a store
B. technology allows us to know if the clothes fit us before we buy them
C. with technology, shopping will not be easier or more fun
5. What's the main idea of the passage?
B

A. Technology can help us order food online.
B. Technology has an influence on our daily life.
C. A smart jacket can start or stop music.
答案: 1.A 2.C3.C4.B5.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭