2025年新课程同步练习册九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程同步练习册九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程同步练习册九年级英语上册外研版》

第129页
千百年来,书籍传承着人类的文明。然而随着互联网的发展,国民尤其是青少年对网络游戏的痴迷,使得阅读正渐渐退出中学生的生活。为此,你校打算开展“好书伴我成长”活动,倡议同学们多读书、读好书。请你写一篇英语短文,介绍你最喜欢的一本书。
第一步:理思路
开头:写明读书的益处
主体:介绍自己最喜欢的书籍
结尾:评价读书,表达期待
第二步:列提纲
```
阅读的好处 It's very important for us to do...
介绍最喜欢的书 One of my favourite books is...It was written...The hero of this book is...It tells us...
号召,表达愿望 I advise you to read it.
```
第三步:成美文
It's very important for us to do some reading. It can not only help us open our eyes but also make us relax. What's more,we can learn a lot of knowledge from books. So I like doing some reading in my free time.
One of my favourite books is *The Ordinary World*. It was written by Lu Yao. He was born in 1949. He was one of the greatest writers in China. The hero of this book is a young man. His name is Sun Shaoping. He was born in a poor village. Though he is poor,he studies hard and never gives up. It tells us whenever we are in trouble,we should never give up.
The book is read and loved by people all over the world. I advise you to read it. I'm sure you will like it.

名师点评 该篇写作要点齐全,层次分明,语言流畅,多样化的句式和结构的准确使用是本文的加分点。运用“it's + 形容词 + for sb. to do sh.”结构强调了读书的重要性。使用“one of + 名词复数”说明了作者对这本书及作者的喜爱之处。文中多处使用连词,使上下文衔接自然。运用被动语态,点明了这本书的主题思想。
答案: It's very important for us to do some reading. It can not only help us open our eyes but also make us relax. What's more, we can learn a lot of knowledge from books. So I like doing some reading in my free time.
One of my favourite books is *The Ordinary World*. It was written by Lu Yao. He was born in 1949 and was one of the greatest writers in China. The hero of this book is a young man named Sun Shaoping. He was born in a poor village. Though he is poor, he studies hard and never gives up. It tells us that whenever we are in trouble, we should never give up.
The book is read and loved by people all over the world. I advise you to read it. I'm sure you will like it.
读书可以成就更美好的自己,让读书伴随我们成长。请根据以下要点提示,以“Growing up with Reading”为题写一篇英语短文,介绍你曾经读过的一本书或一首诗,并建议大家多读书,读好书。
要点提示:1. 读书的重要性:
(1)获取知识,开阔眼界;
(2)提升自我,增强自信。
2. 多读书,读好书:
(1)利用闲暇时间多读书,养成读书的好习惯;
(2)多读经典文学作品。
要求:1. 短文应包括以上要点,可适当发挥,以使行文连贯;
2. 文中不得出现自己的真实姓名、学校及地名;
3. 词数不少于 80。
参考词汇:classics 经典作品;open one's eyes 开眼界;improve oneself 提升自我;be more confident 更自信;responsibility 责任;cooperation 合作。
```
Growing up with Reading
One possible version:
Growing up with Reading
Have you watched the program Everlasting Classics on CCTV? This program makes us more interested in reading books, especially classics. It can not only open our eyes, but also make us wiser and happier.
My favourite great book is Robinson Crusoe, I am always deeply interested in it when I read about the hero Robinson who escapes from the broken ship to an uninhabited island. He never gives up his hope to live on this island. His wisdom and bravery beat any difficulty.
Robinson Crusoe encourages me to fight against any trouble I face. So I suggest that everyone should read more books, especially classics so that we can build up our strong minds.
Let’s start reading now. And let it become a part of our life!

________________________
________________________
```
答案: One possible version: Growing up with Reading Have you watched the program Everlasting Classics on CCTV? This program makes us more interested in reading books, especially classics. It can not only open our eyes, but also make us wiser and happier. My favourite great book is Robinson Crusoe, I am always deeply interested in it when I read about the hero Robinson who escapes from the broken ship to an uninhabited island. He never gives up his hope to live on this island. His wisdom and bravery beat any difficulty. Robinson Crusoe encourages me to fight against any trouble I face. So I suggest that everyone should read more books, especially classics so that we can build up our strong minds. Let’s start reading now. And let it become a part of our life!

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭