一、Chenchen在种菜,帮他把种子放到对应的坑中。选词填空,补全句子或对话。
A.sweep
B.factory
C.What
D.look
(
—She is a nurse.
(
(
(
A.sweep
B.factory
C.What
D.look
(
C
)1.—______ is your mother's job?—She is a nurse.
(
D
)2.I can ______ after my mother.(
A
)3.I can the floor.(
B
)4.My brother is a worker.
答案:
1.C 2.D 3.A 4.B
二、Chenchen手绘了一张家庭关系图。根据关系图,补全对话。

1.—What's your mother's job?
—
2.—
—He is a doctor.
3.—What's your sister's job?
—________________________
1.—What's your mother's job?
—
2.—
—He is a doctor.
3.—What's your sister's job?
—________________________
答案:
1.She is a teacher.
2.What's your father's job?
3.She is a nurse.
2.What's your father's job?
3.She is a nurse.
三、Chenchen在和Amy玩“快问快答”游戏。根据Amy的问题,帮他选出合适的答语
A.Yes, it is.
B.He is a farmer.
C.She is a nurse.
D.We can sweep the floor.
E.He can cook.
(
(
(
(
(
A.Yes, it is.
B.He is a farmer.
C.She is a nurse.
D.We can sweep the floor.
E.He can cook.
(
B
)1.What's your father's job?(
C
)2.What's your mother's job?(
A
)3.Is this your brother?(
E
)4.What can the boy do?(
D
)5.How can you help your family?
答案:
1.B 2.C 3.A 4.E 5.D
四、Chenchen在校英语报上投稿了一篇文章。阅读他的投稿,完成下列各题。
I'm Chenchen.This is my family. My family has five people.This is my grandfather.He is a factory worker.My grandmother is a farmer.My father is tall. He is a doctor. My mother is a nurse.She's beautiful.I'm a student. We help each other and share.We do some chores together.My father and I sweep the floor. My mother and my grandmother cook together.My grandpa waters the flowers.We're very happy.
(一)阅读短文,选择正确的选项完成鱼骨图。

1.

(二)阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
(
(
(
I'm Chenchen.This is my family. My family has five people.This is my grandfather.He is a factory worker.My grandmother is a farmer.My father is tall. He is a doctor. My mother is a nurse.She's beautiful.I'm a student. We help each other and share.We do some chores together.My father and I sweep the floor. My mother and my grandmother cook together.My grandpa waters the flowers.We're very happy.
(一)阅读短文,选择正确的选项完成鱼骨图。
1.
D
2.C
3.B
4.E
5.A
(二)阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
(
F
)1.Chenchen sweeps the floor with his grandfather.(
T
)2.Chenchen's mother and his grandmother cook together.(
T
)3.Chenchen has a happy family.
答案:
(一)1.D 2.C 3.B 4.E 5.A
解析:由短文中“I'm Chenchen.This is my family.My family has five people.This is my grandfather.He is a factory worker.My grandmother is a farmer.My father is tall. He is a doctor.My mother is a nurse.She's beautiful.I'm a student.”可知。
(二)1.F 解析:由短文中“My father and I sweep the floor.”可知,此题表述错误。
2.T 解析:由短文中“My mother and my grandmother cook together.”可知,此题表述正确。
3.T 解析:由短文中“We're very happy.”可知,此题表述正确。
解析:由短文中“I'm Chenchen.This is my family.My family has five people.This is my grandfather.He is a factory worker.My grandmother is a farmer.My father is tall. He is a doctor.My mother is a nurse.She's beautiful.I'm a student.”可知。
(二)1.F 解析:由短文中“My father and I sweep the floor.”可知,此题表述错误。
2.T 解析:由短文中“My mother and my grandmother cook together.”可知,此题表述正确。
3.T 解析:由短文中“We're very happy.”可知,此题表述正确。
查看更多完整答案,请扫码查看