一、下面是 Lily 微博里的几条动态,给每条动态选择对应的图片。

(
(
(
(
(
(
D
)1. It's raining now.(
C
)2. Let's go and see a film.(
A
)3. We can go to the library.(
E
)4. We can make cards at home.(
B
)5. It's warm and windy. We can fly a kite.
答案:
1.D 2.C 3.A 4.E 5.B
二、Chenchen 从网上浏览了几个城市的天气情况并整理成了表格,根据表格内容,判断句子正(T)误(F)。

(
(
(
(
(
(
F
)1. It's sunny and cool in Hong Kong.(
T
)2. It's windy and cool in Beijing. I can fly kites there.(
T
)3. In Harbin, it's sunny and cold.(
T
)4. It's cloudy in New York and Sydney.(
F
)5. It's rainy and hot in London. We can't play football there.
答案:
1.F 2.T 3.T 4.T 5.F
三、Chenchen 想根据天气预报软件的信息,尝试做一名天气预报员。根据 Chenchen 播报的内容,完成下列各题。
Good morning. Here's the world weather. Today it's warm and windy in Beijing. You can go to the zoo. It's cold and snowy in Moscow. You can make cards at home. In London, it's hot and sunny. You can swim outside. In Sydney, it's cloudy. You can play football.
(一)阅读播报内容,选择合适的选项完成思维导图。


(二)What's the weather like in your city? What do you do in the weather?(根据实际情况回答)
________________________
________________________
________________________
Good morning. Here's the world weather. Today it's warm and windy in Beijing. You can go to the zoo. It's cold and snowy in Moscow. You can make cards at home. In London, it's hot and sunny. You can swim outside. In Sydney, it's cloudy. You can play football.
(一)阅读播报内容,选择合适的选项完成思维导图。
(二)What's the weather like in your city? What do you do in the weather?(根据实际情况回答)
________________________
________________________
________________________
答案:
1.B 解析:由短文中“Today it's warm and windy in Beijing.”可知。
2.F 解析:由短文中“You can go to the zoo.”可知。
3.C 解析:由短文中“It's cold and snowy in Moscow.”可知。
4.E 解析:由短文中“You can make cards at home.”可知。
5.A 解析:由短文中“In London, it's hot and sunny.”可知。
6.H 解析:由短文中“You can swim outside.”可知。
7.D 解析:由短文中“In Sydney, it's cloudy.”可知。
8.G 解析:由短文中“You can play football.”可知。
(二)略
2.F 解析:由短文中“You can go to the zoo.”可知。
3.C 解析:由短文中“It's cold and snowy in Moscow.”可知。
4.E 解析:由短文中“You can make cards at home.”可知。
5.A 解析:由短文中“In London, it's hot and sunny.”可知。
6.H 解析:由短文中“You can swim outside.”可知。
7.D 解析:由短文中“In Sydney, it's cloudy.”可知。
8.G 解析:由短文中“You can play football.”可知。
(二)略
查看更多完整答案,请扫码查看