2025年英语四合一阅读组合训练六年级译林版提高版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语四合一阅读组合训练六年级译林版提高版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语四合一阅读组合训练六年级译林版提高版》

A
| 题 目 | 体 裁 | 难 度 | 建议用时 | 实际用时 |
| 地 震 | 说明文 | ★★ | 5分钟 | ______分钟 |
Many earthquakes(地震) happen around the world, such as the big one on March 11, 2011. Thousands of people died in it. So it's important for people to know how to stay safe in an earthquake.
If you are indoors during an earthquake, hide under a desk. Stay away from windows and anything that could fall on you.
If you are outdoors, move to a clear place. Try to be away from trees, signs and buildings.
根据文章内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
( ) 1. Hundreds of people died in the earthquake on March 11, 2011.
( ) 2. How to stay safe in an earthquake is important.
( ) 3. During an earthquake, you can stand under the trees.
( ) 4. Earthquakes don't happen in China.
( ) 5. People like earthquakes.
答案: 1.F 2.T 3.F 4.F 5.F
B
| 题 目 | 体 裁 | 难 度 | 建议用时 | 实际用时 |
| 地球上的污染 | 说明文 | ★★★ | 8分钟 | ______分钟 |
The world itself is becoming much smaller by using modern traffic and modern communication means(通信设备). Life today is much easier(更简单的) than it was hundreds of years ago, but it has brought new problems. One of the biggest is pollution (污染). To pollute means to make things dirty. Pollution comes in many ways. We see it, smell it, drink it and even hear it.
Many years ago, the problem was not so serious because there were not so many people. When the land was used up or the river was dirty in one place, people moved to another place. Man is slowly polluting the whole world.
Air pollution is still the most serious. It's bad for all living things in the world, but it is not the only kind of pollution. Water pollution kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us angry more easily.
Many countries are making rules to fight against pollution. They stop people from burning coal(烧煤$) in houses and factories in the city, and from putting dirty smoke into the air. Pollution by SO_2 is now the most dangerous kind of air pollution. It is caused by heavy traffic. It is sure that if there are fewer people driving, there will be less air pollution.$
The earth is our home. We must take care of it. That means keeping the land, water and air clean. And we must take notice of(注意到) the rise in population at the same time.
根据短文内容,选择正确的答案。
( ) 1. Our world is becoming much smaller ______.
A. because the earth is being polluted day and night
B. because people use modern traffic and modern communication means
C. because of the rise in population
D. because the earth is blown away by the wind every year
( ) 2. Hundreds of years ago, life was ______ it is today.
A. much easier than
B. as easy as
C. as hard as
D. much harder than
( ) 3. Pollution comes in many ways. We can even hear it. Here "it" means ______.
A. water pollution
B. air pollution
C. noise pollution
D. rubbish
( ) 4. Air pollution is the most serious kind of pollution because ______.
A. it's bad for all living things in the world
B. it makes much noise
C. it makes our rivers and lakes dirty
D. it makes us angry more easily
( ) 5. Which of the following is NOT true?
A. Many countries are making rules to fight against pollution.
B. The pollution of the earth grows as fast as the world's population does.
C. If people could go to work by bus or bike,there will be less air pollution.
D. The pollution is not so serious because there are fewer people living on the earth.
答案: 1.B 2.D 3.C 4.A 5.D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭