2025年黄冈状元成才路状元作业本四年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈状元成才路状元作业本四年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈状元成才路状元作业本四年级英语上册人教版》

( )4.We can't ______ in summer.

A.fly kites
B.swim
C.make a snowman
答案: C 【点拨】考查词义辨析及常识。句意为:我们不能在夏天 。根据常识及选项可知,此处表达的是"我们"不能在夏天堆雪人。故选C。
( )5.—Whose socks are these?
—______

A.It's my mum.
B.It's my mum's.
C.They're my mum's.
答案: C 【点拨】考查由whose引导的特殊疑问句的答语。问句意为:这是谁的短袜?其中,"socks"是可数名词复数,因此答句主语需用代词they,且所属关系应用形容词性物主代词或名词所有格表示。故选C。
七 给下列句子选择相应的图片。
A. B. C. D. E.
( )1. I like the falling leaves.
( )2. The white shirts are Peter's.
( )3. My favourite season is spring.
( )4. Wear your warm coat and gloves.
( )5. We can have fun in the snow in winter.
答案: 1. E 2. A 3. D 4. C 5. B
八 美术课上,Tom 和 Anna 正在讨论四季。选择正确的选项补全对话。
A. I can make a snowman.
B. Do you like spring?
C. Which season do you like?
D. There are many festivals in winter.
E. I can fly a kite.
Tom: Hey, Anna. There are so many colours in your picture.
Anna: Yes. My picture is about spring.
Tom: 1. ______
Anna: Yes, I do. 2. ______
Tom: Great!
Anna: 3. ______
Tom: I like winter. 4. ______
Anna: Sounds fun!
Tom: 5. ______ My family and I often get together. I like these festivals.
答案: 1. B 【点拨】由上文安娜提到春天及下文安娜的回答"Yes, I do."可知,此处应是以do开头的一般疑问句且与春天有关。选项B意为:你喜欢春天吗?符合语境。故选B。2. E 【点拨】由上文安娜回答"是的,我喜欢(春天)"及结合备选项可知,此处是安娜在说明喜欢春天的原因。选项E意为:我可以放风筝。符合语境。故选E。3. C 【点拨】由下文汤姆回答"我喜欢冬天"可知,此处应是询问汤姆喜欢哪一个季节。选项C意为:你喜欢哪个季节?符合语境。故选C。4. A 【点拨】由上文汤姆说"我喜欢冬天"及结合备选项可知,此处是汤姆在说明喜欢冬天的原因。选项A中"堆雪人"是冬天的典型活动,且与下文"听起来很有趣!"的回应相匹配。故选A。5. D 【点拨】由下文"我喜欢这些节日"可知,此处应提及节日。选项D意为:冬天有很多节日。符合语境。故选D。
九 阅读短文,按要求完成下列任务。
Hello, I'm Lele! I'm from Hangzhou. In spring, it's warm and the willows (杨柳) are green. We eat green rice balls (青团). They are sweet.
In summer, people can swim and eat ice cream. The lotus flowers (莲花) in the lake are beautiful. Lotus seed soup is good on hot days.
In autumn, the sky is blue. Leaves turn yellow. People eat osmanthus cakes (桂花糕). They have a nice smell of flowers.
Sometimes it snows in winter. People wear warm coats and have hot tea.
任务一:判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. There are lotus flowers in spring.
( )2. Lele can eat osmanthus cakes in autumn.
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。
( )3. In Hangzhou, it's ______ in winter.
A. cold B. cool C. warm
( )4. Lotus seed soup is good on ______ days.
A. hot B. cool C. cold
( )5. Which of the following is RIGHT?
A. In Hangzhou, it's warm in summer.
B. The willows are green in spring.
C. There is no snow in Hangzhou.
答案: 任务一:1. F 【点拨】题干意为:春天有莲花。由原文"In summer... The lotus flowers in the lake are beautiful."可知,莲花在夏天盛开,而非春天。题干与原文不符,故填F。2. T 【点拨】题干意为:乐乐可以在秋天吃桂花糕。由原文"In autumn... People eat osmanthus cakes."可知,人们可以在秋天吃桂花糕。题干与原文相符,故填T。任务二:3. A 【点拨】题干意为:在杭州,冬天 。由原文"Sometimes it snows in winter(冬天有时会下雪)."可知,cold(冷的)符合题意,故选A。4. A 【点拨】题干意为:莲子汤在 天很有益。由原文"Lotus seed soup is good on hot days(莲子汤在热天很有益)."可知,hot(热的)符合题意,故选A。5. B 【点拨】选项A意为:在杭州,夏天很温暖。由原文"In summer... Lotus seed soup is good on hot days."可知,杭州的夏天很热,选项A错误。选项B意为:杨柳在春天变绿。由原文"In spring, it's warm and the willows are green."可知,在春天,杭州很温暖并且杨柳是绿色的,选项B正确。选项C意为:杭州没有雪。由原文"Sometimes it snows in winter."可知,杭州冬天有时会下雪,选项C错误。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭