第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
( )5.Look! The ______ are ______. A. cook; cooking B. cooks; cooking C. cooks; cooks
答案:
B 【点拨】考查可数名词单复数及现在进行时。句意为:看!厨师们正在做饭。根据be动词are可知第二句主语为复数,故第一空填cooks。句中的“Look!”是现在进行时的标志,第二句需要使用“be动词+动词-ing形式”结构来表示正在进行的动作,故第二空填cooking。故选B。
七 看图,给下列人物选择正确的描述。

A. Look at the cleaner. He's cleaning the park.
B. Miss Guo is a police officer. She's helping an old woman now.
C. He is a cook. He can cook nice food. Look! He's cooking.
D. I'm Mr Yang. I'm a delivery worker. I often help people.
E. My father is a bus driver. Look! He's driving a bus.
( )1 ( )2 ( )3 ( )4 ( )5
A. Look at the cleaner. He's cleaning the park.
B. Miss Guo is a police officer. She's helping an old woman now.
C. He is a cook. He can cook nice food. Look! He's cooking.
D. I'm Mr Yang. I'm a delivery worker. I often help people.
E. My father is a bus driver. Look! He's driving a bus.
( )1 ( )2 ( )3 ( )4 ( )5
答案:
1. D 2. A 3. C 4. E 5. B
八 Allen在公园遇到了好朋友Benny。从方框中选择正确的选项补全对话。
Allen: Look, Benny! Who is that man?
Benny: 1. ______
Allen: What's his job?
Benny: 2. ______ And he's a very nice man.
Allen: 3. ______
Benny: He often helps people in our community.
Allen: Oh, that's great! 4. ______
Benny: He's in the playground over there. 5. ______
Allen: Let's go and play with him.
Benny: OK.
A. Why?
B. He's a firefighter.
C. He is playing football.
D. Where is your brother Jimmy?
E. He's my neighbour, Mr Sun.
Allen: Look, Benny! Who is that man?
Benny: 1. ______
Allen: What's his job?
Benny: 2. ______ And he's a very nice man.
Allen: 3. ______
Benny: He often helps people in our community.
Allen: Oh, that's great! 4. ______
Benny: He's in the playground over there. 5. ______
Allen: Let's go and play with him.
Benny: OK.
A. Why?
B. He's a firefighter.
C. He is playing football.
D. Where is your brother Jimmy?
E. He's my neighbour, Mr Sun.
答案:
1. E 【点拨】由上文“Who is that man(那个男人是谁)?”可知此处本尼在回答艾伦那个男人是谁。E项意为“他是我的邻居,孙先生”,符合情境。故选E。2. B 【点拨】由上文“What's his job(他做什么工作)?”及备选项可知此处本尼在回答孙先生做什么工作。B项意为“他是一名消防队员”,符合情境。故选B。3. A 【点拨】由上文本尼说孙先生是一个很好的人,以及下文提到他经常在社区里帮助别人,可知此处艾伦是在询问孙先生很好的原因。A项意为“为什么?”,符合情境。故选A。4. D 【点拨】由下文“He's in the playground over there(他在那边的操场上).”可知此处艾伦在询问本尼某人在哪里。D项意为“你的哥哥吉米在哪里?”,符合情境。故选D。5. C 【点拨】由上下文可知此处本尼在补充说明吉米在操场上的活动。C项意为“他正在踢足球”,符合情境。故选C。
九 Jenny正在介绍自己的家庭。阅读短文,按要求完成下列任务。
Hello, I'm Jenny. I have a happy family. My grandpa is a cook. He is cooking for us now. My grandma is a nurse. She is kind. My father is a driver. He likes to help people. My mother is a doctor. She is very busy. My brother is a police officer. Now he is reading a book. What about me? I am a student.
任务一:在横线上填入相应的职业名称。
grandpa 1. ______
grandma 2. ______
father 3. ______
mother 4. ______
brother 5. ______

me student
任务二:判断下列句子正(T)误(F)。
( )6. Jenny's grandpa is reading a book.
( )7. Jenny's father likes to help people.
( )8. Jenny's mother is a nurse.
( )9. Jenny's brother is a police officer.
( )10. Jenny is a student.
Hello, I'm Jenny. I have a happy family. My grandpa is a cook. He is cooking for us now. My grandma is a nurse. She is kind. My father is a driver. He likes to help people. My mother is a doctor. She is very busy. My brother is a police officer. Now he is reading a book. What about me? I am a student.
任务一:在横线上填入相应的职业名称。
grandpa 1. ______
grandma 2. ______
father 3. ______
mother 4. ______
brother 5. ______
me student
任务二:判断下列句子正(T)误(F)。
( )6. Jenny's grandpa is reading a book.
( )7. Jenny's father likes to help people.
( )8. Jenny's mother is a nurse.
( )9. Jenny's brother is a police officer.
( )10. Jenny is a student.
答案:
任务一:1. cook 【点拨】由“My grandpa is a cook.”可知珍妮的爷爷是一名厨师。故填cook。2. nurse 【点拨】由“My grandma is a nurse.”可知珍妮的奶奶是一名护士。故填nurse。3. driver 【点拨】由“My father is a driver.”可知珍妮的爸爸是一名司机。故填driver。4. doctor 【点拨】由“My mother is a doctor.”可知珍妮的妈妈是一名医生。故填doctor。5. police officer 【点拨】由“My brother is a police officer.”可知珍妮的哥哥是一名警察。故填police officer。任务二:6. F 【点拨】题干意为:珍妮的爷爷正在看书。由“My grandpa is a cook. He is cooking for us now(我的爷爷是一名厨师。他现在正在为我们做饭).”可知题干与短文不符,故填F。7. T 【点拨】题干意为:珍妮的爸爸喜欢帮助别人。由“My father is a driver. He likes to help people(我的爸爸是一名司机。他喜欢帮助别人).”可知题干与短文相符,故填T。
查看更多完整答案,请扫码查看