第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
主题:人与社会——同伴交往,相互尊重,友好互助
儿童节到了,才才想给三个好朋友送礼物,他正在使用智能AI查询合适的礼物。
Hello! I need three gifts for my good friends. One is for Tina. She's a quiet girl. She has long hair and big eyes. She likes reading Chinese stories. Another one is for Alice. She's tall and thin. She has short brown hair. She often helps me and makes me smile. She likes dolls very much. The last one is for my best friend Timmy. He's short but strong. He's friendly. His favourite sport is football. We often play it together. Can you help me with the gifts?
任务一:智能AI给才才的朋友们制作了卡通人像并推荐了相应的礼物。请根据才才的描述,选择正确的卡通人像和礼物。

生词本 another 再一;另一 last 最后的 favourite 最喜欢的 sport 体育运动
任务二:根据才才的描述,选择正确的答案。
( )7. Tina is ______. A. funny B. quiet C. friendly
( )8. ______ is Caicai's best friend. A. Tina B. Alice C. Timmy
( )9. Alice often ______. A. makes Caicai smile B. reads books with Caicai C. plays football with Caicai
儿童节到了,才才想给三个好朋友送礼物,他正在使用智能AI查询合适的礼物。
Hello! I need three gifts for my good friends. One is for Tina. She's a quiet girl. She has long hair and big eyes. She likes reading Chinese stories. Another one is for Alice. She's tall and thin. She has short brown hair. She often helps me and makes me smile. She likes dolls very much. The last one is for my best friend Timmy. He's short but strong. He's friendly. His favourite sport is football. We often play it together. Can you help me with the gifts?
任务一:智能AI给才才的朋友们制作了卡通人像并推荐了相应的礼物。请根据才才的描述,选择正确的卡通人像和礼物。
生词本 another 再一;另一 last 最后的 favourite 最喜欢的 sport 体育运动
任务二:根据才才的描述,选择正确的答案。
( )7. Tina is ______. A. funny B. quiet C. friendly
( )8. ______ is Caicai's best friend. A. Tina B. Alice C. Timmy
( )9. Alice often ______. A. makes Caicai smile B. reads books with Caicai C. plays football with Caicai
答案:
任务一:
1. A 【点拨】由文中描述蒂娜的句子“She's a quiet girl. She has long hair and big eyes.”可知,对应的卡通人像是长头发、大眼睛的女孩,A项符合。故选A。
2. C 【点拨】由文中描述爱丽丝的句子“She's tall and thin. She has short brown hair.”可知,对应的卡通人像是又高又瘦、棕色短发的女孩,C项符合。故选C。
3. B 【点拨】由文中描述蒂米的句子“He's short but strong.”可知,对应的卡通人像是个子矮但强壮的男孩,B项符合。故选B。
4. E 【点拨】由文中描述蒂娜的句子“She likes reading Chinese stories.”可知蒂娜喜欢读中国故事,符合的礼物是E项。故选E。
5. D 【点拨】由文中描述爱丽丝的句子“She likes dolls very much.”可知爱丽丝非常喜欢玩具娃娃,符合的礼物是D项。故选D。
6. F 【点拨】由文中描述蒂米的句子“His favourite sport is football.”可知蒂米最喜欢的体育运动是足球运动,符合的礼物是F项。故选F。
任务二:
7. B 【点拨】由文中描述蒂娜的句子“She's a quiet girl.”可知蒂娜是一个文静的女孩,故选B。
8. C 【点拨】由“The last one is for my best friend Timmy.”可知蒂米是才才最好的朋友,故选C。
9. A 【点拨】由文中描述爱丽丝的句子“She often helps me and makes me smile.”可知爱丽丝经常帮助才才并让才才开心,故选A。
1. A 【点拨】由文中描述蒂娜的句子“She's a quiet girl. She has long hair and big eyes.”可知,对应的卡通人像是长头发、大眼睛的女孩,A项符合。故选A。
2. C 【点拨】由文中描述爱丽丝的句子“She's tall and thin. She has short brown hair.”可知,对应的卡通人像是又高又瘦、棕色短发的女孩,C项符合。故选C。
3. B 【点拨】由文中描述蒂米的句子“He's short but strong.”可知,对应的卡通人像是个子矮但强壮的男孩,B项符合。故选B。
4. E 【点拨】由文中描述蒂娜的句子“She likes reading Chinese stories.”可知蒂娜喜欢读中国故事,符合的礼物是E项。故选E。
5. D 【点拨】由文中描述爱丽丝的句子“She likes dolls very much.”可知爱丽丝非常喜欢玩具娃娃,符合的礼物是D项。故选D。
6. F 【点拨】由文中描述蒂米的句子“His favourite sport is football.”可知蒂米最喜欢的体育运动是足球运动,符合的礼物是F项。故选F。
任务二:
7. B 【点拨】由文中描述蒂娜的句子“She's a quiet girl.”可知蒂娜是一个文静的女孩,故选B。
8. C 【点拨】由“The last one is for my best friend Timmy.”可知蒂米是才才最好的朋友,故选C。
9. A 【点拨】由文中描述爱丽丝的句子“She often helps me and makes me smile.”可知爱丽丝经常帮助才才并让才才开心,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看