第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一 朋朋在和新朋友们谈论各自城市的天气。根据图片提示,选择正确的选项补全思维导图。
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
6. ______
Weather
A. It's cool and cloudy in Toronto.

B. It's cold and rainy in London.
C. It's hot and sunny in Singapore.
D. It's warm and windy in Sydney.
E. It's cold and snowy in Moscow.
F. It's cool and sunny in Beijing.
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
6. ______
Weather
A. It's cool and cloudy in Toronto.
B. It's cold and rainy in London.
C. It's hot and sunny in Singapore.
D. It's warm and windy in Sydney.
E. It's cold and snowy in Moscow.
F. It's cool and sunny in Beijing.
答案:
1. F 【点拨】F项意为“北京凉爽且阳光充足”,与图片相符,故选F。
2. D 【点拨】D项意为“悉尼温暖且多风”,与图片相符,故选D。
3. B 【点拨】B项意为“伦敦寒冷且阴雨”,与图片相符,故选B。
4. E 【点拨】E项意为“莫斯科寒冷且多雪”,与图片相符,故选E。
5. C 【点拨】C项意为“新加坡炎热且阳光充足”,与图片相符,故选C。
6. A 【点拨】A项意为“多伦多凉爽且多云”,与图片相符,故选A。
2. D 【点拨】D项意为“悉尼温暖且多风”,与图片相符,故选D。
3. B 【点拨】B项意为“伦敦寒冷且阴雨”,与图片相符,故选B。
4. E 【点拨】E项意为“莫斯科寒冷且多雪”,与图片相符,故选E。
5. C 【点拨】C项意为“新加坡炎热且阳光充足”,与图片相符,故选C。
6. A 【点拨】A项意为“多伦多凉爽且多云”,与图片相符,故选A。
二 朋朋和朋友们讨论了恶劣天气下能做和不能做的事情。根据朋朋的介绍,完成表格。
This is our bad weather reminder. It's too hot. We can't play football outside. We can read books in the library. There is heavy rain. We can't go to the park. But we can see a film at home. There is a strong wind. We can't fly kites. We can draw pictures at home. It snows heavily. We can't make a snowman outside. We can play games with our family at home. Please don't go outside in bad weather.

Bad Weather Reminder
| Weather | Can't | Can |
| | play 1.______ | read books |


| | go to the 2.______ | see a 3.______ |


| | fly 4.______ | draw pictures |


| | make a 5.______ | play 6.______ |



This is our bad weather reminder. It's too hot. We can't play football outside. We can read books in the library. There is heavy rain. We can't go to the park. But we can see a film at home. There is a strong wind. We can't fly kites. We can draw pictures at home. It snows heavily. We can't make a snowman outside. We can play games with our family at home. Please don't go outside in bad weather.
Bad Weather Reminder
| Weather | Can't | Can |
| | play 1.______ | read books |
答案:
1. football 【点拨】由“It's too hot. We can't play football outside(天气太热了。我们不能在户外踢足球).”可知,高温天气不能踢足球。故填football。
2. park 【点拨】由“There is heavy rain. We can't go to the park. But we can see a film at home(有大雨。我们不能去公园。但是我们可以在家看电影).”可知,大雨天气不能去公园。故填park。
3. film 【点拨】由题2分析可知,大雨天气可以在家看电影。故填film。
4. kites 【点拨】由“There is a strong wind. We can't fly kites. We can draw pictures at home(风很大。我们不能放风筝。我们可以在家画画).”可知,强风天气不能放风筝。故填kites。
5. snowman 【点拨】由“It snows heavily. We can't make a snowman outside. We can play games with our family at home(雪下得很大。我们不能在户外堆雪人。我们可以在家和家人玩游戏).”可知,大雪天气不能堆雪人。故填snowman。
6. games 【点拨】由题5分析可知,大雪天气可以在家玩游戏。故填games。
2. park 【点拨】由“There is heavy rain. We can't go to the park. But we can see a film at home(有大雨。我们不能去公园。但是我们可以在家看电影).”可知,大雨天气不能去公园。故填park。
3. film 【点拨】由题2分析可知,大雨天气可以在家看电影。故填film。
4. kites 【点拨】由“There is a strong wind. We can't fly kites. We can draw pictures at home(风很大。我们不能放风筝。我们可以在家画画).”可知,强风天气不能放风筝。故填kites。
5. snowman 【点拨】由“It snows heavily. We can't make a snowman outside. We can play games with our family at home(雪下得很大。我们不能在户外堆雪人。我们可以在家和家人玩游戏).”可知,大雪天气不能堆雪人。故填snowman。
6. games 【点拨】由题5分析可知,大雪天气可以在家玩游戏。故填games。
查看更多完整答案,请扫码查看