第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
新趋势 学科融合 根据下列诗词意境,选择与之对应的天气及图片。
______1. 锄禾日当午,汗滴禾下土。 A. cold B. hot C. warm D. cool
______2. 空山新雨后,天气晚来秋。

______3. 孤舟蓑笠翁,独钓寒江雪。
______4. 竹外桃花三两枝,春江水暖鸭先知。
______1. 锄禾日当午,汗滴禾下土。 A. cold B. hot C. warm D. cool
______2. 空山新雨后,天气晚来秋。
______3. 孤舟蓑笠翁,独钓寒江雪。
______4. 竹外桃花三两枝,春江水暖鸭先知。
答案:
1. B; a 2. D; b 3. A; c 4. C; d
新趋势 语境运用 根据天气预报图及首字母提示,填写正确的单词补全句子或对话。
🎤 Good morning. This is the weather report.
1. It's h______ and S______ in Sanya.
2. It's C______ and W______ in Wuhan.
3. It's W______ and C______ in Guangzhou.
4. —Is it sunny in Beijing today? —No. It's r______.
5. —What's the weather like in Harbin? —It's c______ and s______.
🎤 Good morning. This is the weather report.
1. It's h______ and S______ in Sanya.
2. It's C______ and W______ in Wuhan.
3. It's W______ and C______ in Guangzhou.
4. —Is it sunny in Beijing today? —No. It's r______.
5. —What's the weather like in Harbin? —It's c______ and s______.
答案:
1. hot; sunny 2. cool; windy
3. warm; cloudy 4. rainy
5. cold; snowy
3. warm; cloudy 4. rainy
5. cold; snowy
三 阅读短文,按要求完成下列任务。
In the UK, people often talk about the weather. They can experience(经历) different weather in one day. For example(例如), in the morning, it's warm and sunny. But an hour later(一小时后), clouds come and it starts raining. In the afternoon, it's sunny again and it gets hot. In the evening, it's windy. That's why people often take an umbrella(雨伞)with them, even on a sunny morning!
任务一:选择正确的选项补全人们一天中经历的天气变化。(可重复选择)

It's warm and 1.______. It's 4.______ and hot.
A. B. C. D.
← In the morning — An hour later — In the afternoon — In the evening →
It's 2.______ and 3.______. It's 5.______.
任务二:根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )6. People in the UK like to talk about the weather.
( )7. In the UK, people don't need to take an umbrella on a sunny morning.
In the UK, people often talk about the weather. They can experience(经历) different weather in one day. For example(例如), in the morning, it's warm and sunny. But an hour later(一小时后), clouds come and it starts raining. In the afternoon, it's sunny again and it gets hot. In the evening, it's windy. That's why people often take an umbrella(雨伞)with them, even on a sunny morning!
任务一:选择正确的选项补全人们一天中经历的天气变化。(可重复选择)
It's warm and 1.______. It's 4.______ and hot.
A. B. C. D.
← In the morning — An hour later — In the afternoon — In the evening →
It's 2.______ and 3.______. It's 5.______.
任务二:根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )6. People in the UK like to talk about the weather.
( )7. In the UK, people don't need to take an umbrella on a sunny morning.
答案:
任务一:
1. B 【点拨】根据原文"For example, in the morning, it's warm and sunny."描述,早晨温暖且阳光充足。故选 B。
2. A 【点拨】根据原文"But an hour later, clouds come and it starts raining."描述,一小时后云层出现并开始下雨。故选 A。
3. D 【点拨】由第 2 小题解析可知,D 项符合题意。故选 D。
4. B 【点拨】根据原文"In the afternoon, it's sunny again and it gets hot."描述,下午天气再次晴朗并且变热。故选 B。
5. C 【点拨】根据原文"In the evening, it's windy."描述,晚上有风。故选 C。
任务二:
6. T 【点拨】题干意为"在英国,人们喜欢谈论天气"。由原文"In the UK, people often talk about the weather."可知,题干与原文相符,故填 T。
7. F 【点拨】题干意为"在英国,人们在晴朗的早晨不需要带雨伞"。由文中"That's why people often take an umbrella with them, even on a sunny morning!"可知,题干与原文不符,故填 F。
1. B 【点拨】根据原文"For example, in the morning, it's warm and sunny."描述,早晨温暖且阳光充足。故选 B。
2. A 【点拨】根据原文"But an hour later, clouds come and it starts raining."描述,一小时后云层出现并开始下雨。故选 A。
3. D 【点拨】由第 2 小题解析可知,D 项符合题意。故选 D。
4. B 【点拨】根据原文"In the afternoon, it's sunny again and it gets hot."描述,下午天气再次晴朗并且变热。故选 B。
5. C 【点拨】根据原文"In the evening, it's windy."描述,晚上有风。故选 C。
任务二:
6. T 【点拨】题干意为"在英国,人们喜欢谈论天气"。由原文"In the UK, people often talk about the weather."可知,题干与原文相符,故填 T。
7. F 【点拨】题干意为"在英国,人们在晴朗的早晨不需要带雨伞"。由文中"That's why people often take an umbrella with them, even on a sunny morning!"可知,题干与原文不符,故填 F。
查看更多完整答案,请扫码查看