第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一 选词填空,补全句子。(填选项)
A. sing
B. singing
1. I often ______ songs for my parents.
2. My sister is ______ songs in the music club.
A. tell
B. telling
3. My friend can ______ funny stories.
4. I'm ______ a story about animals.
A. make
B. making
5. The children are ______ cards for old people.
6. I can ______ the bed at home.
A. sing
B. singing
1. I often ______ songs for my parents.
2. My sister is ______ songs in the music club.
A. tell
B. telling
3. My friend can ______ funny stories.
4. I'm ______ a story about animals.
A. make
B. making
5. The children are ______ cards for old people.
6. I can ______ the bed at home.
答案:
1. A 【点拨】由“often”可知空格所在句的时态为一般现在时。主语 I 为第一人称单数,后接动词原形。故选 A。
2. B 【点拨】由“is”可知空格所在句的时态为现在进行时。sing 的动词-ing 形式为 singing。故选 B。
3. A 【点拨】情态动词 can 后要接动词原形,故选 A。
4. B 【点拨】由“I'm”可知空格所在句的时态为现在进行时。tell 的动词-ing 形式为 telling。故选 B。
5. B 【点拨】由“are”可知空格所在句的时态为现在进行时。make 的动词-ing 形式为 making。故选 B。
6. A 【点拨】情态动词 can 后要接动词原形,make the bed 是固定搭配,意为“铺床”。故选 A。
2. B 【点拨】由“is”可知空格所在句的时态为现在进行时。sing 的动词-ing 形式为 singing。故选 B。
3. A 【点拨】情态动词 can 后要接动词原形,故选 A。
4. B 【点拨】由“I'm”可知空格所在句的时态为现在进行时。tell 的动词-ing 形式为 telling。故选 B。
5. B 【点拨】由“are”可知空格所在句的时态为现在进行时。make 的动词-ing 形式为 making。故选 B。
6. A 【点拨】情态动词 can 后要接动词原形,make the bed 是固定搭配,意为“铺床”。故选 A。
二 连词成句。(注意大小写)
1. cook a cooking is now (.) ______ ______ ______
2. my making in I the bed am room (.) ______ ______ ______
1. cook a cooking is now (.) ______ ______ ______
2. my making in I the bed am room (.) ______ ______ ______
答案:
1. A cook is cooking now.
2. I am making the bed in my room.
2. I am making the bed in my room.
三 Tom 和他的老师、朋友们正在敬老院帮忙。阅读材料,按要求完成下列任务。
Hello, I'm Tom. We're helpers in the old people's home today. What are we doing? Let's have a look.

I'm sweeping the floor. Those (那些) are Lulu and Nana. They are cleaning the room. Miss Green is cooking. And Annie is watering the flowers. Labour Group
Eva, Robin and Paul can't do the chores. Eva is singing an old song. Robin is dancing. Paul is telling a funny story. They are making the old people smile. Talent Group
任务一:根据材料内容,猜一猜下列人物是谁,将选项填在圆圈内。
A. Tom B. Annie C. Lulu D. Eva E. Robin
1. ○
2. ○
3. ○
4. ○
5. ○

任务二:根据材料内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )6. Tom and his friends are at his grandpa's home.
( )7. Eva can't do the chores, but she can sing.
( )8. The old people like Paul's story.
Hello, I'm Tom. We're helpers in the old people's home today. What are we doing? Let's have a look.
I'm sweeping the floor. Those (那些) are Lulu and Nana. They are cleaning the room. Miss Green is cooking. And Annie is watering the flowers. Labour Group
Eva, Robin and Paul can't do the chores. Eva is singing an old song. Robin is dancing. Paul is telling a funny story. They are making the old people smile. Talent Group
任务一:根据材料内容,猜一猜下列人物是谁,将选项填在圆圈内。
A. Tom B. Annie C. Lulu D. Eva E. Robin
1. ○
2. ○
3. ○
4. ○
5. ○
任务二:根据材料内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )6. Tom and his friends are at his grandpa's home.
( )7. Eva can't do the chores, but she can sing.
( )8. The old people like Paul's story.
答案:
任务一:
1. C 【点拨】由原文“Those are Lulu and Nana. They are cleaning the room.”可知,打扫房间的是路路和娜娜。故选 C。
2. D 【点拨】由原文“Eva is singing an old song.”可知,唱歌的是伊娃。故选 D。
3. A 【点拨】由原文“I'm Tom.” “I'm sweeping the floor.”可知,扫地的是汤姆。故选 A。
4. E 【点拨】由原文“Robin is dancing.”可知,跳舞的是罗宾。故选 E。
5. B 【点拨】由原文“And Annie is watering the flowers.”可知,浇花的是安妮。故选 B。
任务二:
6. F 【点拨】题干意为:汤姆和他的朋友们在他爷爷家。由原文“We're helpers in the old people's home today (今天我们在敬老院做帮手).”可知,他们在敬老院,而非汤姆爷爷家。题干与原文不符。故填 F。
7. T 【点拨】题干意为:伊娃不会做家务,但她会唱歌。由原文“Eva, Robin and Paul can't do the chores. Eva is singing an old song.”可知,题干与原文相符。故填 T。
8. T 【点拨】题干意为:老人们喜欢保罗的故事。由原文“Paul is telling a funny story. They are making the old people smile (保罗正在讲有趣的故事。他们让老人开心).”可知,题干与原文相符。故填 T。
1. C 【点拨】由原文“Those are Lulu and Nana. They are cleaning the room.”可知,打扫房间的是路路和娜娜。故选 C。
2. D 【点拨】由原文“Eva is singing an old song.”可知,唱歌的是伊娃。故选 D。
3. A 【点拨】由原文“I'm Tom.” “I'm sweeping the floor.”可知,扫地的是汤姆。故选 A。
4. E 【点拨】由原文“Robin is dancing.”可知,跳舞的是罗宾。故选 E。
5. B 【点拨】由原文“And Annie is watering the flowers.”可知,浇花的是安妮。故选 B。
任务二:
6. F 【点拨】题干意为:汤姆和他的朋友们在他爷爷家。由原文“We're helpers in the old people's home today (今天我们在敬老院做帮手).”可知,他们在敬老院,而非汤姆爷爷家。题干与原文不符。故填 F。
7. T 【点拨】题干意为:伊娃不会做家务,但她会唱歌。由原文“Eva, Robin and Paul can't do the chores. Eva is singing an old song.”可知,题干与原文相符。故填 T。
8. T 【点拨】题干意为:老人们喜欢保罗的故事。由原文“Paul is telling a funny story. They are making the old people smile (保罗正在讲有趣的故事。他们让老人开心).”可知,题干与原文相符。故填 T。
查看更多完整答案,请扫码查看