第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
( )1.Nana often helps me ______ Chinese.
A. with
B. to
C. and
A. with
B. to
C. and
答案:
1. A 【点拨】考查固定搭配。句意为:娜娜经常帮助我 语文。表达“在……方面帮助某人”,结构为“help+某人+with+某事”。故选A。
( )2.—Tom is really funny. —Yes, he often ______ us smile.
A. is
B. make
C. makes
A. is
B. make
C. makes
答案:
2. C 【点拨】考查固定搭配及主谓一致。对话意为:——汤姆真的很有趣。 ——是的,他经常 我们笑。表示“使/让某人做某事”,结构为“make+某人+动词原形”。主语he为第三人称单数,谓语动词要用make的第三人称单数形式makes。故选C。
( )3.—Hi, Lisa. ______ your best friend? —Amy. She's very kind.
A. What's
B. Who's
C. Who
A. What's
B. Who's
C. Who
答案:
3. B 【点拨】考查由who引导的特殊疑问句。对话意为:——你好,莉萨。 你最好的朋友? ——埃米。她非常友好。询问对方最好的朋友是谁,常用句型为“Who's your best friend?”。故选B。
二 给下列图片选择相应的句子。
A. She is kind. She often helps me.
B. She has long hair and big eyes.
C. He is funny. He has short hair.
D. He often draws pictures with his friend.
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.

A. She is kind. She often helps me.
B. She has long hair and big eyes.
C. He is funny. He has short hair.
D. He often draws pictures with his friend.
( )1.
答案:
1. B 2. D 3. A 4. C
三 Nina 和君君在谈论各自最好的朋友。从方框中选择正确的选项补全对话。
Nina: I have a friend. She's tall and she has short hair.
Junjun: 1. ______
Nina: Her name is Lisa. 2. ______ She often helps me.
Junjun: Is she your best friend?
Nina: Yes, she is. How about you? 3. ______
Junjun: Li Feng. 4. ______ We often play games together.
Nina: Do you like ball games?
Junjun: 5. ______ Best friends can be different.
A. He's funny.
B. She's kind.
C. Who's your best friend?
D. What's her name?
E. Yes. I like football, but he likes basketball.
Nina: I have a friend. She's tall and she has short hair.
Junjun: 1. ______
Nina: Her name is Lisa. 2. ______ She often helps me.
Junjun: Is she your best friend?
Nina: Yes, she is. How about you? 3. ______
Junjun: Li Feng. 4. ______ We often play games together.
Nina: Do you like ball games?
Junjun: 5. ______ Best friends can be different.
A. He's funny.
B. She's kind.
C. Who's your best friend?
D. What's her name?
E. Yes. I like football, but he likes basketball.
答案:
1. D 【点拨】由下句“Her name is Lisa(她叫莉萨).”及选项可知,此处君君是在询问尼娜她朋友的名字叫什么。D项意为:她叫什么名字?符合语境,故选D。2. B 【点拨】由下句“She often helps me(她经常帮助我).”可知,此处是对莉萨的描述。B项意为:她很友好。符合语境,故选B。3. C 【点拨】由答语“Li Feng(李峰).”及选项可知,此处尼娜是在询问君君他最好的朋友是谁。C项意为:谁是你最好的朋友?符合语境,故选C。4. A 【点拨】结合上下文可知,此处是在对李峰进行补充描述。A项意为:他很有趣。符合语境,故选A。5. E 【点拨】上句为以do开头的一般疑问句,需作出肯定或否定回答。E项意为:是的。我喜欢足球运动,但是他喜欢篮球运动。直接回答了上句的问题,又解释了喜好差异,与下句“Best friends can be different(最好的朋友可以是不同的).”逻辑连贯,符合语境,故选E。
四 阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, my name's Lin Lei. I live in Chengdu. I'm eleven years old. I'm tall and thin. I'm a friendly boy. My best friend is Tom. He's twelve and he is from the UK. He is tall and strong. He has short brown hair. He is funny. We often play games together and see pandas in the zoo. He's kind too. He often helps me with English. I like my friend.
( )1. Lin Lei is tall and strong. ( )2. Tom has short brown hair.
( )3. Tom is kind and funny. ( )4. Lin Lei and Tom often play ball games.
Hello, my name's Lin Lei. I live in Chengdu. I'm eleven years old. I'm tall and thin. I'm a friendly boy. My best friend is Tom. He's twelve and he is from the UK. He is tall and strong. He has short brown hair. He is funny. We often play games together and see pandas in the zoo. He's kind too. He often helps me with English. I like my friend.
( )1. Lin Lei is tall and strong. ( )2. Tom has short brown hair.
( )3. Tom is kind and funny. ( )4. Lin Lei and Tom often play ball games.
答案:
1. F 【点拨】题干意为:林磊又高又壮。由原文“I'm tall and thin(我又高又瘦).”可知,题干与原文不符,故填F。2. T 【点拨】题干意为:汤姆留着棕色的短发。由原文“My best friend is Tom... He has short brown hair(我最好的朋友是汤姆……他留着棕色的短发).”可知,题干与原文相符,故填T。3. T 【点拨】题干意为:汤姆又友好又有趣。由原文“He is funny... He's kind too(他很有趣……他也很友好).”可知,题干与原文相符,故填T。4. F 【点拨】题干意为:林磊和汤姆经常进行球类运动。由原文“We often play games together and see pandas in the zoo(我们经常一起玩游戏并在动物园里看大熊猫).”可知,题干与原文不符,故填F。
查看更多完整答案,请扫码查看