第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
素养:学习能力 难度:中 用时:5分钟
多模态语篇·漫画
The ⚫ of a TV

1 What's the possible relationship between the two people?
A. They are friends.
B. They are enemies.
C. They are shopkeeper and customer.
D. They are doctor and patient.
2 What new electrical appliance has the man recently added to his home?
A. A computer.
B. A mobile phone.
C. A big TV.
D. A gaming system.
3 Which of the following can best describe the emotional changes of the man with glasses?
A. Afraid—sad—happy—excited.
B. Angry—excited—frightened—joyful.
C. Amazed—nervous—confused—relaxed.
D. Surprised—excited—confused—disappointed.
4 新考法·信息还原题 Which of the following words can be put in the ⚫?
A. Purpose.
B. Fun.
C. Power.
D. Control.
5 Where can you read the text?
A. A poster.
B. A comic strip book.
C. A newspaper.
D. An advertisement.
多模态语篇·漫画
The ⚫ of a TV
1 What's the possible relationship between the two people?
A. They are friends.
B. They are enemies.
C. They are shopkeeper and customer.
D. They are doctor and patient.
2 What new electrical appliance has the man recently added to his home?
A. A computer.
B. A mobile phone.
C. A big TV.
D. A gaming system.
3 Which of the following can best describe the emotional changes of the man with glasses?
A. Afraid—sad—happy—excited.
B. Angry—excited—frightened—joyful.
C. Amazed—nervous—confused—relaxed.
D. Surprised—excited—confused—disappointed.
4 新考法·信息还原题 Which of the following words can be put in the ⚫?
A. Purpose.
B. Fun.
C. Power.
D. Control.
5 Where can you read the text?
A. A poster.
B. A comic strip book.
C. A newspaper.
D. An advertisement.
答案:
1 A 推理判断题。根据"WOW, MATT!"可知,他俩是互相认识的,推测他俩是朋友。故选A。 2 C 细节理解题。根据"YOU'VE BOUGHT A 75" FLAT-SCREEN TV"可知,他新添置了一台大屏电视机。故选C。 3 D 推理判断题。根据眼镜男的口头语言和肢体语言可推知,眼镜男一开始对于朋友 Matt 买了大电视这件事是感到惊讶的;而后眼镜男说"IT WILL BE AMAZING TO WATCH MOVIES AND PLAY GAMES WITH IT!!",结合他的肢体动作可推知,此时眼镜男的心情应是兴奋的;接着眼镜男对于朋友买大电视的用途发出疑问"HUH? THEN WHAT'S THE TV FOR?!",此时他应是感到困惑的;最后根据朋友的回答及眼镜男面无表情可知,眼镜男得知那台电视机只是用来装饰时,应是感到失望的。因此,眼镜男的情感变化应是 surprised—excited—confused—disappointed。 4 A 信息还原题。这组漫画讲述了一个男人买一台大屏电视机的目的只是用于装饰,因此应用"The Purpose of a TV"作为标题。故选A。 5 B 文章出处题。根据图片可知本文是一则漫画故事,故在一本连环漫画书里可以看到。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看