第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
一、完形填空 特殊的演员
素养:语言能力 难度:中 用时:7分钟
If you were ninety years old, what would you plan to do? Few people want to have new challenges(挑战) 1 that age. However, an old man named Jing Kui did something that surprised a lot of people.
As a man of 93, he met a challenge. One day, 2 film director came to him and asked whether he wanted to act in his movie. “What can I do in the movie?” 3 the old man.
“You’ve been a barber(理发师). I believe you’re the right man for my movie The Old Barber.”
The old man read the script before accepting the invitation. 4 he knew the story well, he still needed to keep all the words in mind. How big the 5 was! He finally made it and took home a silver cup for a special acting prize. The movie also 6 both national and international prizes.
Jing became a barber when he was young. He loved the job, so he practiced hard 7 a better one. In his eighties, he was still doing the same job. That was why he was 8 by the film director.
While the film was being made, the director had his worries because he didn’t know 9 Mr Jing could keep it going. At last, when the filming was done, the director was really pleased. Jing 10 solved all his problems! Now Jing set a world record for being a 93-year-old actor who had never acted before!
1 A. from B. of
C. at D. on
2 A. the B. /
C. a D. an
3 A. asked B. answered
C. cried D. spoke
4 A. Unless B. Though
C. Since D. Until
5 A. challenge B. confidence
C. experience D. resource
6 A. found B. bought
C. borrowed D. won
7 A. be B. act
C. to be D. to act
8 A. refused B. accepted
C. required D. invited
9 A. that B. if
C. where D. when
10 A. hard B. hardly
C. successful D. successfully
素养:语言能力 难度:中 用时:7分钟
If you were ninety years old, what would you plan to do? Few people want to have new challenges(挑战) 1 that age. However, an old man named Jing Kui did something that surprised a lot of people.
As a man of 93, he met a challenge. One day, 2 film director came to him and asked whether he wanted to act in his movie. “What can I do in the movie?” 3 the old man.
“You’ve been a barber(理发师). I believe you’re the right man for my movie The Old Barber.”
The old man read the script before accepting the invitation. 4 he knew the story well, he still needed to keep all the words in mind. How big the 5 was! He finally made it and took home a silver cup for a special acting prize. The movie also 6 both national and international prizes.
Jing became a barber when he was young. He loved the job, so he practiced hard 7 a better one. In his eighties, he was still doing the same job. That was why he was 8 by the film director.
While the film was being made, the director had his worries because he didn’t know 9 Mr Jing could keep it going. At last, when the filming was done, the director was really pleased. Jing 10 solved all his problems! Now Jing set a world record for being a 93-year-old actor who had never acted before!
1 A. from B. of
C. at D. on
2 A. the B. /
C. a D. an
3 A. asked B. answered
C. cried D. spoke
4 A. Unless B. Though
C. Since D. Until
5 A. challenge B. confidence
C. experience D. resource
6 A. found B. bought
C. borrowed D. won
7 A. be B. act
C. to be D. to act
8 A. refused B. accepted
C. required D. invited
9 A. that B. if
C. where D. when
10 A. hard B. hardly
C. successful D. successfully
答案:
1 C 几乎没有人想"在"那个年龄接受新的挑战。at that age 意为"在那个年龄",为固定搭配。
2 C 一天,"一位"电影导演来找他,问他想不想在他的电影里演戏。表示"一位,一个……"的概念时要用不定冠词,又因为 film 的发音以辅音音素开头,所以其前的不定冠词要用 a。
3 A 此处表示那位老人问"我在电影里能做什么?",故 asked 符合题意。
4 B unless"除非";though"尽管";since"自……以来,因为";until"直到……为止"。"尽管"他熟知这个故事,但他仍然需要把所有的台词牢记在心里,故所缺的词是 Though。
5 A 此处表示"这个挑战好大啊"。challenge"挑战"符合题意。
6 D 根据空后的"both national and international prizes"可知所缺的词是 won。
7 C 结合上下文的描述可知,他热爱那份工作,所以他努力练习,为的是成为一名更好的理发师。故 to be 符合题意,to be a better one 在句中作目的状语。
8 D 结合上文描述可知,那就是他受到那位电影导演邀请的原因。invite"邀请",符合题意。
9 B 导演不知道靖先生"是否"能坚持拍摄,故所缺的词是 if。
10 D 根据上下文的描述可推断,靖奎"成功地"解决了所有问题。修饰动词应用副词,又因为此处表示"成功地",故所缺的词是 successfully。hard 意为"艰难地,费力地";hardly 意为"几乎不"。
2 C 一天,"一位"电影导演来找他,问他想不想在他的电影里演戏。表示"一位,一个……"的概念时要用不定冠词,又因为 film 的发音以辅音音素开头,所以其前的不定冠词要用 a。
3 A 此处表示那位老人问"我在电影里能做什么?",故 asked 符合题意。
4 B unless"除非";though"尽管";since"自……以来,因为";until"直到……为止"。"尽管"他熟知这个故事,但他仍然需要把所有的台词牢记在心里,故所缺的词是 Though。
5 A 此处表示"这个挑战好大啊"。challenge"挑战"符合题意。
6 D 根据空后的"both national and international prizes"可知所缺的词是 won。
7 C 结合上下文的描述可知,他热爱那份工作,所以他努力练习,为的是成为一名更好的理发师。故 to be 符合题意,to be a better one 在句中作目的状语。
8 D 结合上文描述可知,那就是他受到那位电影导演邀请的原因。invite"邀请",符合题意。
9 B 导演不知道靖先生"是否"能坚持拍摄,故所缺的词是 if。
10 D 根据上下文的描述可推断,靖奎"成功地"解决了所有问题。修饰动词应用副词,又因为此处表示"成功地",故所缺的词是 successfully。hard 意为"艰难地,费力地";hardly 意为"几乎不"。
1 The scientists asked the college students to watch Atonement
2 How many times did the students answer questions from the scientists?
3 What does the underlined word “those” in Paragraph 4 refer to?
4 What is the best title for this passage?
C
.2 How many times did the students answer questions from the scientists?
C
3 What does the underlined word “those” in Paragraph 4 refer to?
D
4 What is the best title for this passage?
A
答案:
1 C 细节理解题。根据第三段中的"The 361 college students answered questions from the scientists before, after and three times during the movie to find out their different feelings"可知选 C。
2 C 数字计算题。根据第三段中的"The 361 college students answered questions from the scientists before, after and three times during the movie"可知,那些学生们共回答了五次问题。故选 C。
3 D 代词指代题。根据画线词前的"the movie made them think about their own lives and relationships"和其后的"their lives were full of hope"可知,跟电影里不幸的情侣的生活相比,他们的生活充满了希望。所以此处 those 指的是 lives。
4 A 标题归纳题。通读全文,尤其是第一段内容可知,本文围绕"你难过时看一部悲剧电影更能治愈你"这一话题展开。故 A 项"感到悲伤吗?看一部悲剧电影吧"是文章的最佳标题。
2 C 数字计算题。根据第三段中的"The 361 college students answered questions from the scientists before, after and three times during the movie"可知,那些学生们共回答了五次问题。故选 C。
3 D 代词指代题。根据画线词前的"the movie made them think about their own lives and relationships"和其后的"their lives were full of hope"可知,跟电影里不幸的情侣的生活相比,他们的生活充满了希望。所以此处 those 指的是 lives。
4 A 标题归纳题。通读全文,尤其是第一段内容可知,本文围绕"你难过时看一部悲剧电影更能治愈你"这一话题展开。故 A 项"感到悲伤吗?看一部悲剧电影吧"是文章的最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看