第121页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
Steven Spielberg is the world’s most famous director. Hundreds of millions of people around the world have seen his films like Firelight, Amblin’ and The Color Purple. His films include two of the most popular films: Jurassic Park and E.T. : The Extra-Terrestrial.
Each of Steven’s parents had a deep influence on the young boy’s growing and character. His mother had given up her job when she married. When Steven was six, his father took him to Philadelphia to see his first film, The Greatest Show on Earth. Steven enjoyed this exciting circus(马戏团)story; however, he could not understand how a circus could perform on a screen. Part of him felt disappointed that he couldn’t smell the sawdust(锯末) and gunpowder.
When Steven was twelve, his parents bought an 8mm Kodak film camera. Steven’s father handed Steven the camera and asked him to try. The first efforts were terrible, but Steven was interested in the camera. He used his toys as characters and began making short films. Before long the Spielberg’s house began to look like a film set, with furniture and lights being moved around to prepare for a new film.
He is skilled in making a film excite, sadden or amuse people as they watch it. Spielberg understands the life in the countryside, television and fast cars, all of which became more common in his childhood in the 1950s in America. Films such as Jaws and Close Encounters of the Third Kind succeed because they are about ordinary people.
After all the years Steven Spielberg had spent dreaming about getting into Hollywood, Steven Spielberg’s films were finally received the highest praise around the world.
1 What are Steven’s two of the most popular films?
A. Firelight and Amblin’.
B. Jaws and The Color Purple.
C. Jurassic Park and E.T. : The Extra-Terrestrial.
D. E.T. : The Extra-Terrestrial and Jaws.
2 Why did Steven feel disappointed after watching the first film?
A. Because he couldn’t feel the real scenes.
B. Because he couldn’t perform in the film.
C. Because he couldn’t understand the theme.
D. Because he couldn’t make a film.
3 What did Steven use as characters in his short films?
A. His toys.
B. His father.
C. His mother.
D. The actors in the circus.
4 What does the underlined word “they” refer to?
A. Cars.
B. Films.
C. Cameras.
D. People.
5 What’s the best title for the passage?
A. The Life of a Family
B. The Introduction of Films
C. The Experience of a Director
D. The Family of an Actor
Steven Spielberg is the world’s most famous director. Hundreds of millions of people around the world have seen his films like Firelight, Amblin’ and The Color Purple. His films include two of the most popular films: Jurassic Park and E.T. : The Extra-Terrestrial.
Each of Steven’s parents had a deep influence on the young boy’s growing and character. His mother had given up her job when she married. When Steven was six, his father took him to Philadelphia to see his first film, The Greatest Show on Earth. Steven enjoyed this exciting circus(马戏团)story; however, he could not understand how a circus could perform on a screen. Part of him felt disappointed that he couldn’t smell the sawdust(锯末) and gunpowder.
When Steven was twelve, his parents bought an 8mm Kodak film camera. Steven’s father handed Steven the camera and asked him to try. The first efforts were terrible, but Steven was interested in the camera. He used his toys as characters and began making short films. Before long the Spielberg’s house began to look like a film set, with furniture and lights being moved around to prepare for a new film.
He is skilled in making a film excite, sadden or amuse people as they watch it. Spielberg understands the life in the countryside, television and fast cars, all of which became more common in his childhood in the 1950s in America. Films such as Jaws and Close Encounters of the Third Kind succeed because they are about ordinary people.
After all the years Steven Spielberg had spent dreaming about getting into Hollywood, Steven Spielberg’s films were finally received the highest praise around the world.
1 What are Steven’s two of the most popular films?
A. Firelight and Amblin’.
B. Jaws and The Color Purple.
C. Jurassic Park and E.T. : The Extra-Terrestrial.
D. E.T. : The Extra-Terrestrial and Jaws.
2 Why did Steven feel disappointed after watching the first film?
A. Because he couldn’t feel the real scenes.
B. Because he couldn’t perform in the film.
C. Because he couldn’t understand the theme.
D. Because he couldn’t make a film.
3 What did Steven use as characters in his short films?
A. His toys.
B. His father.
C. His mother.
D. The actors in the circus.
4 What does the underlined word “they” refer to?
A. Cars.
B. Films.
C. Cameras.
D. People.
5 What’s the best title for the passage?
A. The Life of a Family
B. The Introduction of Films
C. The Experience of a Director
D. The Family of an Actor
答案:
【解题导语】 本文主要介绍了著名导演 Steven Spielberg 以及他的成长成名之路。
长难句解读
Before long the Spielberg's house began to look
时间状语 主语 谓语
like a film set, with furniture and lights being moved around
不定式作宾语 "with +名词+现在分词"作伴随状语
to prepare for a new film. 不久之后,斯皮尔伯格的房
不定式表目的
子开始看起来像一个电影布景,家具和灯光被搬来搬去,为了给一部新电影做准备。
1 C 细节理解题。根据第一段中的"His films include two of the most popular films: Jurassic Park and E.T.: The Extra-Terrestrial"可知,Steven 最受欢迎的两部电影是《侏罗纪公园》和《E.T.外星人》。故选 C。
2 A 细节理解题。根据第二段中的"Part of him felt disappointed that he couldn't smell the sawdust(锯末)and gunpowder"可知,他失望是因为他感觉不到真实的场景。故选 A。
3 A 细节理解题。根据第三段中的"He used his toys as characters and began making short films"可知,Steven 用他的玩具作为短片角色。故选 A。
4 B 代词指代题。根据画线词所在句"Films such as Jaws and Close Encounters of the Third Kind succeed because they are about ordinary people"可知,《大白鲨》和《第三类接触》等电影很成功,是因为它们(这些电影)是关于普通人的。所以此处"they"指代"Films"。
5 C 标题归纳题。本文主要介绍了著名导演 Steven Spielberg 以及他的成长成名之路。C 选项"一个导演的经历"最适合作本文标题。
长难句解读
Before long the Spielberg's house began to look
时间状语 主语 谓语
like a film set, with furniture and lights being moved around
不定式作宾语 "with +名词+现在分词"作伴随状语
to prepare for a new film. 不久之后,斯皮尔伯格的房
不定式表目的
子开始看起来像一个电影布景,家具和灯光被搬来搬去,为了给一部新电影做准备。
1 C 细节理解题。根据第一段中的"His films include two of the most popular films: Jurassic Park and E.T.: The Extra-Terrestrial"可知,Steven 最受欢迎的两部电影是《侏罗纪公园》和《E.T.外星人》。故选 C。
2 A 细节理解题。根据第二段中的"Part of him felt disappointed that he couldn't smell the sawdust(锯末)and gunpowder"可知,他失望是因为他感觉不到真实的场景。故选 A。
3 A 细节理解题。根据第三段中的"He used his toys as characters and began making short films"可知,Steven 用他的玩具作为短片角色。故选 A。
4 B 代词指代题。根据画线词所在句"Films such as Jaws and Close Encounters of the Third Kind succeed because they are about ordinary people"可知,《大白鲨》和《第三类接触》等电影很成功,是因为它们(这些电影)是关于普通人的。所以此处"they"指代"Films"。
5 C 标题归纳题。本文主要介绍了著名导演 Steven Spielberg 以及他的成长成名之路。C 选项"一个导演的经历"最适合作本文标题。
查看更多完整答案,请扫码查看