2025年全效学习九年级英语全一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全效学习九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全效学习九年级英语全一册外研版》

1. The train was full of people, … 火车上挤满了人,…… 学 be full of 意为“装满……;充满……”。其同义短语为 be filled with。 用 Look! The bottle is filled with sand. = Look! The bottle _______ _______ sand.
答案: is full of
2. 【辨析】because of 与 because 学两者都意为“因为”,但用法不同:(1)because 为从属连词,引导原因状语从句,即其后接句子而非词(组)。(2)because of 为介词短语,其后通常接名词、代词或动词-ing。 用 The young man didn't come here
(because/because of) his illness.
答案: because of
3. 【辨析】a little 与 a bit 学(1)两者都可意为“有点儿;一点儿”。a bit 相当于 a little bit/a little。(2)两者都可作主语、宾语或状语,都可修饰比较级。(3)两者前置修饰名词时,a little 后可直接接名词,a bit 必须加 of 后才能接名词。【注意】①not a little 意为“很;非常”,相当于 very (much)。②not a bit 意为“毫不;一点也不”,相当于 not ... at all。 用 ①The boy over there is a bit _______ (old) than you. ②Mr White has only _______ (一点儿钱) so he can't afford this car.
答案: ①older ②a little money
4. 【辨析】on time 与 in time 学(1)on time 意为“准时;按时”。指正好在约定的时间发生。(2)in time 意为“及时”。指在约定的时间之前发生。 用 用 on time 或 in time 填空 ①If you want much more information, get in touch with them
. ②We should get there
to see the exhibition.
答案: ① in time
② on time
Ⅰ. 根据句意及首字母或汉语注释完成单词
1. I am sure Jackson will
succeed
(成功)one day.
2. —Did you have a good
flight
(飞行), Mr Smith?
—Yes, I did. It was relaxing and comfortable.
3. The p
ilot
managed to land the broken plane safely.
4. The new house is
exactly
(确切地)what we've always wanted.
5. It's said that the next airliner(班机)doesn't go d
irect
to Rome.
答案: Ⅰ.1.succeed 2.flight 3.pilot 4.exactly 5.direct
Ⅱ. 从括号中选择合适的词语填空
1.
Because of
(Because/Because of) the bad weather, the Greens had to stay at home last weekend.
2. Parents won't worry about us
as long as
(as long as/as soon as) we take good care of ourselves.
3. Would you please give me
a bit of
(a bit/a bit of) water? I'm really thirsty.
4. Eat more, and you will be
full
(full/filled) of energy all over.
答案: Ⅱ.1.Because of 2.as long as 3.a bit of 4.full
Ⅲ. 语法填空
The first time I really heard about the Silk Road was many years ago, in Japan. My wife and I 1.
were walking
(walk) through a park while we saw an exhibition hall full of people. 2.
What
a beautiful building! We decided to go in. We discovered a large hall filled 3.
with
sand from China's desert, folk dancers and musicians from Central Asia, beautiful silk and wonderful things from all over the world.
We had never thought about the Silk Road before, but after seeing 4.
the
exhibition, we became interested in it. This interest led us to China, where we visited one of the 5.
biggest
(big)deserts,the Taklamakan Desert. We lived quite near it for two years 6.
and
we explored(探索)old Silk Road places in the far west, going as far as Karakul Lake high up in the Pamir Mountains. During 7.
our
(we)time in the far west of China, we 8.
rode
(ride)camels through the desert and visited ancient markets. Those 9.
memories
(memory)we made there would last for the rest of our lives. We expect more people with more interest 10.
to visit
(visit)the Silk Road and learn more. It was our interest in the Silk Road that drove us there and kept us wanting to learn more.
答案: Ⅲ.1.were walking 2.What 3.with 4.the 5.biggest 6.and 7.our 8.rode 9.memories 10.to visit
Ⅳ. 阅读理解
Recently, "cloud tourism" has attracted(吸引)millions of people in China. "Cloud tourism" refers to a new form of travel that depends on high technology such as 5G and virtual reality(虚拟现实).

During the May Day Holiday, about 250 million people took an online tour by live-streaming(直播)on a short video app. Taishan, a popular channel, live-streamed the sunrise at the top of Mount Tai on 1st May and attracted 330,000 views.
China Youth Daily made a survey(调查)of about 2,000 people on "cloud tourism". According to the survey results, 74.8% of them said they were willing to take an online tour and 59.7% said they had a good online travelling experience.
"I hate large crowds and long queues(队), which make me annoyed when visiting museums in person," said Wang Bo, a museum lover in Beijing. "What's more, 'cloud tourism' helps cut travelling cost and offers more tourist attractions."
"Cloud tourism" has made huge contributions(贡献)to the local development and a rise in sales of cultural products after live-streaming shows, according to Xinhua News Agency.
(
C
)1. How many people had a good online travelling experience according to China Youth Daily's survey?
A. About 500.
B. About 800.
C. About 1,200.
D. About 1,500.
(
A
)2. What does the underlined word "annoyed" in Paragraph 4 probably mean?
A. Angry.
B. Excited.
C. Proud.
D. Useless.
(
B
)3. Which of the following about "cloud tourism" is NOT true according to the text?
A. It helps cut travelling cost.
B. It makes tourist attractions more crowded.
C. It offers more tourist attractions.
D. It increases the sales of cultural products.
(
D
)4. Where can we read the text?
A. In a poster.
B. In a notice.
C. In a novel.
D. In a newspaper.
答案: Ⅳ.1—4 CABD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭