2025年全效学习九年级英语全一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全效学习九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全效学习九年级英语全一册外研版》

So am I, but I can't miss two weeks of school. 我也是(很遗憾),但是我不能两周不上课。
学(1)“so+be动词/助动词/情态动词+主语”构成倒装句,so用来代替上句中提及的内容,表示主语的情况与上句主语的情况相同,意为“(某人)也是如此,也是这样”。倒装句中的be动词/助动词/情态动词在时态上要与上句行为动词的时态保持一致,在数上要与后面人称主语的数保持一致。
【拓展】①如果要表达否定的意思,即上句所说的否定情况也适用于另一个人或物,常用“neither/nor+be动词/助动词/情态动词+主语”结构。
②“so+主语+be动词/助动词/情态动词”,意为“确实如此”,表示对上句内容的进一步肯定。此结构中的主语与上句的主语为同一个人或物。
(2)miss作动词,意为“未出席;未出现”。
【注意】miss作动词,还意为“未击中;未达到;想念”。
用①—I am a doctor.
—________ ________ ________ ________.(我的丈夫也是)
②昨天我们看了那场电影,他们也看了。
We saw the film yesterday and
.
③罗恩不会骑自行车,我也不会。
Ron can't ride a bike.
.
④上周六莉娜没能出席会议。
Lina ________ ________ ________ last Saturday.
答案: ①So is my husband ②so did they ③Neither/Nor can I ④missed the meeting
Ⅰ.根据句意及首字母或汉语注释完成单词
1. Is it necessary for me to attend the
meeting
(会议)?
2. He is the last one of the
passengers
(乘客)to leave the ship.
3. Her mouth opens and s
huts
,but no sound comes out.
4. Please
ring
(按铃)for the waitress if you need anything.
5. Can you tell me Anna's a
ddress
? I want to send her a letter.
答案: 1.meeting 2.passengers 3.shuts 4.ring 5.address
Ⅱ.用合适的词完成句子,每空限填一词
1. If Tim doesn't come to the party,neither
will
I.
2. We've been to America many times,and so
has
Tom.
3. Lucy likes swimming very much,and so
does
her sister.
4. The movie we saw was very boring,and so
were
the TV shows.
5. I didn't know anything about Hawaii,and neither
did
Jane.
答案: 1.will 2.has 3.does 4.were 5.did
Ⅲ.语法填空
My parents were away for a whole week. They were visiting my grandparents in a city almost 200 1.
kilometres
(kilometre)away. To be honest(诚实的),I was really 2.
excited
(excite)at the thought of being alone,because I can do everything by 3.
myself
(I). I can cook and use the washing machine and I told my parents I would remember 4.
to lock
(lock)the door when I went out. Nothing could go wrong.
But something did happen! I 5.
was watching
(watch)television one night when the screen suddenly went black. At the same time,the lights did not work either.
It was so late at night 6.
that
I couldn't do anything_. So I went to bed and waited till the next morning. Then I rang to my parents and asked them 7.
what
to do. My mum told me she would pay 8.
the
electricity bill on the Internet. 9.
At
last,the electricity started working again.
Although I was a bit worried during the night,10.
especially
(especial)when there were no lights,I was happy that I could keep calm when something unexpected happened.
答案: 1.kilometres 2.excited 3.myself 4.to lock 5.was watching 6.that 7.what 8.the 9.At 10.especially
Ⅳ.阅读理解
Last Sunday evening,my parents went out for a walk with my sister. But I studied alone at home because I would have an English test. Suddenly,I saw bright light in my neighbour's kitchen. I thought he was cooking,so I went on studying.

Soon,there was a terrible smell in the air and I thought something was wrong. I went out and saw fire coming out of my neighbour's kitchen. So I shouted,“Fire! Fire!” But no one heard or came out.
I hurried to call 119. Then I rang my neighbour's doorbell and knocked at the door,but there was no response. I got into the house through the window and found my neighbour sleeping in his bedroom. I woke him up and we rushed(冲)out of the house quickly.
We tried our best to pour water through the kitchen window,but the fire was too heavy. Luckily,the firemen came and put out the fire soon. When my parents came back,they found I was dirty and tired. After my neighbour told them the whole(整个的)story,they were happy and said I was a brave boy.
(
C
)1. Why didn't the writer go out for a walk with his parents?
A. Because his parents only like his sister.
B. Because he would have an English class.
C. Because he had to study for an English test.
D. Because there was a fire in his neighbour's kitchen.
(
B
)2. What does the underlined word “response” in Paragraph 3 probably mean?
A. Result.
B. Answer.
C. Question.
D. Key.
(
C
)3. According to the text,which of the following is TRUE?
A. The fire happened the last Friday evening.
B. No one helped the writer's neighbour put out the fire.
C. The writer's neighbour was sleeping when the fire started.
D. The writer's parents were angry when they knew what had happened.
(
C
)4. What's the text mainly about?
A. The writer put out a fire with his neighbour.
B. The writer's neighbour was a brave man.
C. The writer saved his neighbour from the fire.
D. The writer studied a test at home.
答案: 1.C 2.B 3.C 4.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭