2025年奔跑吧少年九年级英语全一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年奔跑吧少年九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第48页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
Ⅰ Complete the sentences with the proper forms of the words given.
1. I ______ (tell) there was no ticket when I hurried to the ticket office.
2. Last year, he ______ (win) a silver medal at the sports meeting.
3. He didn’t know how the problem ______ (deal) with yesterday.
4. Mark was the only student that ______ (choose) to attend the meeting.
5. The boy ______ (encourage) by his family to learn running at a young age.
1. I ______ (tell) there was no ticket when I hurried to the ticket office.
2. Last year, he ______ (win) a silver medal at the sports meeting.
3. He didn’t know how the problem ______ (deal) with yesterday.
4. Mark was the only student that ______ (choose) to attend the meeting.
5. The boy ______ (encourage) by his family to learn running at a young age.
答案:
1. was told 2. won 3. was dealt 4. was chosen 5. was encouraged
Ⅱ Complete the sentences with proper words.
6. They reached the finishing line ______ the same time.
7. Just now Mary was advised to prepare for the school sports meeting ______ her teacher.
8. She fell ______ during the race but quickly got up and continued running.
9. Now I’m learning volleyball ______ a training centre.
10. The World Cup is one of the most-watched sporting events ______ the world.
6. They reached the finishing line ______ the same time.
7. Just now Mary was advised to prepare for the school sports meeting ______ her teacher.
8. She fell ______ during the race but quickly got up and continued running.
9. Now I’m learning volleyball ______ a training centre.
10. The World Cup is one of the most-watched sporting events ______ the world.
答案:
6. at 7. by 8. down 9. at 10. around/in
Ⅲ Rewrite the sentences as required.
11. The coach chose Tom to play in the final football game. (改为同义句)
Tom ______ ______ ______ play in the final football game by the coach.
12. The teacher chose five students to work as volunteers on the Open Day. (改为同义句)
Five students ______ ______ by the teacher to work as volunteers on the Open Day.
13. Basketball was invented by a Canadian doctor named James Naismith. (改为一般疑问句)
______
14. They were noticed to go into the gym just now. (改为否定句)
______
15. My parents take pride in my performance in the football game. (改为同义句)
My parents are ______ ______ my performance in the football game.
11. The coach chose Tom to play in the final football game. (改为同义句)
Tom ______ ______ ______ play in the final football game by the coach.
12. The teacher chose five students to work as volunteers on the Open Day. (改为同义句)
Five students ______ ______ by the teacher to work as volunteers on the Open Day.
13. Basketball was invented by a Canadian doctor named James Naismith. (改为一般疑问句)
______
14. They were noticed to go into the gym just now. (改为否定句)
______
15. My parents take pride in my performance in the football game. (改为同义句)
My parents are ______ ______ my performance in the football game.
答案:
11. was chosen to 12. were chosen 13. Was basketball invented by a Canadian doctor named James Naismith? 14. They weren’t noticed to go into the gym just now. 15. proud of
Ⅳ Complete the passage with proper words based on the grammar learnt in this unit.
Cycling is a common but exciting outdoor activity. This spring my elder brother and I 16. ______ (spend) a long weekend cycling in the countryside. We rode slowly 17. ______ (exercise) our bodies. We just wanted 18. ______ (get) some fresh air and a break. We really had a great time 19. ______ (ride) along country roads. Many flowers and plants 20. ______ (see) to grow along the roadsides. After ten kilometres, a small village 21. ______ (find), and we took great interest in it. So we went near it and we 22. ______ (ask) to come into a farmer’s house. It was old, and lots of corn was hung (悬挂) on the walls. We 23. ______ (feel) surprised. We 24. ______ (tell) that corn could dry easily in that way. How interesting! We 25. ______ (enjoy) such cycling. It was simple and fun.
Cycling is a common but exciting outdoor activity. This spring my elder brother and I 16. ______ (spend) a long weekend cycling in the countryside. We rode slowly 17. ______ (exercise) our bodies. We just wanted 18. ______ (get) some fresh air and a break. We really had a great time 19. ______ (ride) along country roads. Many flowers and plants 20. ______ (see) to grow along the roadsides. After ten kilometres, a small village 21. ______ (find), and we took great interest in it. So we went near it and we 22. ______ (ask) to come into a farmer’s house. It was old, and lots of corn was hung (悬挂) on the walls. We 23. ______ (feel) surprised. We 24. ______ (tell) that corn could dry easily in that way. How interesting! We 25. ______ (enjoy) such cycling. It was simple and fun.
答案:
16. spent 17. to exercise 18. to get 19. riding 20. were seen 21. was found 22. were asked 23. felt 24. were told 25. enjoyed
Ⅴ Read the passage and finish the following tasks.
Rudolph Ingram has hit the headlines several times. He has been paid attention to because of his speed.
Ingram got interested in running at an early age. One day, he watched the Olympics. The next morning, he woke up and got ready to train. And Ingram really has a talent for running. Now, he has broken US track and field records for his age group. He finished his latest 100-metre sprint in just 13.48 seconds.
Ingram always wants to win. When he falls behind in a race, he will try his best to get faster. He never gives up and he does not like to feel like a loser.
The young athlete has watched documentary (纪实节目) about the fastest runner many times. He wants to break the 100-metre record (9.58 seconds) that the world-famous runner has set. Ingram also dreams of being an American football player.
Ingram’s father, however, says the goal now is to let the boy be a kid. “No matter what he wants to do, I’ll be behind him,” the father said. “If he wants to win an Olympic medal, that will be great. If he doesn’t, that will be great too.”
Task A: Fill in the mind map according to the passage.

Task B: Choose the best answers.
()31. Rudolph Ingram becomes famous because of his ______.
A. speed
B. appearance
C. courage
D. attitude
()32. He became interested in running after he watched the ______.
A. game
B. competition
C. documentary
D. Olympics
()33. He can finish 100-metre sprint in ______ seconds.
A. 9.58
B. 9.68
C. 13.48
D. 13.58
()34. Rudolph Ingram’s another dream is to be an American ______ player.
A. basketball
B. tennis
C. football
D. volleyball
Task C: According to the passage, please talk with your partners and write down your answers.
35. Do you like running? Why?
______
Task D: Find beautiful sentences in the passage and write them down.
36. ______
Rudolph Ingram has hit the headlines several times. He has been paid attention to because of his speed.
Ingram got interested in running at an early age. One day, he watched the Olympics. The next morning, he woke up and got ready to train. And Ingram really has a talent for running. Now, he has broken US track and field records for his age group. He finished his latest 100-metre sprint in just 13.48 seconds.
Ingram always wants to win. When he falls behind in a race, he will try his best to get faster. He never gives up and he does not like to feel like a loser.
The young athlete has watched documentary (纪实节目) about the fastest runner many times. He wants to break the 100-metre record (9.58 seconds) that the world-famous runner has set. Ingram also dreams of being an American football player.
Ingram’s father, however, says the goal now is to let the boy be a kid. “No matter what he wants to do, I’ll be behind him,” the father said. “If he wants to win an Olympic medal, that will be great. If he doesn’t, that will be great too.”
Task A: Fill in the mind map according to the passage.
Task B: Choose the best answers.
()31. Rudolph Ingram becomes famous because of his ______.
A. speed
B. appearance
C. courage
D. attitude
()32. He became interested in running after he watched the ______.
A. game
B. competition
C. documentary
D. Olympics
()33. He can finish 100-metre sprint in ______ seconds.
A. 9.58
B. 9.68
C. 13.48
D. 13.58
()34. Rudolph Ingram’s another dream is to be an American ______ player.
A. basketball
B. tennis
C. football
D. volleyball
Task C: According to the passage, please talk with your partners and write down your answers.
35. Do you like running? Why?
______
Task D: Find beautiful sentences in the passage and write them down.
36. ______
答案:
31—34 ADCC 35. Yes, I do. Because running is a sport that can help me keep healthy. (答案不唯一, 言之有理即可) 36. He never gives up and he does not like to feel like a loser. (答案不唯一, 言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看