2025年奔跑吧少年九年级英语全一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年奔跑吧少年九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第18页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
Ⅰ Complete the sentences with the proper forms of the words given.
1. The nurse cared the ______ (sick) children patiently.
2. It is ______ (simple) a waste of time to watch the short videos for a long time.
3. He made this choice to go to a boarding school by ______ (he).
4. She went to a British military hospital so that she could help British ______ (soldier).
5. He was badly ______ (wound) in his arm in the fight.
1. The nurse cared the ______ (sick) children patiently.
2. It is ______ (simple) a waste of time to watch the short videos for a long time.
3. He made this choice to go to a boarding school by ______ (he).
4. She went to a British military hospital so that she could help British ______ (soldier).
5. He was badly ______ (wound) in his arm in the fight.
答案:
1. sick 2. simply 3. himself 4. soldiers 5. wounded
Ⅱ Complete the sentences with proper words.
6. Betty studies hard so ______ she can go to university.
7. ______ we were in the area, we'd stop by and see our friends.
8. That was my favourite story ______ that time.
9. 80% of people who die ______ heart disease are 65 years old or older.
6. Betty studies hard so ______ she can go to university.
7. ______ we were in the area, we'd stop by and see our friends.
8. That was my favourite story ______ that time.
9. 80% of people who die ______ heart disease are 65 years old or older.
答案:
6. that 7. Since 8. at 9. of
Ⅲ Rewrite the sentences as required.
10. No matter what you do, please tell me. (改为同义句)
______ you do, please tell me.
11. She was too busy to make a dress for the party. (改为同义句)
She was ______ busy ______ she had no time to make a dress for the party.
12. He went to university so that he could be a doctor. (改为同义句)
He went to university ______ ______ ______ ______ be a doctor.
10. No matter what you do, please tell me. (改为同义句)
______ you do, please tell me.
11. She was too busy to make a dress for the party. (改为同义句)
She was ______ busy ______ she had no time to make a dress for the party.
12. He went to university so that he could be a doctor. (改为同义句)
He went to university ______ ______ ______ ______ be a doctor.
答案:
10. Whatever 11. so, that 12. in order to
Ⅳ Complete the passage with proper words based on the grammar learnt in this unit.
Who are heroes? Heroes are people who dare to step into the unknown 13. ______ they want to push the limits of what humans can achieve. Among them, pioneers have stood out 14. ______ they broke into the new period. A scientist worked hard on experiments when a young student dreamt of following in his footsteps 15. ______ the reason that he was deeply inspired by the scientist's work.
16. ______ the same floor of the building, they both saw something amazing. A past invention, 17. ______ was a wonder of science, succeeded in its first test. They felt proud and excited 18. ______ they realised they had done something great.
Years later, the young man became a famous Asian scientist. He never gave 19. ______ on challenges. He worked so hard 20. ______ he could create new things and inspire others. True heroes are not born, 21. ______ made through hard work. So remember, anyone can become a hero 22. ______ they are willing to work hard and never give up!
Who are heroes? Heroes are people who dare to step into the unknown 13. ______ they want to push the limits of what humans can achieve. Among them, pioneers have stood out 14. ______ they broke into the new period. A scientist worked hard on experiments when a young student dreamt of following in his footsteps 15. ______ the reason that he was deeply inspired by the scientist's work.
16. ______ the same floor of the building, they both saw something amazing. A past invention, 17. ______ was a wonder of science, succeeded in its first test. They felt proud and excited 18. ______ they realised they had done something great.
Years later, the young man became a famous Asian scientist. He never gave 19. ______ on challenges. He worked so hard 20. ______ he could create new things and inspire others. True heroes are not born, 21. ______ made through hard work. So remember, anyone can become a hero 22. ______ they are willing to work hard and never give up!
答案:
13. because 14. since 15. for 16. On 17. which 18. as/when 19. up 20. that 21. but 22. if
Ⅴ Read the passage and finish the following tasks.
Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people will think of Confucius, whose birthday was 28th September. Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect him for his contributions(贡献) to the education today.
Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only 3 years old. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn't give up studying. He visited many famous teachers and learnt music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble(贵族的) families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow Confucius' lessons. He told us that we all have something worthy of learning. "When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities and follow them."
He also taught us that thinking is very important in study. "All study but no thinking makes people puzzled(困惑的). All thinking but no study makes people lazy."
Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. "A person should be strict with himself, but be kind to others." he said.
People use his ideas to help themselves and society. At present, more than 100 Internet websites are telling people about him, and his ideas have gone far into East and South Asia.
Task A: Fill in the table according to the passage.

Task B: Choose the best answers.
()29. People still remember Confucius today because of ______.
A. his hard work in the childhood
B. his wise thoughts about education
C. his travelling from state to state
D. his birth in Spring and Autumn Period
()30. Which is the CORRECT order of the following statements?
①Confucius' father died and he had to help raise the family.
②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.
③Confucius visited many famous teachers in his childhood.
④Confucius' ideas are learnt from all over the world.
⑤Confucius started the first public school in Chinese history.
A. ③①④②⑤
B. ①③⑤②④
C. ①③②⑤④
D. ③①④⑤②
()31. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. No one has something worthy to be learnt.
B. All study but no thinking makes people puzzled.
C. All thinking but no study makes people lazy.
D. A person should be strict with himself, but be kind to others.
()32. From the last paragraph, we can infer that ______.
A. people in East and South Asia know little about Confucius' ideas in the future
B. people only use Confucius' ideas to help them study
C. more and more people will learn about Confucius' ideas in the future
D. we can hardly find any information about Confucius on the Internet
Task C: According to the passage, please write down an unforgettable thing about Confucius.
33. ______
Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people will think of Confucius, whose birthday was 28th September. Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect him for his contributions(贡献) to the education today.
Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only 3 years old. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn't give up studying. He visited many famous teachers and learnt music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble(贵族的) families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow Confucius' lessons. He told us that we all have something worthy of learning. "When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities and follow them."
He also taught us that thinking is very important in study. "All study but no thinking makes people puzzled(困惑的). All thinking but no study makes people lazy."
Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. "A person should be strict with himself, but be kind to others." he said.
People use his ideas to help themselves and society. At present, more than 100 Internet websites are telling people about him, and his ideas have gone far into East and South Asia.
Task A: Fill in the table according to the passage.
Task B: Choose the best answers.
()29. People still remember Confucius today because of ______.
A. his hard work in the childhood
B. his wise thoughts about education
C. his travelling from state to state
D. his birth in Spring and Autumn Period
()30. Which is the CORRECT order of the following statements?
①Confucius' father died and he had to help raise the family.
②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.
③Confucius visited many famous teachers in his childhood.
④Confucius' ideas are learnt from all over the world.
⑤Confucius started the first public school in Chinese history.
A. ③①④②⑤
B. ①③⑤②④
C. ①③②⑤④
D. ③①④⑤②
()31. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. No one has something worthy to be learnt.
B. All study but no thinking makes people puzzled.
C. All thinking but no study makes people lazy.
D. A person should be strict with himself, but be kind to others.
()32. From the last paragraph, we can infer that ______.
A. people in East and South Asia know little about Confucius' ideas in the future
B. people only use Confucius' ideas to help them study
C. more and more people will learn about Confucius' ideas in the future
D. we can hardly find any information about Confucius on the Internet
Task C: According to the passage, please write down an unforgettable thing about Confucius.
33. ______
答案:
23. Raised 24. studying 25. first public 26. Thinking 27. strict 28. followed 29—32 BBAC 33. Confucius started the first public school in Chinese history. At that time, only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should have the chance to learn. This idea changed education forever and made it possible for ordinary people to study and improve their lives. (答案不唯一, 言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看