2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
五、【实验班原创 语言能力】给下列文段匹配相应的图片,将图片序号填写在相应文段的括号内。
(
(
(
(

(
B
)1. This is my favorite festival. It’s also called Chinese New Year. Before this festival, I always send presents and cards to my friends. I play games with them. We often go shopping and visit our friends. I like this festival, because it’s very interesting.(
C
)2. At this festival, people always have a dragon boat race. The dragon boat is quite long. There are pictures of dragons on each side. The front of the boat is like the head of a dragon. Each team of the race has twenty members. Besides them, there is a man on the boat. He beats a drum (敲鼓). It’s an exciting race, especially (尤其) when they are reaching the end.(
D
)3. All the children like this day. On this day, they have lots of fun. They sing, dance and play games to celebrate this day. And they have lots of presents from their parents and their teachers.(
A
)4. The festival is celebrated all over the country. Flags, lanterns and flowers are everywhere in the country. Every fifth and tenth anniversary (周年), there are celebrations and military parades (阅兵) at this festival.
答案:
1~4 BCDA
六、阅读短文,回答下列问题。
Christmas is a very special western festival. Before Christmas, people decorate (装饰) their homes. They send Christmas cards to their family members and friends. They buy Christmas trees and decorate them. People buy presents and wrap (包裹) them beautifully. They put the presents under their Christmas trees. At Christmas, they always have a big meal. And they sing and dance. They say Merry Christmas to each other.
1. Is Christmas a Chinese festival?
2. What do people send to their family members and friends before Christmas?
3. Where do people put the presents?
4. What do people say at Christmas?
5.【新考法 开放式谈喜好】What’s your favorite festival? Why?
Christmas is a very special western festival. Before Christmas, people decorate (装饰) their homes. They send Christmas cards to their family members and friends. They buy Christmas trees and decorate them. People buy presents and wrap (包裹) them beautifully. They put the presents under their Christmas trees. At Christmas, they always have a big meal. And they sing and dance. They say Merry Christmas to each other.
1. Is Christmas a Chinese festival?
No, it isn't.
2. What do people send to their family members and friends before Christmas?
They send Christmas cards.
3. Where do people put the presents?
They put the presents under their Christmas trees.
4. What do people say at Christmas?
They say Merry Christmas to each other.
5.【新考法 开放式谈喜好】What’s your favorite festival? Why?
My favorite festival is the Spring Festival. Because I can have a big dinner with all my family members.(答案不唯一)
答案:
1. No, it isn't.
2. They send Christmas cards.
3. They put the presents under their Christmas trees.
4. They say Merry Christmas to each other.
5. My favorite festival is the Spring Festival. Because I can have a big dinner with all my family members.(答案不唯一)
1.由文中第一句可知,圣诞节是西方的节日,故答案为“No, it isn't.”。
2.由文中第三句可知,人们在圣诞前给他们的家庭成员和朋友送圣诞贺卡,故答案为“They send Christmas cards.”。
3.由文中倒数第四句可知,人们把礼物放在圣诞树下,故答案为“They put the presents under their Christmas trees.”。
4.由文中最后一句可知,人们对彼此说“圣诞节快乐”,故答案为“They say Merry Christmas to each other.”。
5.本题为开放性试题,回答合理即可。
2. They send Christmas cards.
3. They put the presents under their Christmas trees.
4. They say Merry Christmas to each other.
5. My favorite festival is the Spring Festival. Because I can have a big dinner with all my family members.(答案不唯一)
1.由文中第一句可知,圣诞节是西方的节日,故答案为“No, it isn't.”。
2.由文中第三句可知,人们在圣诞前给他们的家庭成员和朋友送圣诞贺卡,故答案为“They send Christmas cards.”。
3.由文中倒数第四句可知,人们把礼物放在圣诞树下,故答案为“They put the presents under their Christmas trees.”。
4.由文中最后一句可知,人们对彼此说“圣诞节快乐”,故答案为“They say Merry Christmas to each other.”。
5.本题为开放性试题,回答合理即可。
查看更多完整答案,请扫码查看