2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
九、新语篇 电子邮件 Robert 是陈涛的家庭医生,每个星期他都会写邮件询问陈涛的身体状况,并给出一些建议。请你阅读本星期的邮件,完成下列各题。(15 分)
Dear Chen Tao,
I’m your family doctor Robert. How can you be healthy? Here’s some advice(建议)for you.
Please eat healthy breakfast. It’s very good for you.
Please go to bed and get up early. If you sleep well,you’ll have energy(精力)to read books,play sports and do other things.
Please eat some fruits like apples,oranges,bananas and so on. You know vegetables can make you healthy,too.
Please don’t eat junk food! It’s really bad! I hope you’ll be healthy.
Robert
(一)根据邮件内容及生活常识,选择正确的答案。(12 分)
(
A. cook B. doctor C. farmer
(
A. ice cream B. hamburgers C. eggs and milk
(
A. 垃圾食品 B. 绿色食品 C. 煎炸食品
(
A. eat breakfast B. be healthy C. be thin
(二)新考法 开放式谈观点 What advice do you have for being healthy?(3 分)
Dear Chen Tao,
I’m your family doctor Robert. How can you be healthy? Here’s some advice(建议)for you.
Please eat healthy breakfast. It’s very good for you.
Please go to bed and get up early. If you sleep well,you’ll have energy(精力)to read books,play sports and do other things.
Please eat some fruits like apples,oranges,bananas and so on. You know vegetables can make you healthy,too.
Please don’t eat junk food! It’s really bad! I hope you’ll be healthy.
Robert
(一)根据邮件内容及生活常识,选择正确的答案。(12 分)
(
B
)1. Robert is a doctor
.A. cook B. doctor C. farmer
(
C
)2. Chen Tao should have eggs and milk
for breakfast.A. ice cream B. hamburgers C. eggs and milk
(
A
)3. The underlined phrase “junk food” means “垃圾食品
”.A. 垃圾食品 B. 绿色食品 C. 煎炸食品
(
B
)4. The passage is about how to be healthy
.A. eat breakfast B. be healthy C. be thin
(二)新考法 开放式谈观点 What advice do you have for being healthy?(3 分)
Don’t eat too much sweet food.
答案:
(一)根据邮件内容及生活常识,选择正确的答案。(12 分)
(1~4 BCAB)
1.由邮件的第一句话可知,Robert是一名家庭医生。
2.由常识可知,早餐吃鸡蛋喝牛奶是健康的。
3.由下一句“It’s really bad!(它非常糟糕!)”可推知,junk food意为“垃圾食品”。
4.本文主要讲的是如何保持健康。
(二)新考法 开放式谈观点 What advice do you have for being healthy?(3 分)
Don’t eat too much sweet food.
(答案不唯一,言之有理即可)
(1~4 BCAB)
1.由邮件的第一句话可知,Robert是一名家庭医生。
2.由常识可知,早餐吃鸡蛋喝牛奶是健康的。
3.由下一句“It’s really bad!(它非常糟糕!)”可推知,junk food意为“垃圾食品”。
4.本文主要讲的是如何保持健康。
(二)新考法 开放式谈观点 What advice do you have for being healthy?(3 分)
Don’t eat too much sweet food.
(答案不唯一,言之有理即可)
十、请根据健康饮食金字塔指南,写一份你的“健康午餐”。(10 分)

Healthy lunch
I have beef and vegetables for lunch. They are good for our health. I like fruits. I think they are healthy. My favorite food is grapes, because they are sweet. My favorite drink is milk, because it is good for me. Cola and candy are delicious, but they’re not good for us.
I have beef and vegetables for lunch. They are good for our health. I like fruits. I think they are healthy. My favorite food is grapes, because they are sweet. My favorite drink is milk, because it is good for me. Cola and candy are delicious, but they’re not good for us.
答案:
Healthy lunch
I have beef and vegetables for lunch. They are good for our health. I like fruits. I think they are healthy. My favorite food is grapes, because they are sweet. My favorite drink is milk, because it is good for me. Cola and candy are delicious, but they’re not good for us.
I have beef and vegetables for lunch. They are good for our health. I like fruits. I think they are healthy. My favorite food is grapes, because they are sweet. My favorite drink is milk, because it is good for me. Cola and candy are delicious, but they’re not good for us.
查看更多完整答案,请扫码查看