2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
十一、阅读短文,按要求完成下列各题。(16分)
Mike and Lucy 1 brother and sister. They live 2 a big house. The house stands at the foot of a hill. Near the hill is a big lake. There 3 four people in their family. They are Mike, Lucy, their father and mother. Their father is a farmer. 4 mother is 5 home. Mike goes to school, but little Lucy does not. She is only three. Mike likes sports. He swims and skates very well. But he likes football best. After school he often plays football 6 his friends. Lucy likes singing, but she doesn't like sports.
(一)选择正确的答案,补全短文。(6分)
(
(
(
(
(
(
(二)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(4分)
(
(
(三)根据短文内容,问答下列问题。(6分)
1. How old is Lucy?
2. Is their father a farmer?
3. Does Lucy like sports?
Mike and Lucy 1 brother and sister. They live 2 a big house. The house stands at the foot of a hill. Near the hill is a big lake. There 3 four people in their family. They are Mike, Lucy, their father and mother. Their father is a farmer. 4 mother is 5 home. Mike goes to school, but little Lucy does not. She is only three. Mike likes sports. He swims and skates very well. But he likes football best. After school he often plays football 6 his friends. Lucy likes singing, but she doesn't like sports.
(一)选择正确的答案,补全短文。(6分)
(
C
)1. A. am B. is C. are D. be(
B
)2. A. of B. in C. on D. to(
D
)3. A. have B. has C. is D. are(
D
)4. A. His B. his C. their D. Their(
B
)5. A. by B. at C. on D. in(
C
)6. A. to B. of C. with D. at(二)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(4分)
(
F
)1. They live on a hill. (T
)2. The family has four people.(
F
)3. Lucy goes to school every day. (T
)4. Mike likes playing football. Lucy likes singing.(三)根据短文内容,问答下列问题。(6分)
1. How old is Lucy?
She is three.
2. Is their father a farmer?
Yes, he is.
3. Does Lucy like sports?
No, she doesn’t.
答案:
(一)1~6 CB DDB C 3.此句为there be句型,主语four people为复数,be动词应用are,故选D。5.at home为固定搭配,意为“在家”,故选B。6.with意为“和……一起”,故选C。(二)1~4 FTFT (三)1.She is three. 2.由短文第七句可知,他们的爸爸是农民,故答案为“Yes, he is.”。3.由短文最后一句可知,Lucy不喜欢运动,故答案为“No, she doesn’t.”。
十二、请你根据以下思维导图的内容,介绍一下你的好朋友Bob的特征、运动情况、饮食习惯和周末活动,不少于5句话。(10分)

My good friend Bob looks strong and healthy. He is good at sports. He always goes running in the morning. He often plays basketball in the playground. And he sometimes goes boating with his parents on the lake. He has good eating habits. He eats lots of fruits and vegetables. He doesn’t eat too much sweet food because it is bad for his teeth. He doesn’t drink too many soft drinks,either. He is a very healthy boy.
What is he doing now? He is going shopping with his mother. He wants to buy a pair of trousers.
答案:
My good friend Bob looks strong and healthy. He is good at sports. He always goes running in the morning. He often plays basketball in the playground. And he sometimes goes boating with his parents on the lake. He has good eating habits. He eats lots of fruits and vegetables. He doesn’t eat too much sweet food because it is bad for his teeth. He doesn’t drink too many soft drinks,either. He is a very healthy boy. What is he doing now? He is going shopping with his mother. He wants to buy a pair of trousers.
查看更多完整答案,请扫码查看