2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版》

(
B
)1.He is
English boy.

A.a
B.an
C.the
答案: B
1. English 是发音以元音音素开头的单词,其前用不定冠词an修饰,故选B。
(
B
)2.What do you
the Olympic Games?

A.know of
B.know about
C.hear for
答案: B
2. know about 为固定搭配,意为“知道,了解”,故选B。

(
C
)3.When
the 29th Olympic Games
?

A.do;began
B.does;begin
C.did;begin
答案: C
3. 由常识可知,第29届奥林匹克运动会是在2008年举办的,发生在过去,助动词应用did,其后的动词用原形,故选C。

(
C
)4.China
the 29th Olympic Games in Beijing.

A.hold
B.holds
C.held
答案: C
4. 由常识可知,第29届奥林匹克运动会是在2008年举办的,发生在过去,谓语动词应用过去式,故选C。

(
A
)5.—
the Olympic Games take place every four years?
—Yes,they do.

A.Do
B.Does
C.Did
答案: A
5. 由答句中的do可知,问句应是Do引导的一般疑问句,故选A。
七、从右栏选出与左栏句子相对应的答语。(10分)
(
B
)1. Did you go boating? A. It’s orange.
(
D
)2. What do you know about the book? B. No,I didn’t.
(
A
)3. What color is it? C. Yes,I do.
(
E
)4. Can you draw? D. It’s a story book.
(
C
)5. Do you know the slogans? E. No,I can’t.
答案: 1~5 BDAEC
1. 问句是Did引导的一般疑问句,肯定回答为“Yes,主语+did.”,否定回答为“No,主语didn’t.”,结合选项可知选B。
2. 问句是What引导的特殊疑问句,询问对方对这本书了解多少,答句要回答出这本书相关的内容,结合选项可知选D。
3. 问句是What color引导的特殊疑问句,询问颜色,答句要回答出具体的颜色,结合选项可知选A。
4. 问句是Can引导的一般疑问句,肯定回答为“Yes,主语+can.”,否定回答为“No,主语+can’t.”,结合选项可知选E。
5. 问句是Do引导的一般疑问句,肯定回答为“Yes,主语+do.”,否定回答为“No,主语+don’t.”,结合选项可知选C。
八、新情境观看奥运会比赛 Tom 去了法国巴黎观看奥运会比赛,回家后他和朋友 Ben 谈论了这次旅程。从方框中选择合适的句子,补全对话。(10分)
Ben:Hey,Tom. Can you tell me something about the 33rd Summer Olympic Games?
Tom:1.
B

Ben:When did it take place? Tom:2.
D

Ben:What’s the theme song?
Tom:3.
A
Ben:Cool! 4.
E

Tom:Yes,I do. It’s “Games Wide Open”.
Ben:What’s your favorite sport?
Tom:5.
C
I supported Chinese swimmers. They swam well in the game.
A. It’s *Parade*(《巡游盛典》).
B. Yes. It took place in Paris,France.
C. Swimming.
D. On July 26th,2024.
E. Do you know the slogan?
答案: 1~5 BDAEC
1. Ben询问Tom关于第33届夏季奥运会的事情。此处需要Tom回应Ben的询问,开始谈论奥运会。结合选项可知选B。
2. 问句是When引导的特殊疑问句,答句要回答出具体的时间,而关于时间的正确信息是选项D“On July 26th, 2024.”。故选D。
3. Ben询问奥运会的主题曲是什么。选项A “It’s Parade.”是直接回答主题曲名称的。故选A。
4. 由答句中“Yes, I do.”可知,问句应是Do引导的一般疑问句,结合选项可知选E。
5. Ben询问Tom最喜欢的运动是什么。C选项“Swimming.”符合语境。故选C。
九、阅读短文,完成下列各题。(15分)
The ancient(古代的)Olympic Games began in 776 BC in Olympia,Greece(希腊). They were held in honor of(纪念)the king of the Greek gods,Zeus. The athletes and spectators(观众)came from every part of Greece. These became known as the ancient Olympic Games. They were held every four years. During the Games,people would stop fighting in wars.
There were fewer events(更少的赛事)in the ancient Olympics than now. There were events such as running,javelin - throwing,wrestling,boxing and long jump. Only men and boys were allowed to attend(被允许参加)the Olympic Games.
There were no medals given out in the ancient Olympics. The winners were given a crown of olive leaves(橄榄枝花环). Winners would be treated like heroes when they returned home.
(一)根据短文内容,选择正确的答案。(10分)
(
A
)1. The ancient Olympic Games began in
.
A. 776 BC B. 618 AD C. 221 BC D. 776 AD
(
B
)2. The ancient Olympics were held in honor of
.
A. farmers B. Zeus C. Muse D. Poseidon
(
C
)3. During the ancient Olympic Games,people would stop
.
A. hunting B. farming C. fighting D. fishing
(
B
)4. Boxing,wrestling and
were the events in the ancient Olympic Games.
A. swimming B. running C. cycling D. boating
(二)新考法完成对比图 根据短文内容和你对现代奥运会的了解,选出合适的句子,将其序号填入对应的圈内,完成古代奥运会和现代奥运会的对比图。(5分)

A. Both men and women can take part. B. Only men and boys could take part.
C. There was only Summer Olympics. D. There are Summer Olympics and Winter Olympics.
E. The athletes and spectators are welcomed from all over the world. F. The athletes and spectators came from all over the Greece.
G. The winners got crowns of olive leaves. H. The top three winners get Olympic medals.
Ⅰ. There were only several(几个)events. J. Olympic Games are held every four years.
答案:
(一)1~4 ABCB
1. 由短文中“The ancient Olympic Games began in 776 BC in Olympia, Greece.”可知,古代奥林匹克运动会于公元前776年在希腊的奥林匹亚举行。故选A。
2. 由短文第一段中“They were held in honor of the king of the Greek gods, Zeus.”可知,举办奥林匹克运动会是为了纪念众神之首宙斯。故选B。
3. 由短文第一段中“During the Games, people would stop fighting in wars.”可知,奥运会期间,人们会停止战争。故选C。
4. 由短文第二段中“There were events such as running, javelin-throwing, wrestling, boxing and long jump.”可知,古代奥运会有赛跑、掷标枪、摔跤、拳击及跳远等,没有游泳、自行车和划船赛。故选B。
(二)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭