2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
五、从方框中选择合适的句子,补全对话。
A. What color is the Olympic Flag?
B. What do you know about the Olympic Games?
C. Yes, I can.
D. Did you watch the 29th Olympic Games?
E. Do you know the slogans of the 29th Olympic Games?
A: Hi, Yang Ming. 1.
B: Yes, I did.
A: 2.
B: They take place every four years. There are Summer Olympics and Winter Olympics. There are five rings on the Olympic Flag.
A: 3.
B: It’s white. A: 4.
B: Yes. One world, one dream. Faster, higher and stronger.
A: Can you sing the song *You and Me*?
B: 5.
A. What color is the Olympic Flag?
B. What do you know about the Olympic Games?
C. Yes, I can.
D. Did you watch the 29th Olympic Games?
E. Do you know the slogans of the 29th Olympic Games?
A: Hi, Yang Ming. 1.
D
B: Yes, I did.
A: 2.
B
B: They take place every four years. There are Summer Olympics and Winter Olympics. There are five rings on the Olympic Flag.
A: 3.
A
B: It’s white. A: 4.
E
B: Yes. One world, one dream. Faster, higher and stronger.
A: Can you sing the song *You and Me*?
B: 5.
C
*You and me,from one world* ...
答案:
1~5 D B A E C
1. 由答句“Yes, I did.”可知,问句应是Did引导的一般疑问句,结合选项可知选D。
2. 由答句可知,奥林匹克运动会每四年举行一次,有夏季奥运会和冬季奥运会。奥林匹克会旗上有五个圆环。由此推知,问句应询问对方关于奥林匹克运动会了解一些什么。结合选项可知选B。
3. 由答句“It’s white.”可知,奥林匹克会旗的颜色是白色,问句应询问奥林匹克会旗是什么颜色的,结合选项可知选A。
4. 由答句“Yes. One world, one dream.”可知,问句应询问对方是否知道第29届奥林匹克运动会的口号,结合选项可知选E。
5. 问句是Can you开头的一般疑问句,回答用“Yes, I/we can.”或“No, I/we can’t.”,结合选项可知选C。
1. 由答句“Yes, I did.”可知,问句应是Did引导的一般疑问句,结合选项可知选D。
2. 由答句可知,奥林匹克运动会每四年举行一次,有夏季奥运会和冬季奥运会。奥林匹克会旗上有五个圆环。由此推知,问句应询问对方关于奥林匹克运动会了解一些什么。结合选项可知选B。
3. 由答句“It’s white.”可知,奥林匹克会旗的颜色是白色,问句应询问奥林匹克会旗是什么颜色的,结合选项可知选A。
4. 由答句“Yes. One world, one dream.”可知,问句应询问对方是否知道第29届奥林匹克运动会的口号,结合选项可知选E。
5. 问句是Can you开头的一般疑问句,回答用“Yes, I/we can.”或“No, I/we can’t.”,结合选项可知选C。
六、阅读短文,选择正确的答案。
I am a student at Meiling School. I like my school life. In October, there is a Sports Day in our school. The Sports Day takes place every two years. The slogan of the Sports Day is “I do sports. I am healthy.” The flag of the Sports Day is green. On the flag, there are two running students. On the Sports Day, we can do high jump,do long jump,go running and go swimming. And we can watch the games on TV in our classroom. We are all very happy.
(
A. October
B. November
C. December
(
A. every year
B. every two years
C. every four years
(
A. One world, one dream.
B. I do sports. I am healthy.
C. I like sports.
(
A. White.
B. Red.
C. Green.
(
A. Five rings.
B. Two birds.
C. Two running students.
(
A. In their classroom.
B. In the library.
C. At home.
I am a student at Meiling School. I like my school life. In October, there is a Sports Day in our school. The Sports Day takes place every two years. The slogan of the Sports Day is “I do sports. I am healthy.” The flag of the Sports Day is green. On the flag, there are two running students. On the Sports Day, we can do high jump,do long jump,go running and go swimming. And we can watch the games on TV in our classroom. We are all very happy.
(
A
)1. The Sports Day of Meiling School takes place in A
.A. October
B. November
C. December
(
B
)2. Meiling School holds a Sports Day B
.A. every year
B. every two years
C. every four years
(
B
)3. The slogan of the Sports Day is “B
”A. One world, one dream.
B. I do sports. I am healthy.
C. I like sports.
(
C
)4. What color is the flag?A. White.
B. Red.
C. Green.
(
C
)5. What’s on the flag?A. Five rings.
B. Two birds.
C. Two running students.
(
A
)6. Where do the students watch the games?A. In their classroom.
B. In the library.
C. At home.
答案:
1~6 A B B C C A
1. 由短文第三句可知,梅岭小学在十月举办运动会,故选A。
2. 由短文第四句可知,梅岭小学的运动会每两年举办一次,故选B。
3. 由短文第五句可知,梅岭小学运动会的口号是“我运动。我健康”,故选B。
4. 由短文第六句可知,梅岭小学运动会旗帜的颜色是绿色,故选C。
5. 由短文第七句可知,梅岭小学运动会的旗帜上有两名奔跑的学生,故选C。
6. 由短文倒数第二句可知,同学们在教室里看比赛,故选A。
1. 由短文第三句可知,梅岭小学在十月举办运动会,故选A。
2. 由短文第四句可知,梅岭小学的运动会每两年举办一次,故选B。
3. 由短文第五句可知,梅岭小学运动会的口号是“我运动。我健康”,故选B。
4. 由短文第六句可知,梅岭小学运动会旗帜的颜色是绿色,故选C。
5. 由短文第七句可知,梅岭小学运动会的旗帜上有两名奔跑的学生,故选C。
6. 由短文倒数第二句可知,同学们在教室里看比赛,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看