第91页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
技法点拨
在科技发展日新月异的今天,我们的生活时刻发生着变化。若干年后,我们的生活将会是什么样子呢?请你根据以下信息写一篇题为“Life in the Future”的英语短文,向大家介绍你所预测的未来生活。

注意:
(1)包括图中至少三项内容,可适当发挥;
(2)文中不得出现人名和校名等真实信息;
(3)写作词数为80左右,标题已给出,不计入总词数。
Life in the Future
________
Step 1 审——审清题意
1. 文体:说明文。
2. 人称:第一人称。
3. 时态:一般将来时。
4. 内容:未来生活。
Step 2 搭——搭好框架

Step 3 连——连词成句
1. 开篇点题:
What will life in the future ________(……会是什么样子)?
2. 主体内容:
Every family will have computers and robots. Computers will help us learn ________(大量关于……的信息)the world. Robots will help us do ________(大部分的)the housework. They can help us ________(打扫卫生),cooking or washing. We can ________(购物)and ________(看医生)without going out. Students can study at home ________(在电脑上). People will live to be over 100 years old because of ________(更好的医疗保健技术).
3. 总结收尾:
I believe life will be ________(越来越好).
Step 4 组——组句成篇
Life in the Future
What will life in the future be like?
Every family will have computers and robots. Computers will help us learn a lot of information about the world. ①Robots will help us do most of the housework. They can help us do some cleaning, cooking or washing. ②We can do some shopping and see a doctor without going out. Students can study at home on computers. People will live to be over 100 years old because of better health care technology.
③I believe life will be better and better.
Step 5 修——修饰美化
1. 将①处用such as补充细节:
________
2. 将②处改为含有“it is possible for sb to do”句式的句子:
________
3. 将③处进行优化,点题并在结尾部分进行升华:
________
在科技发展日新月异的今天,我们的生活时刻发生着变化。若干年后,我们的生活将会是什么样子呢?请你根据以下信息写一篇题为“Life in the Future”的英语短文,向大家介绍你所预测的未来生活。
注意:
(1)包括图中至少三项内容,可适当发挥;
(2)文中不得出现人名和校名等真实信息;
(3)写作词数为80左右,标题已给出,不计入总词数。
Life in the Future
________
Step 1 审——审清题意
1. 文体:说明文。
2. 人称:第一人称。
3. 时态:一般将来时。
4. 内容:未来生活。
Step 2 搭——搭好框架
Step 3 连——连词成句
1. 开篇点题:
What will life in the future ________(……会是什么样子)?
2. 主体内容:
Every family will have computers and robots. Computers will help us learn ________(大量关于……的信息)the world. Robots will help us do ________(大部分的)the housework. They can help us ________(打扫卫生),cooking or washing. We can ________(购物)and ________(看医生)without going out. Students can study at home ________(在电脑上). People will live to be over 100 years old because of ________(更好的医疗保健技术).
3. 总结收尾:
I believe life will be ________(越来越好).
Step 4 组——组句成篇
Life in the Future
What will life in the future be like?
Every family will have computers and robots. Computers will help us learn a lot of information about the world. ①Robots will help us do most of the housework. They can help us do some cleaning, cooking or washing. ②We can do some shopping and see a doctor without going out. Students can study at home on computers. People will live to be over 100 years old because of better health care technology.
③I believe life will be better and better.
Step 5 修——修饰美化
1. 将①处用such as补充细节:
________
2. 将②处改为含有“it is possible for sb to do”句式的句子:
________
3. 将③处进行优化,点题并在结尾部分进行升华:
________
答案:
Step 3 1. be like 2. a lot of information about; most of; do some cleaning; do some shopping; see a doctor; on computers; better health care technology 3. better and better Step 5 1. Robots will help us do most of the housework, such as cooking breakfast, cleaning the floor, and washing clothes. 2. It is possible for us to do some shopping and see a doctor without going out. 3. In the future, life will be simple and happy. I can’t wait to see all these changes come true one day!
查看更多完整答案,请扫码查看