第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
Ⅰ. 阅读理解
话题: 交友 难度: ★★★ 建议用时: 6'
Many
teenagers feel that the most important people in their lives are their friends.
They believe that their family members, especially their parents, don't
understand them as well as their friends do. In large families, it is quite
common for brothers and sisters to fight with each other, and then they often
turn to their friends for help.
It is very important for teenagers to have at least one good friend or a group of close friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking on the phone. This communication is very important in children's development, because friends provide a chance to discuss something that might be difficult to talk about with family members.
However, parents often try to choose friends for their children. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. The question of “choice” is an interesting one. Have you ever thought about the following questions? Who chooses your friends? Do you choose your friends, or do your friends choose you? Do you have a good friend your parents don't like?
Your answers are welcome.
(
A. to play with their brothers or sisters
B. to talk with their friends on the phone
C. to have a discussion with their family by phone
(
A. Parents should like everything their children enjoy.
B. In all families children can choose everything they like.
C. Parents should try their best to understand their children better.
(
A. You are welcome to have a discussion with us.
B. We've got no idea, so your answers are welcome.
C. Your answers are always correct.
(
A. Only Parents Can Decide Friends
B. Parents and Children Love Each Other
C. Teenagers Need Friends, But Parents Are Worried
话题: 交友 难度: ★★★ 建议用时: 6'
Many
teenagers feel that the most important people in their lives are their friends.
They believe that their family members, especially their parents, don't
understand them as well as their friends do. In large families, it is quite
common for brothers and sisters to fight with each other, and then they often
turn to their friends for help.
It is very important for teenagers to have at least one good friend or a group of close friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking on the phone. This communication is very important in children's development, because friends provide a chance to discuss something that might be difficult to talk about with family members.
However, parents often try to choose friends for their children. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. The question of “choice” is an interesting one. Have you ever thought about the following questions? Who chooses your friends? Do you choose your friends, or do your friends choose you? Do you have a good friend your parents don't like?
Your answers are welcome.
(
B
)1. When teenagers stay alone, the usual way of communication is ________.A. to play with their brothers or sisters
B. to talk with their friends on the phone
C. to have a discussion with their family by phone
(
C
)2. Which of the following sentences is right according to the passage?A. Parents should like everything their children enjoy.
B. In all families children can choose everything they like.
C. Parents should try their best to understand their children better.
(
A
)3. The underlined sentence “Your answers are welcome.” means “________”.A. You are welcome to have a discussion with us.
B. We've got no idea, so your answers are welcome.
C. Your answers are always correct.
(
C
)4. Which can be the best title for the passage?A. Only Parents Can Decide Friends
B. Parents and Children Love Each Other
C. Teenagers Need Friends, But Parents Are Worried
答案:
Ⅰ .1.B 根据第二段中的“Even when they are not with their friends,they usually spend a lot of time talking on the phone.”可知,青少年独自一人时最常用的交流方式就是和朋友们通电话,故选B。
2.C 通读全文我们可以推断出青少年对朋友的依赖太重,而与父母相处的时间太少,因此文章建议父母应多了解子女,故选C。
3.A 根据倒数第二段中的“Have you ever thought of the following questions?...Have you got a good friend your parents don’t like?”可知,上文列出了一些讨论的问题,由此推知这里是希望大家参与讨论,故选A。
4.C 根据第一段中的“Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends.”,第二段中的“It is very important for teenagers to have at least one good friend or a group of close friends.”及第三段中的“However,parents often try to choose friends for their children.”可知,本文围绕青少年交友这一话题展开,C选项“青少年需要朋友,但父母担忧”最适合做本文标题,故选C。
2.C 通读全文我们可以推断出青少年对朋友的依赖太重,而与父母相处的时间太少,因此文章建议父母应多了解子女,故选C。
3.A 根据倒数第二段中的“Have you ever thought of the following questions?...Have you got a good friend your parents don’t like?”可知,上文列出了一些讨论的问题,由此推知这里是希望大家参与讨论,故选A。
4.C 根据第一段中的“Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends.”,第二段中的“It is very important for teenagers to have at least one good friend or a group of close friends.”及第三段中的“However,parents often try to choose friends for their children.”可知,本文围绕青少年交友这一话题展开,C选项“青少年需要朋友,但父母担忧”最适合做本文标题,故选C。
Ⅱ. 综合填空
阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
话题: 沟通 难度: ★★★ 建议用时: 7'
John is ________ 11 - year - old boy. He has some problems these days. He can't communicate ________ (good) with his family. His parents fight a lot. It's the only ________ (communicate) they have. He doesn't like that. But he doesn't know what to do. He has trouble communicating with his parents. His ________ (old) brother always watches whatever he wants until midnight. However, he doesn't let him watch his favourite TV show. These problems make him ________ (feel) so lonely and nervous that he has to ask Robert Hunt for advice.
Firstly, Robert Hunt thinks John should talk about these ________ (feeling) with his family. Maybe he should do more jobs around the house so that all the family members have more time for proper communication. ________ (second), he could sit down and communicate ________ his brother. He should explain that he doesn't mind him watching TV all the time. However, his brother should also let him ________ (watch) his favourite show, because everyone should know the importance of thinking for others more than only for ________ (he).
1.
阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
话题: 沟通 难度: ★★★ 建议用时: 7'
John is ________ 11 - year - old boy. He has some problems these days. He can't communicate ________ (good) with his family. His parents fight a lot. It's the only ________ (communicate) they have. He doesn't like that. But he doesn't know what to do. He has trouble communicating with his parents. His ________ (old) brother always watches whatever he wants until midnight. However, he doesn't let him watch his favourite TV show. These problems make him ________ (feel) so lonely and nervous that he has to ask Robert Hunt for advice.
Firstly, Robert Hunt thinks John should talk about these ________ (feeling) with his family. Maybe he should do more jobs around the house so that all the family members have more time for proper communication. ________ (second), he could sit down and communicate ________ his brother. He should explain that he doesn't mind him watching TV all the time. However, his brother should also let him ________ (watch) his favourite show, because everyone should know the importance of thinking for others more than only for ________ (he).
1.
an
2. well
3. communication
4. elder
5. feel
6. feelings
7. Secondly
8. with
9. watch
10. himself
答案:
II .1.an 2.well 3.communication 4.elder/older
5.feel 6.feelings 7.Secondly 8.with 9.watch
10.himself
5.feel 6.feelings 7.Secondly 8.with 9.watch
10.himself
查看更多完整答案,请扫码查看