2025年家庭作业八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年家庭作业八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年家庭作业八年级英语上册人教版》

Ⅰ. 根据句意及首字母或中文提示填写单词
1. Can I b
orrow
your bike? Mine is broken.
2. We are making a p
lan
for the coming summer vacation.
3. Bears often h
unt
fish in the river.
4. It’s 10:30 p.m. My brother hasn’t gone to bed y
et
.
5. My grandmother always keeps her money in the box. It’s like her great
treasure
(财富).
6. At the end of the show, he got so excited that he
lifted
(举起) the guitar in the air.
答案: Ⅰ .1.borrow 2.plan 3.hunt 4.yet 5.treasure 6.lifted
Ⅱ. 根据句意,用所给单词的适当形式填空
1. The
arrival
(arrive) of the new year always makes people excited.
2. He
added
(add) some sugar to his coffee just now.
3. There are many delicious
biscuits
(biscuit) on the table.
4. We plan
to visit
(visit) our grandparents during the Spring Festival.
5. Tom can’t wait
to show
(show) his new watch to me.
答案: II.1.arrival 2.added 3.biscuits 4.to visit 5.to show
Ⅲ. 根据中文意思,补全英语译文
1. 我们打算明天去购物。
We are going to
go
shopping
tomorrow.
2. 孩子们在公园里玩寻宝游戏玩得很开心。
The children had a great time playing a
treasure
hunt
in the park.
3. 昨天我爸爸开车顺路载了他一程。
My father
gave
him
a
lift
yesterday.
4. 我们应该尽力让他们感到宾至如归。
We should try our best to
make
them
feel
at
home
.
5. 我家房子前面有棵大树。
There is a big tree
in
front
of
my house.
答案: III.1.go shopping 2.treasure hunt 3.gave him a lift
4.make them feel at home 5.in front of
Ⅰ. 阅读理解
Dear Jenny,
Thanks for taking care of my house while I’m away. Please feed the cat and the fish every day. The cat food is in the kitchen and the fish food is next to the cat food. Also, could you please check (查看) the cat’s water bowl (碗)? The bowl is next to his food dish.
Please water the plants twice a week. And could you take out the litter on Thursday? Please check my mailbox for me on Wednesday.
If you’re hungry, have some chocolate cakes. They’re in the fridge (冰箱). You can help yourself to the orange juice in it, too. Thanks again for your help.
Yours,
Mary
(
B
)1. Jenny needs to ______ every day.
A. check the mailbox
B. feed the cat
C. water the plants
(
C
)2. Jenny needs to check ______ for Mary.
A. the homework
B. test papers
C. the mailbox
(
C
)3. ______ Jenny needs to take out the litter.
A. On Tuesday
B. On Wednesday
C. On Thursday
(
B
)4. What can we infer (推断) from the letter?
A. Mary has a pet dog.
B. Jenny is Mary’s friend.
C. Jenny likes chocolate cakes.
(
A
)5. What is the main idea of the letter?
A. Mary tells Jenny how to take care of her house.
B. Mary shows her thanks to Jenny.
C. Mary asks Jenny to buy some food for her.
答案: Ⅰ.1.B 根据第一段中的“Please feed the cat and the fish every day.”可知,珍妮需要每天喂猫。
2.C 根据第二段中的“Please check my mailbox for me on Wednesday.”可知,珍妮需要为玛丽检查邮箱。
3.C 根据第二段中的“And could you take out the litter on Thursday?”可知,在星期四珍妮要把垃圾倒掉。
4.B 从信中玛丽拜托珍妮帮忙照看房子、喂猫、喂鱼等事情可以看出,她们关系亲近,很可能是朋友关系。
5.A 信中玛丽详细地告诉珍妮在她离开期间如何照看她的房子,故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭