第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
Ⅱ. 阅读理解
话题:实现梦想 难度:★★★ 建议用时:7'
When I was in the eighth grade, my teacher asked us to write an article about what we would like to do when we grew up. All I could think of was one sentence—I want to help other people! Over the years, I faced many difficulties and failures (失败). But I never thought of giving up. I realised that if I want to help other people I have to help myself first. I encouraged myself after I experienced failures, and I cheered for myself when I did well.
Finally, my dream really came true. I found a part - time job at a charity and began spending my days doing things for people in need. Now, I have a happy life. That doesn't mean that this kind of life is easy, or that my work is always enjoyable. I am happy because I am doing what I truly want to do.
What do you want to do? Write it down now. If you don't know, you can ask yourself, “What would I do if today were the last day of my life?” Then write down the first thing that comes to your mind, no matter how silly or impossible it is. Once you have an answer, you will know what your dream is.
(
A. having a good life
B. being a rich man
C. helping others
(
A. The writer has never experienced failures in his life.
B. The writer could encourage himself when he was in trouble.
C. Everyone can make his dream come true if he has an idea.
(
A. to believe in our dreams and never give up
B. how to help people
C. how to have a happy and easy life
(
A. Having a Dream
B. To Be with Your Dream
C. Making Your Dream Come True
话题:实现梦想 难度:★★★ 建议用时:7'
When I was in the eighth grade, my teacher asked us to write an article about what we would like to do when we grew up. All I could think of was one sentence—I want to help other people! Over the years, I faced many difficulties and failures (失败). But I never thought of giving up. I realised that if I want to help other people I have to help myself first. I encouraged myself after I experienced failures, and I cheered for myself when I did well.
Finally, my dream really came true. I found a part - time job at a charity and began spending my days doing things for people in need. Now, I have a happy life. That doesn't mean that this kind of life is easy, or that my work is always enjoyable. I am happy because I am doing what I truly want to do.
What do you want to do? Write it down now. If you don't know, you can ask yourself, “What would I do if today were the last day of my life?” Then write down the first thing that comes to your mind, no matter how silly or impossible it is. Once you have an answer, you will know what your dream is.
(
C
)1. The writer dreams of ____.A. having a good life
B. being a rich man
C. helping others
(
B
)2. Which of the following is TRUE?A. The writer has never experienced failures in his life.
B. The writer could encourage himself when he was in trouble.
C. Everyone can make his dream come true if he has an idea.
(
A
)3. The writer mainly wants to tell us ____.A. to believe in our dreams and never give up
B. how to help people
C. how to have a happy and easy life
(
C
)4. The best title for the passage is “____”.A. Having a Dream
B. To Be with Your Dream
C. Making Your Dream Come True
答案:
Ⅱ .1.C 由第一段中的All I could think of was one sentence—I want to help other people!可知,作者长大后想要帮助别人,故选C。 2.B 由第一段中的I encouraged myself after I experienced failures,and I cheered for myself when I did well.可知,作者在遇到困难时经常鼓励自己,故选B。 3.A 通读全文可知,作者主要想告诉我们要相信自己的梦想,不要放弃,故选A。 4.C 本文主要讲述了作者是如何让自己梦想成真的,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看