2025年家庭作业八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年家庭作业八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年家庭作业八年级英语上册人教版》

Ⅱ. 阅读理解
话题:做家务的感想 难度:★★★ 建议用时:8’
Have you ever heard the saying, “Home, sweet home”? This is just another way of saying that it’s nice to be home! In fact, a lot of people and things we love are found at home.
1. What do you like about being at home?
Maybe you like to play with your brothers and sisters. Maybe you enjoy staying with your mum and dad. Maybe you have a pet you like to play with. Spending time with your family is one example of what makes being at home special.
Your bedroom is another example of what makes your home special. It’s where your toys, books, and favourite things are kept. Think about what you like best about your bedroom. Is it how it looks? Is it your comfortable bed that you sleep in every night? Or is it the quiet place where you can read a book or think about your day?
Dinner time can also be a special time at home. Families sit around the table to eat the food that Mum or Dad has prepared. It’s a time to share interesting stories about your day.
2.
How do you help at home
?
There are a lot of things to do to make home a special place. You can do housework like cleaning, cooking, or yard work. When families work together to do housework, it makes the work easier and more fun for everyone. Maybe you can help make the bed or clean the rooms. Maybe you can water the houseplants. Think about what you can do, so that when you come home every day, you can say, “Home, sweet home!”
(
B
)1. To answer the question “What do you like about being at home?”,the author gives ______ examples.
A. two
B. three
C. four
(
A
)2. Which can be the best to fill in “______”in the passage?
A. How do you help at home
B. Where can you get help
C. When do you need to do housework
(
C
)3. What can we learn from the passage?
A. People like to stay at home just because of their comfortable beds.
B. There are few things you can do to make your home special.
C. Dinner time is a special time for families to come together and share stories.
(
B
)4. What’s the best title for the passage?
A. My home
B. Home is special
C. What do bedrooms mean to us?
答案: II.1.B 根据“Spending time with your family...”“Your
bedroom...”以及“Dinner time...”可知,对于“What do
you like about being at home?”这一问题,作者给出了
三个例子。故选 B。
2.A 根据“You can do housework like cleaning,cooking,
or yard work...”可知,这一段内容主要在讨论如何通
过做家务和与家人一起分担家务来让家成为一个更特
别的地方。因此,A 项“你在家如何帮忙”符合语境。
故选 A。
3.C 根据“Dinner time can also be a special time at home.
Families sit around the table to eat the food that Mum or
Dad has prepared.It’s a time to share interesting stories
about your day.”可知,晚餐时间是家人们聚在一起分
享故事的特别时刻。故选 C。
4.B 通读全文可知,文章主要讲述了家的特殊之处,因
此 B 项“家是特别的”最适合作为文章标题。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭