第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
Ⅰ. 用方框内所给单词或短语的适当形式填空
on time rehearsal local sign wake up
1. We should respect the
2. The band is having a
3. Don't forget to
4. Please be sure to arrive
5. She usually
on time rehearsal local sign wake up
1. We should respect the
local
customs when travelling.2. The band is having a
rehearsal
for tomorrow's concert.3. Don't forget to
sign
your name at the end of the form.4. Please be sure to arrive
on time
for the meeting.5. She usually
wakes up
at six o'clock on weekdays.
答案:
1.local 2.rehearsal 3.sign 4.on time 5.wakes up
Ⅱ. 根据句意用所给词的适当形式填空
1. The
2. Good
3. She sent me several
1. The
speakers
(speak) at the school hall give us many useful tips.2. Good
communication
(communicate) is the key to success (成功).3. She sent me several
messages
(message) last night.
答案:
1.speakers 2.communication 3.messages
Ⅲ. 根据中文意思,补全英语译文
1. 我们应该学会面对面交流。
We should learn to communicate
2. 过去很多人喜欢用短信保持联系。
Many people liked to use
3. 他爸爸总是在下午五点开车去接他。
His father always
4. 上个周六,我爷爷带我参观了他的农场,我摘了一些草莓。
Last Saturday my grandpa
1. 我们应该学会面对面交流。
We should learn to communicate
face
to
face
.2. 过去很多人喜欢用短信保持联系。
Many people liked to use
text
messages
to keep in touch in the past.3. 他爸爸总是在下午五点开车去接他。
His father always
picks
him up
at 5:00 p.m.4. 上个周六,我爷爷带我参观了他的农场,我摘了一些草莓。
Last Saturday my grandpa
showed
me around
his farm and I picked some strawberries.
答案:
1.face to face 2.text messages 3.picks,up
4.showed,around
4.showed,around
Ⅰ. 选词填空
阅读下面短文,从框内 6 个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
话题:与陌生人交流 难度:★★★ 建议用时:5'
A. so that B. if C. before D. try E. even F. until
In our life and study, we often meet strangers (陌生人). We need to communicate with them and ____1____ make friends with them. But sometimes it can be difficult for us to do that. Why not ____2____ these ways? I think they could be helpful.
First, don't be afraid. Although we don't know each other before, we can still have a good talk with them. Second, find common ground. You will not have much to say ____3____ you find shared interests. Third, keep smiling. Smile is a sign of kindness. You should be friendly to others ____4____ they will feel comfortable to communicate with you.
Talking with strangers is not difficult ____5____ you practise often. Don't worry about what kind of people you might meet. Just be yourself.
1.
阅读下面短文,从框内 6 个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
话题:与陌生人交流 难度:★★★ 建议用时:5'
A. so that B. if C. before D. try E. even F. until
In our life and study, we often meet strangers (陌生人). We need to communicate with them and ____1____ make friends with them. But sometimes it can be difficult for us to do that. Why not ____2____ these ways? I think they could be helpful.
First, don't be afraid. Although we don't know each other before, we can still have a good talk with them. Second, find common ground. You will not have much to say ____3____ you find shared interests. Third, keep smiling. Smile is a sign of kindness. You should be friendly to others ____4____ they will feel comfortable to communicate with you.
Talking with strangers is not difficult ____5____ you practise often. Don't worry about what kind of people you might meet. Just be yourself.
1.
E
2. D
3. F
4. A
5. B
答案:
1~5 EDFAB
Ⅱ. 阅读理解
话题:社交方式 难度:★★★ 建议用时:7'
People's social (社交) ways in the past were very different from those today.
In the past, people mainly communicated face - to - face. They expressed their ideas and feelings either by meeting others in person or by writing letters. Communication took more time because there were fewer ways to travel. This is why we can see the strong connections between people like Boya and Zhong Ziqi, or Lian Po and Lin Xiangru.
However, today's socialising depends more on technology. Modern technology provides many new ways to make friends and stay in touch. These advancements allow people to communicate with their friends and family anytime and anywhere. Unlike in the past, today's people don't always need to meet in person. They can easily connect with others around the world using a phone or a computer. Even though socialising today is easier, there are some problems. Because of the internet, people are more likely to talk to others online and may ignore (忽视) their friends or family in real life.
Therefore, today's people should learn from the past and pay more attention to their real - life relationships.
(
A. Their main way to socialise was to write letters.
B. They would spend a lot of emotion and time on socialising.
C. They had to express their feelings in person.
(
① The internet is easy to use.
② The internet doesn't cost too much money.
③ The internet is not limited (受限于) by time or place.
A. ①② B. ①③ C. ②③
(
A. The types (类型) of friends.
B. The topics of conversations.
C. The ways of communication.
(

A.
B.
C.
话题:社交方式 难度:★★★ 建议用时:7'
People's social (社交) ways in the past were very different from those today.
In the past, people mainly communicated face - to - face. They expressed their ideas and feelings either by meeting others in person or by writing letters. Communication took more time because there were fewer ways to travel. This is why we can see the strong connections between people like Boya and Zhong Ziqi, or Lian Po and Lin Xiangru.
However, today's socialising depends more on technology. Modern technology provides many new ways to make friends and stay in touch. These advancements allow people to communicate with their friends and family anytime and anywhere. Unlike in the past, today's people don't always need to meet in person. They can easily connect with others around the world using a phone or a computer. Even though socialising today is easier, there are some problems. Because of the internet, people are more likely to talk to others online and may ignore (忽视) their friends or family in real life.
Therefore, today's people should learn from the past and pay more attention to their real - life relationships.
(
B
)1. What can we learn about people's social ways in the past?A. Their main way to socialise was to write letters.
B. They would spend a lot of emotion and time on socialising.
C. They had to express their feelings in person.
(
B
)2. 新考法——细节多选题 Why do some people today spend so much time on the internet according to the passage?① The internet is easy to use.
② The internet doesn't cost too much money.
③ The internet is not limited (受限于) by time or place.
A. ①② B. ①③ C. ②③
(
C
)3. Which of the following is different between ancient and today's social ways?A. The types (类型) of friends.
B. The topics of conversations.
C. The ways of communication.
(
B
)4. 新考法——篇章结构题 Which of the following shows the structure of the text? ( P1 = Paragraph 1 )A.
B.
C.
答案:
1.B 根据第二段可知,过去人们在社交上需要投入大量的情感和时间。故选B。
2.B 根据第三段中的“These advancements allow people to communicate with their friends and family anytime and anywhere.”和“Because of the internet,people are more likely to talk to others online...”,并结合常识可知,互联网容易使用且不受时间和地域限制。故①③正确。故选B。
3.C 根据第一段“People’s social ways in the past were very different from those today.”可知过去人们的社交方式与今天的截然不同。故选C。
4.B 通读全文可知,第一段引出话题,第二、三段介绍过去和现在的社交方式,第四段作总结,文章结构为“总—分—总”。故选B。
2.B 根据第三段中的“These advancements allow people to communicate with their friends and family anytime and anywhere.”和“Because of the internet,people are more likely to talk to others online...”,并结合常识可知,互联网容易使用且不受时间和地域限制。故①③正确。故选B。
3.C 根据第一段“People’s social ways in the past were very different from those today.”可知过去人们的社交方式与今天的截然不同。故选C。
4.B 通读全文可知,第一段引出话题,第二、三段介绍过去和现在的社交方式,第四段作总结,文章结构为“总—分—总”。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看