2025年家庭作业八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年家庭作业八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年家庭作业八年级英语上册人教版》

Ⅰ. 根据句意及首字母或中文提示填写单词
1. My grandpa enjoys the life in the small
town
(镇).
2. There isn't anything in the room, so you can see n
othing
in it.
3. The landscape in the mountains is f
antastic
. I enjoy it very much.
4. He took a deep b
reath
and jumped into the cold water.
5. Where's my sister? I can't find her
anywhere
(在任何地方) today.
答案: Ⅰ.1.town 2.nothing 3.fantastic 4.breath 5.anywhere
Ⅱ. 根据句意,用所给单词的适当形式填空
1. The French visitor
tried
(try) Chinese food yesterday. He enjoyed it.
2. My mother made the
steamed
(steam) chicken soup for dinner. It was delicious.
3. She is good at all subjects,
especially
(especial) English.
4. After climbing to the top of the mountain, Tom is out of
breath
(breathe).
5. Listening to soft music is a very
relaxing
(relax) way to spend the free time.
答案: Ⅱ.1.tried 2.steamed 3.especially 4.breath 5.relaxing
Ⅲ. 根据中文意思,补全英语译文
1. 当地导游带我们去了丽江古城。
The local guide took us to the
old/ancient
town
of
Lijiang.
2. 去年夏天,亚明度过了一个有趣的假期。
Last summer, Yaming
had
a
fun
holiday/vacation
.
3. 展览中的画作令我惊叹。
The paintings on show
took
my
breath
away
.
4. 我非常喜欢和我奶奶待在村庄里。
I enjoy
staying
in
the village with my grandma very much.
5. 巧克力蛋糕味道很好,但不要多吃。
The chocolate cake
tastes
good
, but don't eat too much.
答案: Ⅲ.1.old/ancient town of 2.had, fun holiday/vacation
3.take my breath away 4.staying in 5.tastes good
Ⅰ. 阅读理解
话题:雪山王国尼泊尔 难度:★★★ 建议用时:6'
跨学科题 Nepal (尼泊尔) is said to be “the kingdom (王国) of snow mountains”. It's a great country for hiking.
Mt. Qomolangma, the highest point on Earth, is partly in the north of Nepal, while Terai Plain is the lowest point at 70 metres above the sea level. For such a huge altitude drop, nowhere else on Earth can you find it. There are also five seasons in Nepal: autumn, winter, spring, summer and the monsoon (雨季).
The autumn months of October and November are the perfect time to travel to Nepal. During this period, you'll see blue and clear skies.
The temperature begins to drop in December and January. Winter is perfect for visiting the Chitwan National Park in the south of Nepal.
During the springtime, from February to April, temperatures slowly go up. The days are long and are perfect for hiking and adventure tours.
May, however, pushes the temperature a bit high. The real summer is quickly cut short by the beginning of the monsoon season. You can expect around 3 to 4 hours of rain every day during this season.
(
C
) 1. There are ____ seasons in Nepal.
A. three
B. four
C. five
(
C
) 2. When is the best time to enjoy blue and clear skies in Nepal?
A. In December and January.
B. From February to April.
C. In October and November.
(
C
) 3. The perfect time to visit the Chitwan National Park is ____.
A. in spring
B. in summer
C. in winter
(
A
) 4. Who might be very interested in the passage?
A. Jim, a foreign traveler.
B. Wang, a book seller.
C. Lucy, a Chinese learner.
答案: Ⅰ.1.C 根据第二段中“There are also five seasons in Nepal: autumn, winter, spring, summer and the monsoon.”可知,尼泊尔有5个季节。故选C。
2.C 根据第三段“The autumn months of October and November are the perfect time to travel to Nepal. During this period, you’ll see blue and clear skies.”可知,在十月和十一月你会看到蓝色且晴朗的天空。故选C。
3.C 根据第四段中“Winter is perfect for visiting the Chitwan National Park in the south of Nepal.”可知,冬天非常适合参观尼泊尔南部的奇特旺国家公园。故选C。
4.A 文章主要介绍了尼泊尔的旅游信息,因此对外国旅行者Jim来说最有吸引力。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭